Etusivu » Syksyn 2020 tyylihaaste

Syksyn 2020 tyylihaaste

 

// postaus sisältää mainoslinkkejä* //

Heippa kaikille ja tervetuloa lemppariaiheeni äärelle. Olen toteuttanut tämän tyylihaasteen ensimmäisen kerran vuosi sitten ja kesäkuussa tein myös kesäversion tyylistäni. Tässä ajatuksiani kuluvan syksyn tyyliini liittyen;


1. Mikä on tämän syksyn lempitrendisi?

Syksyssä 2020 on paljon kivoja juttuja ja minusta tuntuu, että nyt päällimmäisenä mallistoissa on käytännöllisyys ja ajattomuus. Tämä näkyy kaupoissa vähän tylsinä valikoimina mutta mallistot halutaan rakentaa varman päälle. Suunnittelijat ja sisäänostajat revittelevät sitten joskus tulevaisuudessa. Syksy 2020 tulee jäämään historian kirjoihin erilaisena syksynä uuden tuntemattoman edessä.

2. Entä mitä trendiä et koe omaksesi?

Törmäsin yllä olevaan aukeamaan viimeisimmässä Gloriassa ja siinä on kaikki ne asiat, mitkä koen itselleni hyvin vieraaksi. En voisi kuvitella itselläni mitään pyjamatyylistä kuosimiksausta. Isot olkatoppaukset näyttäisivät päälläni koomisilta. Itse asiassa kuulun sukupolveen, joka on elänyt nuo hirmuisen leveät olkatoppaukset vuonna kivi. Tälle kaikelle sanon kiitos ei!

3. Minkä viime syksyn trendin jatkumisesta olet innoissasi?

Rakastan yksinkertaisia ja selkeitä linjoja, joten tykkään ajattomista vaatteista. Olen innoissani, että pitkät silhoutetit jatkavat tänä syksynä. Esimerkiksi pitkiä villatakkeja näkyy vielä enemmän tänä syksynä kuin vuosi sitten. Samoin värimaailman kauniit ruskeat sävyt jatkavat monessa mallistossa. Näin uuden ja vanhan yhdistäminen on helppoa.

4. Onko jotain hankintalistallasi tälle kaudelle?

Tämänhetkiset hankinnat liittyvät kaikki kenkäpuolelle. Ensimmäisenä listalla ovat niinkin arkiset lenkkarit kuin GoreTex lenkkarit koiralenkille. Tulin keväällä siihen tulokseen märkien sukkien kanssa, että on ehkä aika hankkia uudet vedenpitävät lenkkarit. Nykyisen parin olen hommanut kymmenisen vuotta sitten kun aloitin juoksuharrastuksen, joka sittemmin on haudattu parin puolikas maratonin jälkeen.

No on minulla yksi muotiinkin liittyvä kenkähaave. Haluaisin löytää ne täydelliset ruskeat nilkkurit tänä syksynä. Ensin pitää vaan päättää se väri.

5. Mikä on lempiasusteesi syksyyn?

Muhkeat huivit ja pipot ovat ykkösasusteeni syksyyn ja talveen. Samoin siihen kuuluu yksinkertainen mustanahkalaukku leveällä olkahihnalla. Asusteissa suosin maanläheisiä värejä mutta en nirpista nenääni värikkäille vaihtoehdoille. Joskus voi räväyttää värikkäillä asusteilla.

6. Pipo vai hattu?

No pipo tottakai! Olen pipojen suurkuluttaja, koska haluan pitää itseni lämpimänä. Olen nyt jo pyöräillyt töihin tupsupipo päässä. Pidin jopa kesällä golfkentällä pipoa tuulien vinkuessa kovaa. Hattujen käyttöä minulla rajoittaa yllättävän suurikokoinen pää. Olen aina kärsinyt tästä asiasta ja siksi hatut ovat jääneet minulta vähemmälle huomiolle. Haaveilen edelleen kesäisin siitä muodikkaasta panamahatusta. Katsotaan löydänkö ensi kesänä sen oikean.

7. Minkälaisia kenkiä käytät syksyllä?

Käytän lenkkareita mahdollisimman pitkälle syksyllä. Viime talvena hommasin karvavuoriset lenkkarit talvikäyttöön. Vähälumiset talvet mahdollistavat varrettomien lenkkarien käytön. Tänä syksynä olen hankkinut maiharit ja nyt odottelen vähän kylmempiä kelejä niiden kanssa. Olin jo pitempään haaveillut maihareista ja Vagabondin mallistosta löytyivät ne juuri oikeannäköiset naiselliset versiot.

