Etusivu » suosikkityyli vuosikymmenen takaa!

suosikkityyli vuosikymmenen takaa!

Heippa kaikille! Tällä viikolla olemme heränneet ihan uudenlaiseen Suomeen. Oma suhtautumiseni tilanteeseen on muuttunut viikon aikana rajusti kuten varmasti monen muunkin. Kaikesta huolimatta yritetään pitää normaaliarjesta kiinni mahdollisimman hyvin tilanteiden mukaan. Monella pienyrittäjällä on huoli omasta toimeentulostaan tällä hetkellä. Entisenä yrittäjänä ymmärrän tämän tuskan. Nyt meidän on aika puhaltaa yhteen hiileen ja muistaa sitä lähikuppilan yrittäjää visiitillä sekä käyttää niitä palveluita, joita käytämme normaalisti. 

Omissa blogirutiineissani palaan sunnuntain asupostauksien pariin teemalla suosikkityylini vuosikymmenien takaa. Parikymmentä vuotta sitten en voinut kuvitella päivääni ilman bleiseriä. Muistan elävästi olkatoppaukset ja vaatekaappini jakkurivistön mustan eri sävyissä. Housutyttönä rakastin bleiserilookia sen helppouden takia. Sittemmin tätimäinen jakkulook vaihtui rentoihin villatakkeihin mutta farkut ovat pysyneet mukana kaikki nämä vuodet.
Nyt melkein parinkymmenen vuoden paussin jälkeen olen taas innoissani bleisereistä. Kevään muotilehtiä selatessani visio kevään suosikkitakista on vahvistunut. Samoin Karisman Carola on kertonut Köpiksen ja Tukholman it-jakku boomista. Viime syksyllä opettelin jo vähän ruutujakun kanssa. Nyt olen löytänyt kevääksi kauniin ja ennenkaikkea rennon jakun, joka ei tunnu liian viralliselta. 

House of Dagmarin jakun yksilölliset yksityiskohdat tekevät jakusta mielenkiintoisen. Hihan suut ovat leveät ja napit on korvattu neppareilla. Samoin materiaali on pellavan ja puuvillasekoite, joten jakkuun kuuluu pieni käyttörypistyminen. Jakun oversized linjat tekevät jakusta toimivan niin arkeen kuin juhlaan. Ruotsalaisen House of Dagmarin mallistolle on tyypillistä omaleimaisuus, hillitty elegantti minimalistisuus ja he ovat usein edellä aikaansa. Jakkuni on ollut supersuosittu tuote heidän SS19  mallistossaan. