Etusivu » viisi viikon varrelta – seepraraitaa, junasukkia ja ruokavalio

viisi viikon varrelta – seepraraitaa, junasukkia ja ruokavalio

Kesän makein paitis – Lauantaina meillä on yo-juhlat, jossa pääsen uudistamaan viimeisimmän hankintani. Olen ihan lovena tähän By Malene Birgerin seeprakuvioiseen paitikseen. Tänä keväänä olen sananmukaisesti hullaantunut kuosien kanssa. Monta vuotta pidin vaatekaappini hyvin yksivärisenä. Nyt sinne on ilmestynyt peräti keltaista väriä ja erilaisia kuoseja. Pakko myöntää, että vaatekaappi näyttää monipuolisemmalta ja siltikin eri vaatekappaleet ovat hyvin yhdisteltävissä.

Itse tykkään tästä seeprasta enemmän kuin leopardista. Olen niin monta kertaa yrittänyt täplikästä kuosia sovittaa itselleni mutta se ei ole vaan mallannut. Raidallisuus on aina ollut enemmän juttuni. Lauantain yo-juhliin vielä arvon, että onko ne mustat vai vaaleat housut? Katsotaan mikä on valinta. Asukuvia tulee sitten myöhemmin.
Suloisimmat vauvasukat ja tumput – Voi hyvät hyssykät, mitkä ihanuudet posti toi meille pari päivää sitten tervehdyksenä Ilmajoelta. Mieheni sedän vaimo oli kutonut nämä klassiset junasukat meidän prinsessalle. Todella kaunis malli, joka pysyy hyvin vauvan jalassa.

Näihin junasukkiin liittyy sydämellinen ja mielenpainuva kertomus, joka oli liitetty sukkien mukaan. ”Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1939. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommistusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityöopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat vauvalle radan korjaustöiden aikana.” Alkuperäiset valkoiset sukat ovat edelleen Terttu Latvalalla varmassa tallessa.
Viikon ruokakuva – Aamupalani on viimeisten viikkojen ajan näyttänyt tältä. Tottakai eri comboja mutta munakas vihreillä kasviksilla ja avocado tuomassa hyviä rasvoja. Olen vähentänyt turhia hiilareita pois parin viikon ajan ja samoin takana on pari viikkoa ilman valkoista sokeria. Olen ylpeä itsestäni! Turhia nesteitä on lähtenyt pois niin, että housujen vyötärö ei kiristä. Samoin virkeystasoni on noussut huikeasti. 

Varsinkin olen innoissani tästä energiatasojeni noususta. Jaksan iltaisin työpäivän jälkeen vaikka mitä. Olemme kiertäneet aina sään salliessa 9r golfkierroksen. Samoin olen päivittänyt nyt parin viikon ajan blogiani säännöllisesti tekstien syntyessä helposti. Sillä mitä syöt on todellakin vaikutusta vireystasoon. Tulen palaamaan tähän ruokavalioon myöhemmin.
Vihdoin ja viimein – se kuvastaa tätä kuvaa. Olen jonkin aikaa seurannut instassa kauniita omenapuun kukkia. Meidän takapihalla omenapuut ovat vasta tänä viikonloppuna puhjenneet kukkaan. Todella myöhään! Nyt toivon, että kova myrskytuuli ei vie meidän kukkia, jotta mehiläiset ehtisivät pölyttämään ne kunnolla. Harmi, että kukinta on nopeasti ohikiitävä hetki.
Viikon luontokuva on itseoikeutetusti minun rakkaalta kotikentältäni. Maanantaina oli kaunis aurinkoinen ilta. Golf on taasen puhuttanut allekirjoittaneen tunneskaalaa. Tällä kertaa ihan positiivisesti, ehkäpä olen vihdoin ja viimein oppinut jotain. Ennakkosuunnitelmista poiketen osallistuin tänää kilpailuun. Tottakai se meni täysin penkin alle mutta minulla oli superkiva pelipäivä. Sehän se on tärkein asia!Mukavaa ja aurinkosta loppuviikkoa!

-tuulanneli


5 Comments

 1. Melissa
  Kirjoittaja
  31.5.2019 / 04:14

  Meillä oli täällä myös pari kuukautta niin, ettei mitään herkkuja syöty mutta taas on homma lähtenyt lapasesta kun kaikenlaisia juhlia on nyt monen monta…

 2. Life with Satu
  Kirjoittaja
  31.5.2019 / 08:54

  Ihanat kuvat, etenkin tuo omenapuu. Se on niin kaunis kukkiessan <3
  Hyvää viikonloppua ja ihania juhlia! <3

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  31.5.2019 / 09:13

  Meidän neidiltäkin löytyy muutamat junasukat 🙂

 4. Annukka || @happyannukka
  Kirjoittaja
  2.6.2019 / 05:03

  Ajattelin itsekin nyt tauottaa valkoisen sokerin käytön, kun kaikki juhlat on ohi. Olo varmasti paranee sen myötä.

 5. Jane / Yhtä kuin
  Kirjoittaja
  5.6.2019 / 05:52

  Olipa tässä kivan raikkaita kuvia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?