Etusivu » Vohvelit (keto / VHH) ja ajatuksia ketoilusta

Vohvelit (keto / VHH) ja ajatuksia ketoilusta

Olen voinut hyvin ja energisesti viimeiset viikot. Olen palannut ketoilun pariin joulun repsahduksien jälkeen. Samalla olen löytänyt uutta intoa hääräillä keittiössä. Sunnuntaina kokeilin eka kerran ketovohveleita ja voi hitsi, kun niistä tulikin hyviä. Ketolettujen sijaan halusin tehdä vohveita, joten lisäsin perustaikinaan mantelijauhoja leivinjauheen kera. 

Olen seuraillut mielenkiinnolla netissä käytyä keskustelua tämän ketoilun ympärillä. Olen itsekin kirjoittanut siitä, että ketoilu ei välttämättä sovi kaikille. Minulle se sopi todella hyvin painonpudotukseen. Mietin tässä yhtenä päivänä ruokavaliota ja se taitaa kallistua pikku hiljaa VHH -puolelle.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on ehkä helpompi pitää yllä jatkossa. Tällä hetkellä minulla ei ole tarvetta painonpudotukseen vaan minulle on tärkeintä pitää paino näissä lukemissa missä se nyt on. Haluan antaa elimistölle aikaa rauhoittua ja tottua uuteen ruokavalioon. Ketoilussa on se yksi sama ongelma mikä löytyy kaikista dieeteistä. Ketogeeninen ruokavalio rajaa pois minulle terveellisiä ruoka-aineita, joita haluan syödä kohtuullisesti. Tälläisiä ovat hedelmät, tietyt kasvikset ja kotimaiset marjat. 
Vohvelit (Keto / VHH)
5-6 vohvelia
4 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
1 dl mantelijauhoja
1 tl psylliumia
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Sekoita kananmunat ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja manteliauho, johon on sekoitettu leivinjauhe ja psyllium. Sekoita vielä taikina tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. 

Paista vohvelit vohveliraudalla valmiiksi. Taikinasta tulee noin 5-6 vohvelia. Koristele tarvittaessa marjoilla ja kauravispillä. 

miten tästä eteenpäin?

Tulen jatkamaan ruokavalion suhteen ketoilun ja VHH välimaastossa. Ketoilu on opettanut minulle todella paljon. Yksi elämäni parhammista päätöksistä oli ostaa se intensiivinen ketovalmennus toukokuussa 2019. Minulle sopi täydellisesti yksinkertainen tehovalmennus, jossa syötiin aikapaljon samoja ruokia 6 viikon ajan. Se kuulostaa tylsältä mutta se oli tehokas. Valmennuksen aikana opin valmistamaan ruuat itse ja punnitsemalla raaka-aineet sain käsityksen siitä kuinka paljon sain syödä. Nämä annoskoot ovat vieläkin minun takaraivossa muistuttamassa kuinka vähällä tulee vatsa täyteen!

Ketoilun myötä olen oppinut leipomaan manteli- ja kookosjauhoista ja creme fraîche on nykyään keittön perusraaka-aineita. Olen tutustunut psylliumiin ja viimeisenä ostin tänään ksantaania, jota tulen kokeilemaan piirakkapohjan tekoon. Eilen tein pitkästä aikaa siemennäkkäriä, koska suolistoni tarvitsee toimiakseen kunnolla enemmän kuituja. Valitettavasti tästä ensimmäisestä VHH -versiosta tuli vähän paksua, joten tänään teen uuden vähän toisella kombolla, koska tykkään ohuesta ja rapeasta siemennäkkäristä. Joten lisää leivontareseptejä on tulossa, jotenkin tämä välimaastossa hilluminen inspiroi leipomaan enemmän! Niin ja valokuvista tulee sata kertaa parempia, kun voi käyttää marjoja.

Mukavaa viikkoa juuri sinulle ?

