Etusivu » Kesäpöydän herkkuja raparperista (VHH/keto)

Kesäpöydän herkkuja raparperista (VHH/keto)

Heipparallaa kaikille! Raparperi on ehdottamasti yksi kesän raikkaista herkuista ainakin minulle. Tiedän tämän kirpeän herkun jakavan mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Hankimme pari vuotta sitten myös omaan puutarhaamme raparperin alkuja. Tänä vuonna sato on ollut todella runsas.

Piirakan tein omalla suosikkiohjeellani eli mantelijauhoilla. Nämä raparperipiirakat ovat todella helppo valmistaa näissä pienissä piirakkavuokissa. Itse tykkään tehdä pieniä piirakkakakkusia, koska näin ne ovat myös helppo ottaa mukaan evääksi töihin. Raparperipiirakat kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska taikinassa on mukana rahkaa. Piirakoissa ei ole sokeria, joten ne ovat sallittuja herkkuja ketoilijoille. Sokeriton vaihtoehto voi tuntua aluksi mauttomalta ja se vaatii totuttelua!

Rahkaraparperipiirakka (4 kpl) vuoka halkaisija 10cm

2 kananmunaa

1 rahkapurkki

2 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

Sekoita maitorahka ja kananmunat keskenään ja lisää joukkoon mantelijauho, johon on sekoitettu leivinjauhe. Lopuksi lisää vielä kaneli joukkoon.   Kaada seos pieniin piirakkavuokiin ja lado päälle raparperilohkot.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Seuraa, etteivät kakkuset pala. Paistoaika riippuu paljon uunin tehokkuudesta. Vinkki; laita pienet palat leivinpaperia vuoan pohjalle, näin piirakka irtoaa paremmin pois!

Tarjoile marjojen, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Raparperikiisselikuppi on kiva vaihtoehto jälkiruuaksi. Raparperikiisseli on perinteinen kesäherkku, jota en ollut tehnyt vuosiin. Kiisselikupit toteutin suositulla Maalahden limpun voileipäkuppiohjeella. Voileipämurut vaihdoin raparperikiisseliin. Makuyhdistelmä oli yllättävän raikas ja kupit säilyivät hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.

Raparperikiisselikuppi (8 annosta)

(alkuperäinen ohje; Hellapoliisi)

Raparperikiisseliä

2 dl kuohukermaa

400g tuorejuustoa

2 rkl sitruunamehua

3 liivatelehteä vettä  

Valmista raparperikiisseli etukäteen ja jäähdytä se hyvin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.   Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ja jaa seos juomalaseihin jäähdetetyn kiisselin päälle.

Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.   Koristele annokset marjoilla.  

Itselläni raparperi on ollut vähän unohdettu kesäherkku. Tämän kesän runsas sato inspiroi kokeilemaan raparperin yhdistämistä näihin suosikkiresepteihin. Tein myös samalla perinteisen raparperipiirakan pellillä perheen miehille. Se piirakka hävisi parempiin suihin yllättävän nopeasti!

    Onko sinulla omaa suosikkireseptiä raparperista?


Looking for Something?