Nilkkureissä suosin edelleen terävää kärkeä. Olen jymähtänyt tässä menneille vuosille. En enää jaksa innostua ankkakärkisistä avokkaista ja nilkkureista. Näin iän myötä käytännöllisyys ja mukavuus menee kaiken edelle. Niin hassulta kuin se tuntuukin, niin minun kapealle ja pitkälle jalalle teräväkärkinen lesti istuu hyvin. 

8. Mitkä ovat kolme lempivaatettasi syksyyn?

Rakastan isoja oversized neuleita, joiden lämpimään syleilyyn on ihana kietoutua.  Joskus tuntuu, että naisella ei voi olla neuleita liikaa. Erehdyksien kautta olen oppinut tutkimaan neuleiden tuotelappuja. Satsaamalla villaan saat neuleille monta käytttövuotta.

Syksyllä hankkimani midimittainen musta tikkiliivi on osoittautunut todelliseksi monitoimivaatteeksi. Se on ollut mitä mainioin takin korvike näin lämpimänä syksynä. Samoin se on aivan loistava vaate neulemekkojen ja -tunikoiden päälle. Eipä tainut syyskuussa ollaa montaa työpäivää, ettei tikkiliivi olisi ollut päälläni.

Vajaamittaiset nahkahousut kuuluvat myös syksyn garderooppiin. Nahka on vaan niin ihana materiaali juuri syksyllä. Neuleiden kanssa nahkahousut ovat mitä mainioin toimiva materiaali. 

9. Luottoasusi?

Edellisessä postauksessani esittelin työuniformuni, joka on ollut todellinen luottoasuni koko syksyn. Musta väri on hallinnut pukeutumistani syksyn ajan. Uskon, että mitä pidemmälle syksyyn mennään niin ruskean eri sävyt tulevat takaisin pukeutumiseeni. Postauksen tästä syksyn luottoasustani voit lukea täältä (klik).

10. Takkityylisi?

Tykkään sekä villakangas- että toppatakeista. Tänä syksynä uskon, että suosikkitakkini on maxipituinen. Löysin pitkän etsinnän jälkeen viime talvena kamelinvärisen villakangastakin, joka olikin monessa postauksessa mukana keväällä. Tämän syksyn hankinta on Busnelin pitkä neuletakki. Olen totaalisesti lovena tähän takkiin ja tässä takissa se juttu on maxipituus. Tottakai takissa on täydellinen kaunis toffeenruskea sävy, joka vaan toimii vuodesta toiseen. Klassinen neuletakki, josta olen haaveillut pitkään.


Tässä ajatuksiani syksyn pukeutumisesta. Löytyikö meillä yhtäläisyyksiä? 

-tuulanneli

Neuletakki // Busnel
Nahkahousut // COS täältä (klik)*
Neule // ARKET (vastaava) täältä (klik)*
Paitis // By Malene Birger
Maiharit // Vagabond
Nilkkurit // Vagabond
Nahkalaukku // &Other Stories täältä (klik)*

10 Comments

 1. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  13.10.2020 / 04:41

  Mulla hankinnoissa on nahkahousut, ne on ainoat joita metsästän. Itse tykkään tällä hetkellä myöskin enemmän kirppismuodin syksyn jutuista.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.10.2020 / 18:35

   Syksy on pukeutumisen kulta-aikaa, nyt on tarjolla kaikkea kivaa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.10.2020 / 18:36

   Kiitos todella paljon 🙂

 2. Jane /Yhtä kuin
  Kirjoittaja
  13.10.2020 / 21:15

  Vau mikä tyyli. Ihanat sävyt vaatteissa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.10.2020 / 18:36

   Kiitos oikein paljon Jane 🙂 Syksyn värit ovat vaan niin kauniita!

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  14.10.2020 / 17:06

  Syksyssä on ihanaa se kun saa kääriytyä lämpimään neuleeseen 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.10.2020 / 18:37

   Neuleet ovat parasta syksyssä 🙂

 4. hannamaria
  Kirjoittaja
  14.10.2020 / 19:08

  Meillä on kyllä tosi paljon yhtäläisyyksiä, mutta itte taas kokisin tuolta Glorian aukeamalta ison osan omaksi 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.10.2020 / 18:37

   Näin ne meidät maut eroavat toisistaan 🙂


Looking for Something?