Etusivu » viisi viikon varrelta – cityloman tunnelmia

viisi viikon varrelta – cityloman tunnelmia

Viikonlopun vietin yhdessä ihanien ystävien kanssa aurinkoisessa Helsingissä. Instaan latasinkin jo muutamia kuvatunnelmia viikonlopulta. Mikä tuuri meillä olikaan sään suhteen. Saimme nauttia terassikeleistä kauniissa pääkaupungissamme. Olemme tämän porukan kanssa tehneet näitä reissuja ympäri Eurooppaan ja kotimaata jo yli kymmenen vuoden ajan niin huvin, työn kuin koulutuksen merkeissä.

Edelleen henkilökemiat toimivat hyvin ja meillä on hauskaa. Jokaisesta reissusta jää jokin juttu elämään omaa historiaansa. Tällä reissulla yllätyksen aiheutti illallisella keittön kokin terveiset. Miltä sinusta kuulostaa kuivattu ja friteerattu jäkälä suklaakuorrutteella? Signature-hotellit lupaavat yllätyksiä ja elämyksiä. Jäkälä yllätys kirvoitti ainakin meidän nauruhermot mutta jätti makuhermot mauttomiksi. Meidän sisäinen what´s up ryhmä repesi täydellisesti kuvien ja juttujen kera. 
Yövyimme viime viikolla maanantaina avatussa ja täysin uudelleen remontoitudussa Scandic by Marskissa. Legendaarinen hotelli oli kokenut täydellisen faceliftin. Meitä tervehti tyylikäs tummanpuhuva Suomen ensimmäinen Signature-hotelli. Tarjolla on monipuolinen valikoima erikokoisia huoneita aina ylellisista sviiteistä ikkunattomiin huoneisiin, joihin ei kaupungin vilinä kuulu.

Meidän huone oli Mannerheimintielle puolella mutta meitä ei kadun vilinä häirinnyt. Nukuin todella hyvin mukavassa sängyssä. Erityisen plussan annan kylpyhuoneen pyyhkeille. Kylppärin paksut tummanharmaat pyyhkeet olivat sävy sävyyn muun sisustuksen kanssa. 

Meillä monella on varmasti omat muistot legendaarisesta Marskista. Muistan kun olen yöpynyt monet kerrat hotellissa urani alkupuolella nuorena osastopäällikkönä. Silloin hotelli oli jotain todella extra hienoa nuoren tytön silmissä.  Nyt ympyrä sulkeutuu ja hotellista on jälleen kuoriutunut piristävä ja ainutlaatuinen vaihtoehto yöpymiseen keskellä kaupungin sykettä. 

Aamupala on minulle yksi tärkeimmistä asioista hotelleissa. Lomamatkoilla nautin aamupalasta todella pitkään, vähintään sen tunnin. Samoin työmatkoillani ole tottunut nauttimaan runsaan aamiaisen. Harvoin olen törmännyt näin monipuoliseen ja yksilölliseen aamupalaan ns. normaalissa hotellissa. Marski yllätti todella positiivisesti tarjoten aamupala elämyksen.

Erikoisruokavaliot oli otettu huomioon hyvin. Tämän hetkiseen ruokavaliooni löysin todella paljon erilaisia vaihtoehtoja. Muutenkin olin yllättynyt kuinka helppoa oli noudattaa vhh-ruokavaliota reissussa. Salaattiannoksia ja erilaisia kasvisvaihtoehtoja oli tarjolla monipuolisesti.
Naiset Oodin lumoissa. Kävimme muiden turistien tapaan tutustumassa Oodin tunnelmaan. Aivan upea paikka kaikenlaiseen harrastamiseen. En yhtään ihmettele paikan suosiota. Pakkohan meidän oli myös ottaa muutama asukuva yhdessä Carolan kanssa. Valonmäärä ylimmäisessä kerroksessa oli kertakaikkiaan upea. Vaasan tytöille tuli fiilis, että ollaan suuressa maailmassa jossain kaukana valtameren takana.

Kippis viikonlopulle! Yhteiset hetket ystävien kanssa antavat energiaa arkeen. Viikonloppu oli jälleen hyvä muistutus siitä kuinka tärkeitä ne aidot ihmiskohtaamiset ovat. Arki on meille kaikille niin kiireinen, että breikit tekevät todella hyvää.

Kesäaika on meille kaikille muutenkin erilaisten juhlien aikaan. Kesällä me suomalaiset olemme huomattavasti sosiaalisempia. Kiitos tästä kuuluu ehdottamasti tälle valonmäärälle. Viikonlopulla oli kiva seurata onnellisia ja hymyileviä ihmisiä. Jokainen nautti täysin siemauksin lämpöaallosta. Nauttikaamme kesän hetkistä ja muistetaan pitää huolta toisistamme. 

