Etusivu » Vuosi 2021, missä onnistuin ja missä petyin!

Vuosi 2021, missä onnistuin ja missä petyin!

Heippa kaikille ja ihanaa alkavaa uutta vuotta! Pienen blogitauon jälkeen on kiva palata tänne vuosikoosteen muodossa. Tämä on jo neljäs kerta, kun teen tämän koosteen. Olen muokannut kysymyksiä vuosien saatossa ja niin teen nytkin, koska vuodet eivät ole sisaruksia keskenään.


1. Uusi asia, jonka tein tänä vuonna? Mennyt vuosi 2021 oli kokonaisuudessaan jälleen yksi seikkailu ja jokainen päivä oli omalla tavallaan erityinen. Opettelimme jo toista vuotta elämään uuden normaalin edessä. Toisinaan se onnistui hyvin ja sitten tuli taas takapakkia!

Olen vahvasti sitä mieltä, että luonto yrittää kertoa meille jotain ja toivottavasti muistamme tämän luonnon opetuksen. Meillä on uusia asioita ja tapoja nyt opittavana. Elämä kantaa ja selviämme tästä yhdessä toisiamme tukien.


2. Teinkö uuden vuoden lupauksia ja olenko pystynyt pitämään niistä kiinni tänä vuonna? Viime vuonna en tehnyt mitään lupauksia. En tiedä oliko paras ratkaisu mutta tavoitteita asetin. Näin jälkikäteen ajateltuna viime vuosi meni joten sumussa. Varsinkin jälkipuolisko elokuun jälkeen meni totaalisesti töissä. En ehtinyt edes tätä blogia päivittämään.

3. Uudet ihmiset, joihin tutustuit tänä vuonna? Meidän jokaisen sosiaalinen elämä ei varmasti ollut niin aktiivinen kuin edellisinä vuosina. Työni kautta tutustuin muutamaan huipputyyppiin. Toiset pyrähtävät pikaisesti elämässäsi, toiset ovat tulleet jäädäkseen. 

4. Vuoden lempparireissu? 10 vuoden tauon jälkeen suuntasimme Lapin keväthangille. Jännitin kuinka pärjään suksien kanssa mutta loistavasti se meni. Ensimmäiset päivät reidet huusivat hoosiannaa kunnes pääsin kiinni laskettelutekniikkaan. Paras reissu ehdottamasti. Suomen puhdas luonto on kyllä ainutlaatuista varsinkin tälläiseen pandemia aikaan.

Kesän vietimme kotiseudulla golfaten ja säännöllisesti hurautimme Tampereelle pikkutyttöjen luo. Kesällä oli vielä haaveissa, että jossain voisi piipahtaa syksyn mittaan. Tilanteet muuttuivat syksyn mittaan valitettavasti huonompaan suuntaan ja näin reissut jäivät nolliin. Marraskuun lopussa varasimme jälleen matkan Lapin keväthangille. Ostinhan minä viime vuonna uuden toppatakin, joten pitäähän sitä vielä ulkoiluttaa!

5. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut? Ensimmäisenä tulee mieleen aineettomat asiat. Haluaisin oppia armollisuutta itseäni kohtaan. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä, vaan pienetkin asiat vievät eteenpäin kohti tavoitteita.

6. Vuoden mieleenpainuvimmat päivät; Perheemme toinen pikku prinsessa syntyi heinäkuussa. Olen onnellinen kahden pikku tytön mummi.

7. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna? Tätä kysymystä pysähdyin miettimään tarkemmin. Kulunut vuosi on koostunut pienistä saavutuksista. Olen oppinut sietämään jälleen epävarmuutta, koska kaikki suunnitelmat saattavat muuttua sinusta riippumattomista seikoista. Olen elänyt säästeliäästi varautuen pieniin takapakkeihin. Olen hyväksynyt omat negatiiviset tunteet ja kiukut. On ihan luonnollista tuntea silloin tällöin turhautuneisuutta.

