Etusivu » helmikuun treenikuulumiset ja missä mennään nyt?

helmikuun treenikuulumiset ja missä mennään nyt?

Heippa kaikille! Katsoopas vähän peruutuspeiliin, kuinka helmikuu sujui kuntoilun ja hyvinvoinnin suhteen. Tammikuuhan minulta meni oikeastaan sairastelun merkeissä ja nyt helmikuussa on lähdetty varovaisesti liikenteeseen. 

Tammikuussa aloitettu valkoisen sokerin ja vehnän välttely on jatkunut helmikuussa. Olen tyytyväinen siihen, että olen pystynyt 90%:sti  välttämään näitä valkoisia höttöjä ruokavaliossani. Nyt yritän oppia kohtuullisuutta, koska se olisi paras juttu. Olenkin puhunut leikkisästi karkkipäivän pitämisestä viikottain. Olin menneellä viikolla Lidlin tilaisuudessa ja siellä tarjottavat olivat heidän peruspaistotavaraa uunista, joten valkoista vehnää oli tarjolla yllin kyllin. Sokerimunkit jätin syömättä. Tästä annan itselleni papukaijamerkin. Täytyy myöntää, että seuraavana päivänä olivat nesteet korkealla ja vatsa pömpötti vehnästä. Tämä oli hyvä muistutus minulle siitä kohtuullistamisesta.
Takki // Day Birger et Mikkelsen, Neule & Paitis// &Other Stories, Farkut // Lindex, Huivi// Acne Studios, Nilkkurit // Tommy Hilfiger

Nämä asukuvat on napsittu tasan viikko sitten. Kuvia oikein tarkasti katsomalla huomaat varmasti, että ilma oli todella kylmä. Ainakin minun hovikuvaajani jäätyi aika nopeasti, joten eipä näiden kuvien kanssa kauan nokka tuhissut. Hansilla oli kanssa ihan omat puuhat. Hassuinta oli se, että Hans halusi olla minun kanssa näissä portaissa vaikka se rimpuili sinne ja tänne.

Muutama sana sunnuntailookista. Kokeilin yhdistää vähän erilaisia värejä takin kanssa. Aluksi minusta tuntui, että tuo ruosteenvärinen neule ei sovi korallin kanssa mutta kyllä se toimii sittenkin ruskeiden nilkkureiden kanssa. Harmaa on myös jännä sävy, koska se toimii hyvin tässä combossa.
Viime viikko meillä oli todella hankala kovien pakkasien takia. Staffi tarvitsee aktiviteettia ja lyhyen karvan vuoksi se ei tarkane kovissa pakkasissa. Mikä riemu meillä olikaan torstaina, kun aurinko nosti elohopean niille lukemille, että päästiin pitemmälle lenkille päivällä. Sama huikea fiilis on ollut myös allekirjoittaneella, kun olen päässyt nyt loppuviikosta sauvakävelemään. Maaliskuun treenitavoitteisiin kuulukin säännöllinen sauvakävely iltaisin. Onneksi valoisuus on lisääntynyt, joten lenkkiä ei tarvitse tehdä pimeässä. Ei ainakaan ole mitää tekosyitä, miksen lähtisi lenkille. Olen arka liikkumaan pimeässä.
Minulle hyvinvointi merkitsee tasapainoista ravintoa, perusliikuntaa, riittäviä yöunia sekä oman mielen tasapainoa ja tietenkin hyvää parisuhdetta. Näistä perusasioista kumpuaa se energinen olo ja jaksaminen arjessa. Olen todella onnellinen, kun olen löytänyt liikunnan ilon jälleen ja lähden hyvällä mielellä vielä iltaisin lenkille. Huomaan nukkuvani todella hyvin öisin. Liikunnan ei todellakaan tarvitse olla hikiliikuntaa vaan kaikkein tärkeintä on säännöllisyys. Liikunnan tulee olla sellaista, että sinä nautit siitä eli teet sitä mistä saat ne omat kiksit. Minulle se on tällä hetkellä pari salitreeniä viikossa ja sauvakävelyä raikkaassa ulkoilmassa.

Hypoxi-treeni on myös omalta osaltaan auttanut minua näissä tavoitteissa. Vuosi sitten minulla kaikki jotenkin kaatui toisen kuukauden aikana, nyt olen ylittänyt sen karikon.

Liikunnalla on tärkeä merkitys painonhallinassa ja hyvinvoinnissa mutta mielestäni kuitenkin se tärkein on ruokavalio. ”Olet sitä mitä syöt” – näkyy meidän olemuksessamme ulospäin. Ruokavalio vaikuttaa meidän toisiin aivoihin eli suolistoon ja sitä kautta todella moneen asiaan. Terve suolisto säteilee ihossa ja mielen tasapainossa. 

Jokaisella osatekijällä on oma osuutensa hyvinvoinnin mosaiikissa. Olisi kiva kuulla, mitkä sinulla ovat näitä rakennuspalikoita oman hyvinvoinnin saralla?
-tuulanneli
14 Comments

 1. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  4.3.2018 / 06:51

  First things first…asun värit sopivat hyvin yhteen! Asusi on harmooninen ja silti kauniin neutraali. Itsessäni ärsyttää se, että pelaan aina niin varman päälle myös värien suhteen. Pitäisi olla rohkeampi, sillä kaapissa kyllä on mistä ottaa, heh.
  Kaikkea sopusoinnussa – uskon itse siihen. Liikuntaa, terveellistä ja monipuolista ravintoa, lepoa, itsensä hoitamista… Näillä elementeillä on myös helpompi saada tuloksia ja säilyttää ne.
  Taidanpa nyt lähteäkin ulkoilemaan, sillä se on jäänyt tällä viikolla ihan jalkoihin.

