Etusivu » Parsapizza (vhh /keto) ja kaksi muuta helppoa ohjetta

Parsapizza (vhh /keto) ja kaksi muuta helppoa ohjetta

 
 

 
Moikka kaikille! Instaseuraajat ovat jo nähneet tämän kevään ruokarakkauteni. Ostin pari viikkoa sitten tankoparsaa ja olinkin positiivisesti yllättynyt, kuinka helppoa siitä on valmistaa ruokia. Tankoparsakausi on juuri nyt parhaimmillaan ja itse olen aikaisemmin nauttinut tätä herkkua vain ravintoloissa.
 
Keräsin tähän postaukseen ihan kolme perusreseptiä, jotka olen itse testannut ja hyväksi havainnut. Nämä kaikki passaavat loistavasti vhh/ketoruokavalioon sekä nämä ovat kaikki vegaanisia vaohtoehtoja. Oma suosikkini oli sunnuntaina tekemäni tankoparsapizza, josta tuli todella rapsakka vaihtoehto.

 
 
 

tankoparsaPIZZA (KETO/VHH)

2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
150g Créme Fraîche
1 tl psylliumkuitua
2-3 rkl manteli/kookosjauhoa
0,5 tl suolaa
 
Riko munat kulhoon, lisää créme fraiche, juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä psylliumkuitu ja mantelijauhot. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita lusikalla tarvittaessa. Esipaista 200 asteessa 10 min.
 
Pizzan päällinen
 
100g paseerattua tomaattia
nippu tankoparsaa (muista leikata kovat osat pois)
murustettua fetajuustoa
pizzamausteet oman maun mukaan
kasvikset oman maun mukaan
 
Levitä maustettu paseerattu tomaattisose esipaistetun pohjan päälle. Täytä pizza haluamallasi tavalla. Laitoin tankoparsan lisäksi suippupaprikaa, tomaattia ja fetajuustoa. Ripottele vielä täytteiden päälle juustoa. Paista uunissa noin 10 min tai niin kauan kunnes juusto on sulanut.

 
 
TANKOPARSA UUNISSA (PERUSOHJE)
 
Tällä perusohjeella tein ensimmäiset tankoparsat.
Lämmitä uuni 225 astetta
Halutessasi voit kiehauttaa tankoparsat ennen uunia.
Leikkaa varren kovat osat pois.
Lado parsat uunivuokaan ja sivele öljyllä.
Ripottele päälle seesamsiemeniä ja mustapippuria.
 
Laita uuniin 225 astetta n. 10-12 minuuttia.
 
Tämä on todella helppoa ja nopea valmistaa. Annoksesta tulee ruokaisa mutta siltikin kevyt.

 
 
TANKOPARSA FETAJUUSTON KERA
 
Tämä vei sitten kielen totaalisesti mennessään. Tankoparsa ja fetajuusto on mitä mainioin makuyhdistelmä.
 
Lado esivalmistellut tankoparsat uunivuokaan.
Sivele öljyllä.
Kuutioidaan fetajuusto ja tomaatit päälle.
Lopuksi mustapippuria ja seesamsiemeniä.
 
Laita uuniin 225 astetta n. 15-20 min.
 
 
Tässä tämän hetkiset suosikkiresepteni tankoparsojen ympärillä. Törmäsin pari päivää sitten todella hyvään tankoparsapiirakkaan, joka lähtee viikonlopulla testiin. Täytyy nyt ottaa kaikki ilo irti tästä ihanasta tankoparsakaudesta.

 
Mikä on sinun suosikkiohjeesi tankoparsasta?

 
 

11 Comments

  1. Lady of The Mess
    Kirjoittaja
    21.4.2020 / 21:22

    Tankoparsaa on täälläkin nautittu nyt normaalia enemmän ja tuota pizzaa täytyy vielä kokeilla – kiitos vinkistä. Fetajuuston kanssa parsa on herkullista mutta vieläkin herkullisempaa vuohenjuuston kanssa 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.4.2020 / 06:28

      Kiitos vinkistä, en olekaan kokeillut vielä vuohenjuuston kanssa. Rakastan vuohenjuustoa, joten se lähtee nyt kyllä kokeiluun!

  2. Melissa Laitakari
    Kirjoittaja
    22.4.2020 / 05:57

    Itse en niin välitä parsasta, se ei jotenkin sovi mun suuhun ollenkaan. Monille se on kesäherkku, sellainen, joka on noussut arvostukseen.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.4.2020 / 06:28

      Minäkin olen tänä keväänä vasta kokeillut tankoparsaa kotona ja älyttömän hyvää on ollut!

  3. Mira / Blinger shimmer -blogi
    Kirjoittaja
    22.4.2020 / 06:47

    Näyttääpä tuo raikkaalta 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.4.2020 / 06:42

      Kiitos ja nyt tankoparsat ovat parhaimmillaan!

  4. Pirkko / Meriharakka
    Kirjoittaja
    22.4.2020 / 07:22

    Taidan olla outo otus, kun en parsasta välitä. Joskus osuttiin vapun tienoilla pieneen Liechtensteiniin ja kaikissa ravintoloissa tuntui olevan tarjolla vain parsaa enkä meinannut löytää yhtään mielestä vaihtoehtoa (ilman parsaa).
    Pitäisiköhän sille joskus antaa mahdollisuus … vaikka muihin makuihin hyvin piilotettuna 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.4.2020 / 06:44

      Kannattaa kokeilla joskus. Itsekin yllätyin kuinka hyvää se on ja täytyy myöntää, että näin itsetehtynä se on vielä parempaa kuin useassa ravintolassa.

  5. Marjukka / Fab Forty Something
    Kirjoittaja
    22.4.2020 / 15:46

    Mä rrrrrakastan parsaa! Olemme syöneet sitä jo muutaman nipun. Mun lempiohje on salaatti. Alkuperäisessä Jonna Vormalan ohjeessa ne höylätään raakana, mutta mä paistan ne kevyesti al denteksi. Lisään joskus myös kesäkurpitsaa tai tuorekurkkua mukaan. Tässä ohje, suosittelen kokeilemaan. On muuten ketokin ; )

    https://www.fabfortysomething.com/2018/05/lempisalaattini-parsasta.html

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.4.2020 / 06:45

      Heippa Marjukka!

      Voi tuo salaatti kuulostaa aivan huippuhyvältä! Pakko kokeilla nyt tässä vielä, kun tankoparsaa on saatavilla!

      Mukavaa alkanutta viikonloppua sinulle 🙂

  6. Aino
    Kirjoittaja
    26.4.2020 / 10:54

    Ooh näyttää niin hyvältä! Pitää kokeilla itsekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Looking for Something?