8. Tärkeä päätös, jonka tein tänä vuonna? Itse asiassa taisin tehdä monta päätöstä kuluneen vuoden aikana riippuen missä koronan kanssa mentiin. Tuntui, että pandemia vaikutti aina jollain tavalla elämän kulkuun. Olen päättänyt elää omaa elämääni nauttien jokaisesta hetkestä ja uutisia seurasin harvakseltaan.

9. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Ihan perusasioihin. Taisin tuhlata pikkasen ennemmän vaatteisiin kuin normaalisti. Ainakin vaatekaapissani on vähän ahdasta.

10. Mistä ihan todella innostuit? Golfin pelaamisen riemu on löytynyt. Viimeisten vuosien aikana pelaaminen on ollut niin järkyttävää suorittamista, että minulta katosi pelaamisen ilo. Kesällä kierroksille lähtö sujui jälleen iloisesti.

11. Viime kauteen verrattuna, oletko 

 • onnellisempi vain onnettomampi; ehdottamasti onnellisempi
 • laihempi vai lihavampi; pikkasen pyöreämpi
 • rikkaampi vai köyhempi; huomattavasti rikkaampi henkisesti

12. Mikä oli suurin pettymyksesi; Kuluneen vuoden kiukut, turhautuneisuudet ja negatiiviset ajatukset liittyvät koronaan. Vastoinkäymiset on tarkoitettu vahvistamaan meitä ja muutaman vuoden päästä ymmärrämme tämän pandemian opetuksen.


13. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Liikuntaa ei tule koskaan harrastettua liikaa. Onneksi kesällä löysin pelaamisen ilon golfin parissa. Haluaisin lukea enemmän. Onneksi olen löytänyt äänikirjat, joiden avulla pystyn pikkasen tyydyttämään lukuhakujani.

14. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? Loppuvuodesta olen miettinyt paljon viettämääni aikaa täällä somessa. Loppuvuoden työkiireet priorisoivat ajankäyttöäni ja siinä rytäkässä blogi meni vähän niin kuin vahingossa tauolle. Olen tietoisesti satsannut instaan sen nopeuden ja helppouden vuoksi mutta kyllä sielläkin saa aikaa kulumaan aivan liikaa.


15. Miten vietit juhannusta ja joulua?
Molemmat meni perheen kanssa. Juhannuksena otin rauhallisesti hektisen ja kiireisen kevään jälkeen. Joulu meni täydellisesti nappiin. Vietimme yhteistä aikaa kiireettömästi kotona melkein pyjamissa kaikki juhlapäivät.

16. Rakastuitko kauden aikana? Rakastun aina uudelleen ja uudelleen muruun. Meillä on yli kolmekymmentäviisi vuotta yhteistä taivalta takana. Vanha viini paranee vanhetessaan.

17. Mikä piti sinut järjissäsi? Muru eli rakas aviomieheni on tässäkin se peruskallio, johon minä turvaan. Samoin koko perhe kaikkine läheisineen on minulle tärkeä ja heidän tukensa kaikissa asioissa.


18. Mitä halusit ja mitä sait?
Mielenrauhan löytäminen. Olen löytänyt näiden koronakuukausien aikana tietyn tasapainon ja oppinut itsestäni uusia puolia. Me näköjään tarvitsemme näitä pysähdyksiä kyseenalaistaksemme suuntaa minne olemme menossa. Tarvitseeko sen kalenterin olla niin täynnä menoja ja tapahtumia? Tottakai kaipaan ystäviäni ja sosiaalisia tapahtumia. Toisaalta kysyn itseltäni, miksi minulla on nyt niin rauhallinen olo sieluni sopukoissa?

19. Mitä halusit ja mitä et saanut? Tottakai halusin lottovoiton mutta eipä ole vaan näkynyt! Joten jatketaan elämistä ihan normaalin arjen tahtiin. En tiedä tuoko tuo lottovoitto onnea.

20. Mitä teit syntymäpäivänä? Juhlimme ihan perheen kesken synttäreitäni. Tänäkin vuonna luin jälleen synttärionnitteluja silmät kyynelissä Facebookissa. Pidin aikoinaan syntymäpäiväni salaisena Facebookissa. Näin jälkeen päin ajateltuna olen aina ihmetellyt päätöstäni salata sen.

