Etusivu » kahvifanin inspiraatioaamu – have a Lidl break

kahvifanin inspiraatioaamu – have a Lidl break

Tiistaina osallistuin todella kivaan kahvitapahtumaan yhdessä Lidlin kanssa. Meille monelle suomalaiselle kahvilla on erityinen paikka sydämessä. Kahvi myös herättää hyvin paljon tunteita niin puolesta kuin vastaankin. Olenhan minäkin yrittänyt päästä joskus kahvista eroon yhden hyvinvointitempauksen yhteydessä. Lopputulemama minulla on kuitenkin ikuinen rakkaus tähän mustaan lämpimään juomaan. 

Kahvimakuni on muuttunut  viimeisten vuosien aikana. Kahviloissa suosikkikahvini on ehdottamasti latte vaikka kotona juon kahvini mustana. Suodantinkahveissa olen siirtynyt tummiin paahtoihin, jotka ovat yleistyneet markkinoilla usealla merkillä viimeisen vuoden aikana. Tummassa paahdossa kahvista ei tule kitkerää vaan todella pehmoisen vahvaa.
Tiistain tilaisuudessa Teurastamolla saimme tutustua Lidlin Bellarom – kahvivalikoiman uutuuksiin sekä tuttuihin kahvilaatuihin. Uutuuksista löytyvät nyt tummapaahtoiset alkuperämaakahvit. Tilaisuudessa osallistuimme palkitun barista Jarno Peräkylän kahvikouluun. Maistelimme cup tastingin tapaan erilaisia kahveja eli siis ihan samaan tapaan kuin viinejä. Kahvikissa nautti tästä täysin siemauksin!

Omaksi suosiksi nousi tämä Bellaromin Luomukahvi, joka on vastuullisuussertifioitua kahvia. Luomukahvi sopii todella moneen makuun ja on maultaan sopivan hapokas ja marjaisa. Toinen suosikkini oli alkuperämaakahveihin kuuluva Keniassa valmistettu tummapaahtoinen kahvi. 

Lidlin tavoitteena on, että heidän omien merkkien kahvit ovat sertifioituja vuoden 2018 loppuun mennessä. Vastuullisesti tuotettu kahvi tarkoittaa parempia työoloja ja viljelyä ympäristön ehdoilla. Vastuullisohjelman kautta viljelijät saavat myös koulustusta hyvistä viljelykäytännöistä ja näin taataan pienten perheviljelmien kannattavuus alkuperämaissa. Iso peukku tästä vastuullisuudesta.

Kahvi on tärkeä osa meidän kulttuuria. Lidl oli teettänyt kyselytutkimuksen liittyen suomalaisten kahvinjuontiin. Tutkimus vahvistaa meidän kahvitottumuksia. Suomalaiset juovat kahvia nautintona ja koska siitä on tullut tapa. Monet meistä vannovat tutun kahvin nimeen ja pelkkä hinta ei todellakaan sanele kahvivalintoja. 

Mikä oli yllättävintä oli se, että nautimme kahvimme yleensä yksin. Toisaalta kahvikuppi on meillä useasti kädessä kotona. Kirjoittelen itsekin tätä postausta yhdessä kahvikupin kanssa. Ostamme kahvimme pääsääntöisesti ruokakaupasta ja juomme suodatinkahvia. Erikoiskahvien osuudet ovat vielä pieniä meidän kahvikulttuurissamme. 

Onko siellä kahvifaneja ruudun toisella puolella? Oletko sinä jo tutustunut näihin tummapaahtoisiin kahvilaatuihin tai alkuperämaakahveihin?-tuulanneli

18 Comments

 1. MINI
  Kirjoittaja
  3.3.2018 / 17:12

  Itse en juo kahvia paitsi Valion kylmää Lattea 🙂 Tummapaahtoisia kahveja käytän kyllä leivontaan ja ne ehdottomia mokkapaloihin!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 11:11

   Tummapaahto on todella hyvää kahvina sekä varmasti mokkapaloihin.

   Täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla!

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  3.3.2018 / 17:17

  Olen kahvin suurkuluttaja! Jossain vaiheessa elämääni olin kokonaista VIISI vuotta ilman kahvia ja join vain teetä. Ja sitten siirryin taas kahvikissaksi. Pidän tummapaahtoisista kahveista ja yritän katsoa, että kaupasta kotiin ostamani kahvi olisi vastuullisesti tuotettua. Kotona juon kahvin aina kylmän maidon kera. Kahvilassa taas latte, cafe au lait tai cappuccino. Joskus myös hyvän aterian jälkeen espresso.
  Mukavaa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 11:17

   Heippa Marjo 🙂

   Kahvi on todella olennainen osa meidän elämää. Minua huvittaa tuo kun yritin päästä eroon kahvista. No eihän siitä mitään tullut ja lopputulemana oli vain päänsärkyä ja aloin syömään muuta ruokaa enemmän. Tottakai kahvilla on huonoja terveusvaikutuksia nesteyksen kannalta mutta täytyy muistaa vain sen kanssa kohtuullisuus!