-tuulanneli


10 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  5.2.2020 / 12:23

  Itse hankin juuri vähän aikaa sitten vohveliraudan ja olen useammankin kerran vohveleita innostunut tekemään, vielä the resepti hakusessa 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2020 / 10:14

   Vohvelirauta on meilläkin kovassa käytössä mutta itse en ole tavallisiin vohvelihin koskenut nyt pitkään aikaan. Nyt tämän respetin myötä minullakin on mahdollisuus syödä vohveleita 🙂

 2. Diina-Maria
  Kirjoittaja
  6.2.2020 / 06:19

  Näyttääpä herkullisilta ja uskon, että hyviä kun mantelijauhoon tehtyjä. Äitini ketoilee, niin lähetin hänelle linkkinä tämän reseptin jos hän vaikka innostuisi testamaan näitä, niin mäkin pääsen maistamaan 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2020 / 10:15

   Kiitos 🙂

   Mantelijauhot sopivat moneen leivontaan. Tottakai niiden makuun pitää tottua mutta minä tykkään niistä tehdyistä leivonnaisista.

 3. Marianne
  Kirjoittaja
  6.2.2020 / 08:28

  Voi nam! Pitääpä kokeilla, otin reseptin talteen 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.2.2020 / 10:15

   Kiitos Marianne 🙂

   Suosittelen kokeilemaan, jos on tottunut leivontaan ilman sokeria ja valkoisia jauhoja!

 4. Minna M
  Kirjoittaja
  7.2.2020 / 19:11

  Näyttääpä hyvältä! VHH sopisi mulle, mutta vielä ei ole ollut tarpeeksi selkärankaa moiseen.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.2.2020 / 08:07

   Kiitos Minna 🙂

   Niin se näyttää, että minullekin sopii paremmin VHH.

 5. Nimetön
  Kirjoittaja
  9.2.2020 / 06:53

  Mielenkiintoista kuulla aitoja kokemuksia ketoilusta. Olen miettinyt, minkä tyyppiset ihmiset sitä haluavat noudattaa. Mielestäni oleellinen tuli blogissasi ja kommenteissa esiin. Se on kuuri, josta lipsutaan ja sitten sille palataan. Itse olen ollut pitkään, vuosia, kasvispainotteinen sekasyöjä. Tämän vuoden alussa otin Vegaanihaasteen vastaan. Kuin huomaamatta olen jatkanut sitä näin helmikuun puolelle. Olo on kevyt, vaikka syön toodellla paljon määrällisesti. Pari kiloa on lähtenyt (vyötäröltä, thank god), vaikka se ei ollut tavoite missään vaiheessa. Vaikuttaa siltä, että kasviperäinen ruoka sopii minulle. Ainoastaan riittävän proteiinin saantiin joutuu kiinnittämään huomiota ja ottamaan jodia, B12- ja D-vitamiinin purkista. Mukavaa kevättä!
  // Susanne

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.2.2020 / 15:36

   Kiitos Susanne kommentistasi 🙂

   Haluan kertoa rehellisesti miten olen kokenut ketoilun ja miten tästä eteenpäin. Ketoilu tulee kuulumaan yhtenä peruspilarina ruokavaliooni mutta siihen kuuluu paljon muutakin. Minusta on tärkeää, että sinä syöt niin, että voit hyvin.

   Minulle isoin asia oli se, että olen päässyt irti valkoisista jauhoista ja sokerista. Olen oppinut korvaamaan jauhot matelijauhoilla ja löytäyt reseptejä, että voi tehdä lempparijuttujani VHH- ruokavaliolla. Voin syödä pizzaa, vohveleita, muffinseja, piirakoita, juustokakkuja jne… Tottakai näitä pitää syödä kohtuudella.

   Perusruokavalioni viikolla on todella kasvispainotteinen ja varmasti vegesta tulen jatkossa löytämään itselleni uusia herkkuja!

   Ketoilu toimi minulle parhaiten painon laskemisessa lyhytaikaisena dieettinä. Nyt olen pystynyt pitämään painoni kurissa tällä VHH/keto yhdistelmällä. Sallin itselleni hedelmiä, marjoja ja myös maan alla kasvaneita kasviksia (silloin tällöin).

   Mukavaa kevään jatkoa sinulle myös! ja vielä kaunis kiitos kommentista!


Looking for Something?