21. Mikä oli vuoden paras leffa ja sarja? Syksyllä kävimme katsomassa uuden Jamen Bond -leffan. En tiedä oliko se vuoden paras leffa? Minulle elokuvan loppu ei ollut mieluinen. Elämässä on tiettyjä kuolemattomia asioita.

TV-sarjoista vakiosuosikkini on syksyisin ”vain elämää” -sarja. Tänä vuonna sarja yllätti minut positiivisesti ja katsoin kaikki osat. Samoin suoratoistopalveluiden Havulehto, Ivalo ja Stay Close olivat suosikkejani, jotka piti katsoa melkein samalta istumalta.

22. Vuoden lempparivaate? Yksinkertaiset ja selkeälinjaiset vaatteet toimivat vuodesta toiseen ja niitä on helppo uudistaa sesonkiasusteilla ja väreillä. Vaaleanpunainen Cellbesin jakku on toiminut syksyn monessa menossa loistavasti. Jakku on vaan niin helppo ja ilme muuttuu riippuen siitä mitä värejä yhdistetään. Jakun mittasuhteet ovat myös loistavat. Itse tykkään siitä, että jakku peittää pepun.

23. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi paremman ja onnellisemman? En tiedä voiko yksittäinen asia tehdä onnelliseksi, koska kaikki mitä meille tapahtuu on aina osa isommasta kokonaisuudesta. Meillä on tapana odottaa viikonloppua, kesää tai joulua, kun pitäisi muistaa elää tässä ja nyt.

24. Ketä kaipasit? Enkelivanhempien muisto on aina läsnä. Ikävä ei poistu koskaan!
 

25. Mitkä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteeksi ensi vuodelle?

Nämä eivät ole lupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

1. Olen armollisempi itselleni

2. Kuuntelen ja olen läsnä

3. Päivittäinen hyötyliikunta

4. Vähemmän somea, enemmän face to face kohtaamisia!

5. Pienet askeleet vievät kohti tavoitteita.


Aivan hienoa, että jaksoit lukea tämän maratonpostaukseni loppuun asti. Tämä oli minulle tärkeä steppi herättää blogi jälleen henkiin. Olen kaivannut näiden pitempien tekstien kirjoittamista. Pysähtyminen kiireisessä elämänrytmissä kannattaa aina. Ollaan kuulolla!

Mitä ajatuksia sinulle heräsi?

19 Comments

 1. 6.2.2022 / 15:43

  Ihastuttavat kuvat postauksessasi! Varsinkin valoisat tunnelmat pysäyttivät katseen. Sinun garderobissasi on viehättäviä kokonaisuuksia. Monesti olen miettynyt, että vaatteiden maailma olisi saattanut olla minulle sopiva ala. Tiedä häntä… turha jahkailla vaan etsiä kultahiput valitsemaltaan polulta.

  Me olemme aloittaneet bloggauksen suunnilleen samoihin aikoihin. Minulla on yhdeksäs vuosi meneillään ja alkuaikojen tahti on rauhoittunut kuten varmaan tekijäkin iän myötä. Kirjoittaminen on suuri intohimoni ja inspiraation ottaessa otteeseensa tuskin maltan odottaa pääsyä näppäimistön äärelle.

  Seuraan muutamia valittuja blogeja, joista saan iloa ja hyvää mieltä.

  Nämä sinun tavoitteesi ovat hyvinvoinnin tukipilareita!

  1. Olen armollisempi itselleni MYÖTÄTUNTOTAIDOT

  2. Kuuntelen ja olen läsnä LÄSNÄOLOTAIDOT

  3. Päivittäinen hyötyliikunta ONNELLISUUDEN TAIDOT

  4. Vähemmän somea, enemmän face to face kohtaamisia! IHMISSUHDETAIDOT

  5. Pienet askeleet vievät kohti tavoitteita. VAHVUUSTAIDOT

  https://www.viacharacter.org/account/register -linkissä voi tehdä vahvuustestin suomeksi ja tutustua itseensä. Ainakin minulle avautui aivan uusia ajatusmalleja, kun perehdyin ominaisuuksiini, joita olin valitettavan pitkään tarkastellut puutteiden kautta.