   Kivaa viikonloppua ja rapsuja Minnielle!

 3. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  3.3.2018 / 19:14

  Lidlin kapselikahveja käytän usein kahvikoneesaa.

  Olisipa ollut kiva nähdä tuolla, mutta aika ei antanut myöten lähteä Teurastamolle.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 11:19

   No voi harmi, ettei me nähty! Minä pikkasen odotin näkeväni sinut Lidlin tilaisuudessa.

   Me käydään säännöllisesti ruokaostoksilla Lidlissä mutta en ole ostanut heidän omia kahvibrändejä. Olin todella positiivisesti yllättynyt näistä kahveista! Nyt tiedän mitä seuraavaksi hankin 😉

 4. Maisa80
  Kirjoittaja
  3.3.2018 / 20:44

  Aamu- ja päiväkahvi pitää mielen virkeänä. Illallakin saatan juoda, mutta siihen ei ole juuri tarvetta. Olen vasta reilu neljä vuotta juonut kahvia säännöllisesti. Tykkään monenlaisesta kahvista, latte on ehdottomasti suokkini, mutta melkein kahvi, kun kahvi menee, jos se ei ole ihan kamalan vahvaa. Itse juon kotona pääsääntöisesti Kulta Katriinan pannujauhatusta moccamasterilla keitettynä. <3 En ole tutustunut Lidlin kahveihin. Uskon, että ovat hyviä. 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 11:27

   Meillä monella on ne omat suosikit ja itsellenikin tämä oli ensimmäinen kosketus Lidlin omiin kahvimerkkeihin.

   Tuo luomukahvi oli minulle todella postiviinen yllätys. Joskus päivisin minulla saattaa mennä monta kuppia kahvia ja sitten alkaa närästämään. Tämän luomukahvin kanssa ei ole sitä. Maku on todella ihanan pehmeä ja pikkasen kivasti makea.

   Suosittelen kokeilemaan!

 5. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  3.3.2018 / 21:04

  Pari kupillista kahvia tulee kyllä joka päivä juotua. Ilman aamukahvia tulee takuulla päänsärky. Itse tykkään normaalipaahdosta tai sitten juon lattea tai cappuccinoa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 11:30

   Eipä taida meillä päivä lähteä käyntiin ilman kahvia!

   Kahvilassa olen tällä hetkellä lattefani ja tietenkin pitää vielä olla vaniljaessanssi mukana.

   Kivaa alkavaa viikkoa sinulle Outi 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 11:34

   Kyllä Anna, tämä oli virkistävän erilainen tapahtuma.

   Kahvikissan täydellinen isnpiraatioaamu ihanan kahvin kanssa!

 6. Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  4.3.2018 / 10:06

  Täällä kahvifani 🙂
  Päiväni starttaa aina kahdella isolla motilla kahvia, nam nam. Juhlamokka ja paahtoaste 1. Mä en oikein ole päässyt sinuksi tumma paahtojen kanssa, vaikka olen yrittänyt. Maistuvat palaneelle minun mielestä.
  Ihanaa sunnuntaita <3
  By the way, hauska slougani mukissa 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.3.2018 / 11:49

   Heippa kahvifani 🙂

   Tuo slogan tuossa kahvikupissa on todella mainio 🙂

   Tummat paahdot jakavat näköjään mielipiteitä. Itse olen löytänyt pari todella hyvää vaihtoehtoa ja toinen niistä on vielä tosi tumma paahto.

   Näm Lidlit vaihtoehdot olivat kyllä positiivinen kokemus ja näissä on myös hyvä hinta/laatusuhde.

   Kivaa sunnuntaita sinne saaristoon!

  • Merikapteenin vaimo
   Kirjoittaja
   6.3.2018 / 05:34

   Sinun inspiroimana aion testata näitä Lidl-vaihtoehtoja, kiitos 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.3.2018 / 20:57

   Aivan huippujuttu 🙂 toivottavasti pidät niistä!

 7. HENNA
  Kirjoittaja
  5.3.2018 / 08:58

  Mäpäs en ookkaan maistanut kahvia koskaan tämän 23 vuoden aikana! 😀 Ei vaan ole tullut mieleenkään. En tykkää yhtään kuumista juomista, ja kahvin hajukin on aina ollut mun nenään ihan hirveä. Joten ajatuksena olis olla aina maistamatta 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.3.2018 / 09:56

   Heippa Henna 🙂

   Onpas jännä tavata ihminen, joka ei lämpenen kahville. Toisaalta jos mietin niin ei meidän nuorimmainen junorikaan juo kahvia ja hän samaa ikäluokkaa sinun kanssa.

   Jännä nähdä, että lämpenetkö kahville vuosien saatossa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?