Etusivu » Pienet sitruunaiset juustokakut lakritsi twistillä

Pienet sitruunaiset juustokakut lakritsi twistillä

//Sisältää saatuja pr-tuotteita//
Heippa kaikille ja terveiset tuulannelin keittöstä. Pitkästä aikaa jotain pientä hyvää. Inspiraatio postaukseen lähti saadusta Salliselta pr-tuotepaketista, joka sisälsi minulle niitä leivonnan suosittuja aineksia, kuten esimerkiksi kookosjauhoja, erilaisia siemeniä, psylliumia, kvinoaa. Kaikkein mielenkiintoisin pikku pussi oli lakritsijauhe, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Siitä se inspiraatio sitten lähti.

Yllätyin lakristijauheen monikäyttöisyydestä. Sillä saa helposti makua niin ruokiin kuin leivontaan. Lakristijauhetta käytettäessä kannattaa olla tarkkana määrien kanssa, sillä jo pieni määrä jauhetta riittää. Jauheen hiilihydraattipitoisuus on suuri, joten todella pienikin määrä riittää tuomaa makeutta ja makua leivonnaisiin. Näihinkin kakkusiin sirottelin todella vain hippusen verran jauhetta ja makua oli riittävästi! Laitoin myös hippusellisen lakritsijauhetta kermaavaahtoon mukaan. 

PIENET SITRUUNAISET JUUSTOKAKUT

Pohja;
2 munaa
1 prk creme fraiche (150g)
2 dl manteli/kookosjauhoja, (jos käytät pelkästään kookosjauhoja 1,5 dl)
1 tl leivinjauhe

Täyte;
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta / vispikermaa
2 dl sitruunarahka
4 liivatelehteä
(1 dl tomusokeria tai karppisokeria mikäli haluat makeutta kakkuun.)

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jaa ruokalusikallinen pohjataikinaa muffinsivuokiin. Käytin silikoonimuotteja, koska näistä valmis tuote lähtee helposti pois. Taikinasta tulee n. 15-20 kakkusta. Itse jaoin taikinan kahteen osaan eli tein 10 kpl juustokakkusia ja yhden juustokakun (kakkuvuoka 15cm). Paista uunissa 175C n.25 minuuttia. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää joukkoon sitruunarahka. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneiden pikkukakkusten pohjien päälle. Anna kakkusten jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa.

Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla. Postauksen kakkuset on koristeltu kermavaahdolla ja pensasmustikoilla. Tähän päälle on siroteltu Sallisen lakritsijauhetta.
Pienet kakkuset toimivat myös ilman pensasmustikoita. Tarjoilussa tämä on usein parempi vaihtoehto. Näin ne mustikat eivät sotke. 
Näihin juustokakkujen pohjaan käytin luomukookosjauhoja. Siitä tulee rapsakka pohja ja sopii näihin juustokakkuihin. Olen kokeillut muutaman kerran tehdä muffinseja pelkästään kookosjauhoista mutta se ei ole onnistunut. En saanut niitä nousemaan ja rakenteesta tuli liian jytky. Kookosjauhoja annostellaan pienempi määrä kuin mantelijauhoja. 

Seuraavaksi ajattelin kokeilla kuinka kookosjauhot toimii ketovohveleissa. Mantelijauhoistahan tulee todella hyvät ketovohvelit. Pr-paketin mukana oli myös valmis siemennäkkäriseos, josta tulikin todella hyvä näkkäri. En ollutkaan tehnyt pitkään aikaan siemennäkkäriä. Lisää kuvia leivonnaisista löydät instasta @tuulanneli (klik). Jos et vielä seuraa minua siellä, niin ota tili seurantaan. Päivitän tällä hetkellä instatiliäni aktiivisesti kuvilla arjesta, tyylistä, hyvinvoinnista ja kosmetiikasta. Tervetuloa mukaan!


Mukavaa viikkoloppua kaikille!
Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme ?   
-tuulanneli




Looking for Something?