Etusivu » Tankoparsapiirakka (VHH / Keto) – kaksi eri vaihtoehtoa!

Tankoparsapiirakka (VHH / Keto) – kaksi eri vaihtoehtoa!

 
 
 
Tankoparsa kuuluu kevään suosikkiraaka-aineisiin. Teen viikottain jotain tästä keväisestä herkusta. Tankoparsa sopii moneen vaihtoehtoon. Olen valmistanut tankoparsaa feta- ja vuohenjuuston kanssa uunissa sekä esimerkiksi tankoparsapizza vietteli makuhermot totaalisesti. Linkki pizzaohjeeseen (keto/vhh) löytyy postauksen lopusta.
 
Olen jo pitempään etsinyt suolaista toimivaa piirakkapohjaa keto-ohjeella. Törmäsin facebookissa Anna Koron ohjeeseen ja päätin kokeilla. Pohja oli helppo valmistaa ja siitä tuli juuri sopiva eikä ollut liian paksu täytteiden kanssa. Hyvä toimiva combo täytteiden kanssa!
 
Tein kaksi eri vaihtoehtoa eli peltipiirakan ja pikkuiset piirakat. Näissä käytin eri täytteitä. Toinen on tehty tuorejuustolla ja pikkupiiraset kermatäytteellä.

 
 
 
Parsapiirakka
Alkuperäinen ohje; Anna Koro
 
(8 annosta)
Pohja;
150g juustoraastetta
100g maitorahkaa
1 dl pofiberiä
1 muna
 
Täyte
300g tuorejuustoa
parsaa
tomaatteja
mustapippuria
seasam siemeniä
 
Sekoita hienoksi raastettu juusto, maitorahka, profiber ja muna keskenään. Levitä taikina leivinpaperille ja taputtele kostutetuin sormin n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi.
 
Levitä pohjalle tuorejuusto ja asettele parsat sekä tomaatit tuorejuuston päälle. Taittele reunat täytteen päälle ja voitele munalla.
 
Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 minuuuttia, kunnes pohja on kypsä.
 
 
 
Pikkupiiraset 
( 6 piirasta)
 
(8 annosta)
Pohja;
150g juustoraastetta
100g maitorahkaa
1 dl pofiberiä
1 muna
 
Täyte;
Täyte
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
   juustoraastetta
 
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jaa taikina pieniin piirakkavuokiin ja taputtele kostutetuin sormin 0,5 cm paksuiseksi.
 
Oman valinnan mukaan vihanneksia; parsakaalta, punajuurta, porkkanaa, bataattia, paprikaa ja reunoille lehtikaalta. Itse käytin näissä piirakoissa tankoparsaa.
 
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. Halutessasi voit esikeittää tankoparsat vedessä. Samoin voit halutessasi wokata kasvikset.
 
Levitä piiraiden pohjalle tankoparsat, fetajuustopalat ja kirsikkatomaatit parsojen väliin. Kaada päälle ruokakermaseos. Halutessasi voit myös raastaa juustoa vähän päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.

 
 
Nyt on vaikea valita kumpiko vaihtoehto on parempi täytteeksi. Molemmat toimivat hyvin niin tuorejuusto- kuin kermatäytepohja. Olen aikaisemmin tehnyt pikkupiirasia kermatäytteellä, ja se on ehkä hippusen verran kevyempi vaihtoehto. Samoin piirakan rakenne pysyy kasassa paremmin. Teen usein näitä pikkupiirasia itselleni evääksi töihin. Laitan vielä tankoparsan pizzaohjeen linkin loppuun.
 
 
 
 
 
 
 
 


Looking for Something?