Etusivu » Vohvelit (keto/VHH) – suolainen vai makea?

Vohvelit (keto/VHH) – suolainen vai makea?

Kumpiko on sinun valintasi – suolainen vai makea? Minulle vohvelit ovat useasti se makea vaihtoehto. Olen jo pitempään halunnut kokeilla vohveleita myös suolaisella täytteellä. Kokeilin vohveleita lempparitäytteelläni eli paprika/kinkkutahnalla. Teen tätä tahnaa yleensä voileipäkakkuihin mutta se toimii loistavasti sekä vohvelien että voileipien kanssa. Paistoin myös kanaa mukaan. Suolaisista vohveleista tuli tällä combolla todella herkullisia, joten tämä menee kyllä jatkoon!
Vohvelit (Keto / VHH)

5-6 vohvelia

4 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
1 dl mantelijauhoja
1 tl psylliumia
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

Sekoita kananmunat ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja mantelijauho, johon on sekoitettu leivinjauhe ja psylliumjauhe. Sekoita vielä taikina tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. 

Paista vohvelit vohveliraudalla valmiiksi. Taikinasta tulee noin 5-6 vohvelia. 


Paprika/kinkkutäyte;

1 paprika
150g kinkkua oman maun mukaan
200g  maustamaton tuorejuusto
savustettu paprikajauhe
sitruunapippuri
basilika

Pilko ja murskaa paprika & kinkku tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Annostele vohvelien päälle tahna ja koristele oman maun mukaan esimerkiksi basilikalla, herneenversoilla, sitruunamelissalla tai puoliksi leikatuilla kirsikkatomaateilla.
Laitan mukaan myös muutaman kuvan makeasta vaihtoehdosta. Tämä keto-ohjeella tehty vohvelitaikina on todella helppo ja nopea tehdä. Ohjeesta tulee juuri sopiva määrä vohveleita. Suolaisia vaihtoehtoja otin vielä seuraavana päivänä töihin eväänä mukaan. 

 -tuulanneli


Looking for Something?