Mukavaa alkavaa viikkoa murut!

 -tuulanneli

15 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  10.6.2019 / 04:15

  Kesäinen Helsinki on kyllä ihana!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.6.2019 / 19:57

   Heippa Tuuli 🙂

   Olet niin oikeassa. Minulla on muutaman kerran käynyt huono tuuri, kun olen ollut Hesassa mutta nyt oli lämpöä yllin kyllin. Nautimme täysin siemauksin terasseista ja rennosta menosta!

 2. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  10.6.2019 / 07:26

  Sinä ehdit Oodiin ensin! Taitaa olla meille liian kaukana, heh. Viikonloppunne kuulostaa hauskalta ja kyllä nauratti tuo jäkälä. En ymmärrä ollenkaan tuota kikkailua, miksi pitää hakemalla hakea erikoisuuksia? Valkosipulijäätelö on toinen, hui! Mutta saittepa hupaisan hetken sen tiimoilta.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.6.2019 / 20:02

   Meille Oodi oli itsessään selvyys ja halusin sinne ottamaan muutaman asukuvan. Ne tulevat myöhemmin tänne blogiin.

   Jäkälä -juttu oli kyllä ihan suorastaan hervoton kokemus! Niillä nauruilla meidän jokaisen elämä varmasti piteni monta vuotta. Täydet kymmenen pistettä tarjoilijalle, joka oli hienosti jutussa mukana. Meidän porukan ruokaexpertit alkoivat jo kehittää omaa juttuaan tästä jäkälästä 😉 Katsotaan onko meidän seuraavassa kokoontumisessa special edition Of jäkälä.

   Mukavaa viikkoa sinulle! Hei laittelen jossain vaiheessa viestiä, jos nyt tänä kesänä onnistuisivat ne meidän treffit!

 3. Anne
  Kirjoittaja
  10.6.2019 / 07:28

  Ihanat kesäiset tunnelmat välittyvät kuvistasi! Kesä-Hesa on oma suosikkini myös.

  Marskin remppa näyttää onnistuneelle. Varteenotettava vaihtoehto siis yöpymiselle keskeisellä paikalla 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.6.2019 / 20:05

   Kiitos Anne 🙂

   Hienoa saada ihana kommentti sinulta. Olet niin taitava tunnelmien taltioija ja valokuvaaja.

   Marski oli todella mielenkiintoinen kokemus. Minulla on ollut aina ollut erikoisside kyseiseen hotelliin johtuen ehkä siitä, että se oli ensimmäinen työmatkahotelli urallani. Suosittelen!

 4. Jasmin♥
  Kirjoittaja
  10.6.2019 / 07:37

  Ihania kuvia ja niin kesäinen tuo viimeinen kuva!?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.6.2019 / 20:09

   Kiitos Jasu 🙂

   viimeiseen kuvaan liittyy todella paljon kesäfiiliksiä. Siinä kiteytyy meidän upean reissun päätösskumpat!

 5. Life with Satu
  Kirjoittaja
  10.6.2019 / 10:34

  Kivan oloinen viikonloppu ja ehdottomasti ihanan kuuloinen miniloma <3

  IHanaa uutta viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.6.2019 / 20:10

   Voi kiitos Satu 🙂

   Meillä oli todella upea sää 🙂 Kesästä pitää nauttia sata lasissa!

 6. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  10.6.2019 / 16:35

  Ystävien kanssa vietetty aika on ihanaa! Teilläkin on ollut kivan kuuloinen Helsingin reissu!
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Tuula!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.6.2019 / 20:13

   Kiitos Outi 🙂

   Ystävien kanssa vietetty aikaa on todellakin tärkeää ja usein arjen kiireen keskellä nämä aidot kohtaamiset jäävät liian vähälle huomiolle!

   Mukavaa viikkoa sinulle ihana Outi 🙂

 7. Marie
  Kirjoittaja
  11.6.2019 / 03:11

  Hotelliaamiainen – parasta! Sille on aina annettava reilusti aikaa, ei saa hötkyillä.

 8. Minna M
  Kirjoittaja
  11.6.2019 / 04:54

  Onpa teillä ollut mukava viikonloppu! Tuollaiset tauot arkeen ovat piristäviä! Itse en ole vielä Oodiin ehtinyt. Ehkä tänä kesänä! Hotellikin on minulle vieras.

 9. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  11.6.2019 / 18:58

  Onpa ollut ihana viikonloppu! Helsinki on tosiaan todella mielenkiintoinen kaupunki täynnä nähtävää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?