  Reipasta sunnuntaita sinulle!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 19:44

   Kiitos Maaris 🙂

   Näitä väriyhdistelmiä pitäisi vaan kokeilla rohkeasti erilaisia. Tämäkin löytyi ihan vahingossa. Kuvissa näytti ihan hyvältä, joten Helsingin reissulla yhdistin tumman harmaan korallin kanssa.

   Hyvinvointi rakentuu todella monesta palikasta. Se ei ole kuitenkaan mitään rakettitiedettä vaan ihan arjen perusasioita.

   Kivaa alkava viikkoa Maarit ja pidetään lippu korkealla!

 2. Tämä matka -blogi
  Kirjoittaja
  4.3.2018 / 08:04

  Olin syksyllä sairaalassa tutkittavana vatsakivun takia ja sen jälkeen olen vältellyt sokereita, valkoisia jauhoja, maitoa ja esim. paprikaa. Ainakin kipukohtaukset ovat pysyneet poissa.

  Sokerin välttely karkin ja pullan muodossa on helppoa. En ole koskaan ollut perso makealle, korkeintaan tummaa suklaata menee muutama pala ja joskus joku oikein kirpeä irtokarkki.

  Valkoisten jauhojen, eli höttöhiilareiden välttely onkin hankalampaa. Juuri teimme simpukoita. Pakkojan siihen liemeen oli muutama patonginpalanen kastaa : )

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 19:53

   Heippa 🙂

   Olen itsekin huomannut, että valkoisten vehnän välttely on todella hankalaa. Sitä on todella monessa paikassa ja monessa ruuassa. Siksi puhunkin tuossa, että välttely on onnistunut 90%:sti. Toisaalta jos pystyn suurimmaksi osaksi olemaan ilman valkoista sokeria ja vehnää, niin se on huippua!

   Olotila on todella energinen tällä hetkellä ja paranee koko ajan!

   Upeaa, että ruokavaliomuutoksilla olet saanut avun itsellesi. Se mitä syödään, sillä on todella suuri merkitys!

 3. Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  4.3.2018 / 10:29

  Ihanat kuvat <3
  Minun rakennuspalikat ovat rakkaus, lepo, liikunta, puhdas ruokavalio, vesi ja sauna <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 19:56

   Kiitos kivasta kommentistasi!

   Sinun rakennuspalikat ovat todella tärkeitä meille jokaiselle. Ihanaa, että olit laittanut rakkauden ensimmäiseksi! Koska ilman sitä emme pärjää.

   Kivaa viikkoa sinulle 🙂

 4. Melissa
  Kirjoittaja
  4.3.2018 / 13:27

  Hyvältä kuulostaa sinun mietteesi 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 19:58

   Kiitos Melissa 🙂

   Nämä asiat ovat minulle tärkeitä ja niiden merkitys on lisääntynyt vain iän karttuessa.

 5. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  5.3.2018 / 05:52

  Aivan ihana takki! 🙂 Mun täytyisi löytää joku itselleni sopiva liikuntamuoto, tuntuu vaan kovin hankalalta. Toki koirien kanssa tulee lenkkeiltyä, mutta välillä kaipaa jotain vaihtelua.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.3.2018 / 06:42

   Kiitos Mari 🙂

   Koirien kanssa lenkkeily on jo hyvä alku ja ainakin säännöllistä. Itsekin käyn päivittäin meidän vintiön kanssa lenkillä.

   Sitä omaa lemppariliikuntaa joutuu joskus vähän etsimään mutta meille jokaiselle on varmasti se oma juttu olemassa!

 6. Marjo
  Kirjoittaja
  5.3.2018 / 06:33

  Hyvä väriyhdistelmä ja Hans ❤
  Upeaa, että valkoisen viljan ja sokerin välttely on jatkua.
  Ilo viikkoosi!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.3.2018 / 07:24

   Kiitos Marjo 🙂

   Yritän saada tämän valkoisten höttöjen syömisen kuriin ja nyt olen hyvällä moodilla liikenteessä. Valkoinen vehnä on minun aineenvaihdulla todella myrkkyä ja nestettä keräävää!

   Aurinkoista viikkoa ja Minnielle rapsuja!

 7. Minnea
  Kirjoittaja
  5.3.2018 / 18:58

  Sun projekti kuulostaa olevan hyvällä mallilla! Tsemppiä jatkoon!

  Ihana tuo takin väri! Tulee heti keväinen fiilis, vaikka lämpömittarin asteet ei vielä kevättä lupaakkaan! Hyvinvoinnin palikat ovat minulla samanlaiset kuin sinullakin. Aina ei vain meinaa pysyä palikat kasassa 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.3.2018 / 19:15

   Kiitos Minnea tsemppikommentista!

   Näitä tsemppiviestejä tarvitaan nyt, jotta ei tässä vaiheessa anna periksi. Takki on minullekin todella rakas!

   Pidetään lippu korkealla ja eipä ne pienet retkahdukset maailmaa kaada. Aina on uusi alku seuraavana aamuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?