
Yksi lempparikakuistani on porkkanakakku ja viime viikonlopulla leivoin pitkästä aikaa pellillisen tätä herkkua. Reseptinä minulla on aikoinaan Hanna Partasen kirjasta ”Olet mitä syöt” löytämä ohje.
Olen ostanut kymmenen vuotta sitten tämän mielenkiintoisen kirjan. Selasin kirjaa pitkästä aikaa ja sen jutut olivat ihan ajankohtaisia vielä tänäkin päivänä. Eipä ne hyvinvointiasiat paljoa vuosien saatossa muuttuneet ja varsinkaan Hannan opit. Taidanpa lukea seuraavaksi kirjan uudestaan vähän tarkemmin.
” Tee pieni päätös juuri nyt. Aloita tänään, älä huomenna”
-tuulanneli

Terveysintoilijan porkkanakakku (yksi pellillinen)
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 dl leseitä
4 munaa
8 dl porkkana raastetta
2,5 dl juoksevaa margariinia
Kuorrutus:
200g maustamaton tuorejuusto
200g rahkaa
1,5 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, juokseva margariini ja vaahdotetut munat jauhoseokseen. Paista uunissa 200 asteessa n.40 minuuttia. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mantelirouheella.
Alkuperäinen ohje; Hanna Partanen

Kirjoittaja
Minä tein vasta tätä gluteenittomana ja taisin blogiini laittaa myös reseptin.Porkkanakakku on kyllä huippu hyvää!
Kirjoittaja
Porkkanakakku on ehdottamasti ihan huippu!
Kirjoittaja
Ihanan näköistä heekkua. Kyllä tuollainen kakkupala maistuisi nyt aamukaffenkin kanssa!
Kirjoittaja
Tämä on herkullista ja mitä parhainta kahvin kanssa!
Kirjoittaja
Porkkanakakku on ihan parasta! Itse käytän nykyään porkkanaraasteen tilalla porkkanasosetta esim. pilttiä. Taidankin tehdä poikien synttäreille porkkanakakkua, kun se on niin hyvää 🙂 Ihanaa syyskuuta <3
Kirjoittaja
Tuo on muuten kiva vinkki. Täytyypä kokeilla joskus porkkanasosetta 🙂
Kivaa syyskuuta myös sinulle!
Kirjoittaja
Rakastan porkkanapiirakkaa ja tätä pitää testata. Hieman erilainen millä olen aiemmin tehnyt.
Ihanaa loppuviikkoa Tuula. <3
Kirjoittaja
Tämä on ollut minun vakkariresepti vuosia. Helppo tehdä ja todella herkullinen rakenne!