Etusivu » Torstain lista ja kuulumiset

Torstain lista ja kuulumiset

Mikä oli parasta menneellä viikolla? – Pitkä kolmen päivän viikonloppu oli kyllä aivan huippua. Vietimme loppiaisen ihan kahdestaan rennosti kotoillen. Iltapäivällä oli kiva ottaa pienet päikkärit ja suoratoistopalveluista löytyi kivoja elokuvia viihdyttämään päiviä. Tästä on helppo lähteä arjen kimppuun.

Mikä on harmittanut viime aikoina? – Instan epävakaisuus tuo jatkuvasti harmaita hiuksia. Aamun jännin hetki on nykyisin se, että avautuuko insta vai onko tili hakkeroitu. Viikko sitten tililleni yritettiin kirjautua mutta onneksi on kaksivaiheinen tunnistus ja minulle tuli ilmoitus siitä, että salasanaa haluttiin vaihtaa.

Ongelmat instan kanssa ovat vahvistaneet päätöstäni roikkua myös täällä blogissa. Olen asettanut tavoitteen, että vähintään yksi postaus viikossa. Kirjoittaminen tuntuu jälleen ihan mukavalta. Huomasin tässä, että instan myötä kirjoittamisen taito on laskenut. Lyhyiden tekstien kirjoittaminen on vain niin helppoa.

Postauksen asu? – Tänään rennot ulkoiluvaatteet. Teddytakkia esittelin jo joulun alla ilmestyneessä postauksessa*. Tästä teddytakista onkin ollut iloa monelle ulkoilulenkille ja toimiihan se tottakai myös kauppareissuilla kaupungilla. Oversizen mallisen takina alle on kiva kerrostaa vaatteita.

Kiinnostus kevään vaatteisiin lisääntyy päivä päivältä vaikka ollaan keskellä lumista talvea. Tänään tein ensimmäiset kevään valinnat yhteistyön merkeissä. Suurimman osan työhistoriastani olen ollut muodin kanssa tekemisissä, joten tietyt asiat ovat tuolla selkärangassa hyvin lujassa. Kiinnostus uusiin vaatteisiin syttyy hyvin nopeasti ja en ole kovin innokas aleostoksien tekijä. Huomaan tekeväni aleostoksia kauden aikana olevista kampanjoista.

Minusta ei olisi koskaan esimerkiksi ostolakkoon tai #viidenvaatteenvuosi -haasteeseen. Tähän viimeksi mainittuun hasteeseen olen törmännyt somessa viime päivinä. Todella inspiroiva ja kiva haaste. Seuraan mielenkiinnolla haasteeseen osallistuvien postauksia. Toisaalta aloittaessani bloggaamisen kahdeksan vuotta sitten tein ensimmäisen vuoden postauksia ostamatta uusia vaatteita.

Kuinka olet voinut? – Nyt en ole voinut hyvin. Minulla on ollut isoja ongelmia polveni kanssa. Viikko sitten olimme lenkillä sain polvitaipeeseen venähdyksen. Aluksi kipu hävisi mutta nyt se on palannut takaisin. Minulla on todella alhainen kipykynnys. Olen väsynyt tähän jalan särkyyn, joka tuntuu kävellessä. Tänään kävi näyttämässä fyssarille polveani ja sain mukaan jumppaohjeet sekä kepit. Nyt on huomattavasti helpompaa liikkuminen arjen hulinoissa.

Millä fiiliksellä ensi viikkoon? – Kaikesta huolimatta iloisin mielin. Olen päässyt hyvään vauhtiin terveellisemmän ruokavalion suhteen. Sehän tässä harmittaa eniten, että salikortti on ostettu ja ensi viikolla alkaa kolme kuukauden hyvinvointivalmennus. Liikkuminen tuolla kipeällä polvella ei ole helppoa ja liikkumishalut ovat tottakai juuri nyt korkealla.

Aloitin pari päivää sitten sokerittoman kuukauden. Katsotaan nyt päivä kerrallaan kuinka se sujuu. Rajoitan teollisen sokerin syöntiä. Sallin itselleni silloin tällöin hedelmiä ja marjoja. Teemakuukaudet sopivat minulle, ja ne ovat helppo toteuttaa. Samalla ne toimivat välietappeina kohti isompia tavoitteita.

Polven kipeytyminen on hyvä herätys itselleni nykyisestä painostani. Tässä ei nyt auta kehopositiivisuudet, jos sinulla on liikaa painoa ja nivelet eivät kestä. Terveyden kannalta meillä jokaisella on ihannepaino ja tässä en tarkoita mallimittoja vaan sellaista olotilaa, missä on hyvä olla. Teemakuukaudet painonpudotukseen jatkuvat kevään aikana.

Nyt toivotaan, että pääsen ensi viikolla isolle kirkolle pr-tapahtumaan. Onneksi tapahtuma on ihan ydinkeskustassa. Näin ei tarvitse kävellä pitkää matkaa.

3 Comments

 1. 14.1.2023 / 15:25

  On teillä ihan talvinen talvi. Täällä on vain vettä ja loskaa.
  Parempaa vointia polvelle.

 2. 15.1.2023 / 10:50

  Olipa kiva koonti ja mukavan talviset kuvat!

 3. 29.1.2023 / 14:54

  Onpa kurja lukea polvesi vaivaavan! Samaistuminen on helppoa, kun kerran operoitu polveni kiukuttelee aika ajoin niin, että yöuni häiriintyy. Viikonloppuna huomasin, että DrMartensini eivät ainakaan tue jalkojeni hyvinvointia. Toivo sinun olotilasi kohentuvan pika pikaa!
  Instagram -taukoni avarsi näkökulmaani ja hämmentältä tuntuu, etten kaipaa sen sekavaa tarjontaa enää kuin hetkittäin tai sitä aiempaa inspiroivaa kuvakavalkadia ikävöin. Blogien selaisu ja lukeminen kerran viikossa tuo paljon enemmän iloa, vaikka valitettavasti moni lempibloginikin kuihtunut kasaan tai lopettanut kokonaan. Blogien hitaampi tahti sopii minun mielenmaisemaani paremmin. Kuulostanee itsekeskeiseltä, mutta viihdyn välillä hyvin omine vanhojen postausteni parissa niitä lueskellen ja katsellen. Tähän pitiäisi laittaa kädet silmillä -hymiö.
  Sinun asukuvasi antavat inspiraatiota! Kiitos! Tuija


Looking for Something?