  Sinulla on valtavasti kauneuden ja estetiikan tajua sekä vaikka mitä muuta!

  Toivon sinulle kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle ja isoäitiyden iloja! Terveisin Tuija

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:23

   Kiitos Tuikku aivan ihansta kommentistasi.

   Minun on täytyy kyllä käydä kurkistamassa tuo testi. Se kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Nuo mainitsemani tavoitteet ovat minulle tärkeitä. Sain niihin lisää syvyyttä tuolla sinun analyysillasi. Ihan huikea!
   Tämä blogin pariin palaaminen on ollut ihan huippu juttu!

   Ollaan yhteydessä ja tulen vastavierailulle blogiisi!

   • 8.2.2022 / 23:49

    Kiitos!

 2. 6.2.2022 / 17:37

  Olipa kerrassaan ihastuttava tapa pohtia mennyttä vuotta. Tällainen olisi syytä ihan jokaisen tehdä <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:24

   Kiitos paljon Peppi! Blogi on hyvä vaihtoehto pysähtymiseen tärkeiden asioiden äärelle.

 3. 6.2.2022 / 19:36

  Kiva kooste ja sen lukeminen sai pohtimaan omaa vuotta, paljon samoja ajatuksia. Toivottavasti tulevana vuonna maailma aukeaa ja pääsemme taas olemaan sosiaalisempia, itse ainakin kaipaan eniten ihmisiä ja tapahtumia. Mukavaa helmikuuta<3

  http://kaunismaessa.blogspot.com/

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:25

   Tapahtumia kaivataan täälläkin. Olisi taas niin mukava tehdä muutama reissu pääkaupunkiseudulle pr-tapahtumiin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:25

   Kiitos paljon, näitä on mukava tehdä!

 4. Johanna Ristseppä
  6.2.2022 / 21:10

  Tätä oli mukava lukea? Upeita kuvia!
  Ihanaa helmikuuta sinulle?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:25

   Kiitos paljon ja smoin sinulle mukavaa helmikuuta!

 5. 6.2.2022 / 21:16

  Hieno artikkeli, johon varmasti monet meistä samaistuvat useammassa kohdassa. Epävarmuuden sietäminen on ollut kyllä viime vuoden teemana niin monessa. Ei haittaisi, jos pian uskaltaisi uskoa tulevaan, siten kuin ennen koronaa. Tällainen yhteenveto voisi tehdä ihan hyvää, pysähtyä hetkeksi katsomaan taakseen mitä on oppinut, miten meni. Toivokaamme, että toiveet toteutuvat ja pääsemme tavoitteisiimme 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:27

   Kiitos kivasta kommentistasi. Epävarmuuden sietäminen tuli minulle tutuksi yrittäjän urallani. Olin ihan jo unohtanut sen taidon kunnes nyt koronan kanssa olen taas oppinut sietämään epävarmuutta.
   Toivotaan, että tuleva vuosi tuo meidät lähemmäksi normaalia.

 6. Tarja
  7.2.2022 / 08:36

  Tosi kiva oli lukea taas sinun vuosi- koostetta ja kuvat olivat vaan niin ihania.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:28

   Kiitos paljon ja ihanaa, että jaksoit lukea maratonpostauksen!

 7. 7.2.2022 / 08:38

  Ensi kertaa täällä.
  Hyvin merkittäviä tavoitteita olet löytänyt itsellesi.
  Kaunis kirjoitus muutenkin. Aina välillä on hyvä pysähtyä itsensä äärelle.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:28

   Hei kiva todella tutustua! Pysähtyminen nykyajan kiireessä on tärkeää.

 8. 7.2.2022 / 18:06

  Olipas ihana lukea sinun vuodesta 2021. Kun luen tämän vuoden tavoitteitasi pystyn niin samaistumaan. Ja varsinkin kohtaan 1. olen armollisempi itseäni kohtaan.

  Mukavaa viikkoa sinulle 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2022 / 22:29

   Usein unohdamme tuon itselle armollisuuden. Itsestään huolehtiminen ei aina ole ensimmäisellä sijalla. Mukavaa viikkoa myös sinulle!


Looking for Something?