Etusivu » tammikuun #lempivaate – musta neulemekko

tammikuun #lempivaate – musta neulemekko

 

Viime keväänä tein lempivaate-postauksia kuukausittain ja sitten unohdin täysin tämän mukavan postausaiheen. Muistin aiheen toissapäivänä, kun puin tätä todellista arjen luottovaatettani jälleen päälleni. Sama neulemekko oli joulukuun 2019 lempivaate ja nyt uudelleen tammikuussa 2021. Hyvä esimerkki todellisesta luottovaatteesta.

Olen käyttänyt neulemekkoa melkein joka päivä töissä. Projektityössäni on black dresscode, joten mekko on mitä loistavin valinta. Hyvälaatuinen 100% merinovilla tarvitsee vain säännöllisen tuuletuksen. Olen ollut yllättynyt neuleen vähäisestä nyppyyntymisestä. Laadukas neule toimii vuodesta toiseen. Tutkin nykyään tuoteselosteet tarkasti ja neuleissa jätän villasekoitteet suosiolla kauppaan.

Lyhythihainen nahkajakku on ollut käytännöllinen yhdistelmä mekon kanssa. Nahka antaa aina särmää asukokonaisuuksille. 

Midimittainen tikkiliivi on toiminut todella hyvin neulemekon kanssa. Näin on muodostunut ajaton ja tyylikäs asukokonaisuus. Pelkällä neulemekolla en osaisi olla vaan haluan pukea jotain päälle. Edellisena vuonna pidin pitkää neuletakkia mekon kanssa. Tänä vuonna asustin mekon vähän kevyemmin ja näin mekko näytti minusta paljon paremmalta. Mekko on pääosassa!
Aikoinaan idean näihin #lempivaate -postauksiin sain Eetti ry:n lanseeraamasta kampanjasta. Näitä omia käytetyimpiä luottovaatteita on hyvä nostaa esille. Eetti ry tekee hieno työtä kannustamalla meitä jokaista käyttämään vaatteita pidempään. Tiesitkä, että Suomessa heitetään vuosittain yli 70 miljoonaa kiloa tekstiilijätteitä eli 13 kiloa jokaista suomalaista kohden. Oman vaatekaapin ajatteleminen vastuullisesta näkökulmasta ei ole mitään helppoa. Allekirjoittaneella tämä tuottaa myös vaikeuksia mutta pienillä askelilla eteenpäin.

Ostolakkoon minusta ei ole koskaan. Rakastan vaatteita ja innostun uusista linjoista ja väreistä.  Ehkäpä tänä päivänä olen oppinut miettimään tarkemmin mitä ostan varsinkin näiden neulevaatteiden kanssa. Oma kokemus on opettanut luottamaan aitoihin luonnonmateriaaleihin.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!
Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme ?   
-tuulanneli


Neulemekko // Tiger of Sweden 
Nahkajakku // &Other Stories
Tikkiliivi // Vero Moda
Toppatakki // Makia Clothing
Pipo // Lindex
Maiharit // Vagabond


2 Comments

 1. Unknown
  Kirjoittaja
  27.1.2021 / 10:50

  Upean näköiset kokonaisuudet. Ostolakkoon ei minustakaan ole mutta hyviä
  materiaaleja ja laadukkaita vaatteita hankkimalla tulee vaatteille käyttöikää
  pidempään.

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  27.1.2021 / 12:32

  Musta mekko on ollut omakin talven luottovaatteeni. En ole töissä ihan paria poikkeusta lukuunottamatta muuta tainnut käytttääkään sitten alkusyksyn. Kaapissa on viisi erilaista mustaa mekkoa, joita olen vaihdellut ja asustantut vähän vaihdellen. Helppoa ja huoletonta, kun työpäivät on värien ympäröimänä ei niitä välttämättä itse kaipaa päälleen.


Looking for Something?