Etusivu » kurpitsajuustokakku (VHH/keto) – helppo kahvipöydän herkku

kurpitsajuustokakku (VHH/keto) – helppo kahvipöydän herkku

Kauden sesonkiherkku kurpitsa on yllättänyt minut monipuolisuudellaan. Tänään on vuorossa kurpitsajuustokakku. Olen aikaisempina vuosina ohittanut kurpitsajutut kokonaan. Pyöriteltyäni kaupassa myskikurpitsoja useamman kerran, päädyin kokeilemaan kotikeittiössäni niitä. Olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka monipuolinen raaka-aine kurpitsa on.

Viikolla tein kurpitsapizzan, josta tuli kertaheitolla suosikkini. Makuyhdistelmänä minulla oli kana, kurpitsa ja fetajuusto. Ai, että nämä maut sopivat loistavasti yhteen. Samalla paahdoin enemmän kurpitsaviipaleita iltapalaherkuksi yhdessä fetajuuston kanssa. nam, nam.

Kurpitsapizzan ohjeen löydät täältä (klik).
Juustokakkufanina oli luonnollisista kokeilla myös kuinka kurpitsa toimii juustokakussa. Annoin kakun tekeytyä kunnolla yön yli jääkaapissa ja näin mielestäni maut ovat vielä paremmin kohdallaan.

kurpitsajuustokakku

Pohja;
2 munaa
1 prk rahka / creme fraiche (150g)
2 dl manteli/kookosjauhoja
1 tl leivinjauhe

Täyte;
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
2 dl Mascrpone / Philadelphia tuorejuusto
250g kuorittua, paloiteltuakurpitsaa (soseutettuna)
4 liivatelehteä
(1 dl tomusokeria, mikäli haluat makeutta kakkuun.)

Keitä kurpitsakuutiot vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada ylimääräinen neste pois ja soseuta. Annan soseen jäähtyä.

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vuoraa n. 25 cm:n kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjaseos vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 C noin 25 minuuttia. (Mikäli sinulle jää, niin ylimääräisen taikinan voit käyttää muffinsien tekoon.) Kakun pohjaksi riittää 1 cm taikinaa. Kakun pohjana käytetetyllä ohjeella olen tehnyt muffinseja silikonimuoteissa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vaahtoon mascarpone, soseutettu kurpitsa. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa. Annoin kakun tekeytyä kunnolla jääkaapissa yön yli. Näin kurpitsan maku tulee paremmin esille.

Kakun koristelin kaakaojauheella, kermaavahdolla ja pensasmustikoilla. Raastoin päälle myös valkosuklaata.
Tässä on helppo kahvipöydän herkku esimerkiksi pyhäinpäivän kahvipöytään. Itse tykästyin kurpitsan raikkaaseen makuun juustoseoksessa. Kurpitsa on todella monipuolinen raaka-aine ruuanlaittoon ja leivontaan. Seuraavaksi ajattelin kokeilla perinteisiä lämpimiä keittoja. Lauantaina ostin makean hokkaidokurpitsan tätä varten. Luin myös jostain, että kurpitsasose sopii todella hyvin sämpylöihin. Voisin kokeilla ketosämpylöihin sosetta.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ?

-tuulanneli

1 Comment

  1. JonnaH.
    Kirjoittaja
    29.10.2020 / 10:34

    Herkullisin näköinen juustokakku. Mä ajattelin tehdä kurpitsasta kurpitsarisottoa.


Looking for Something?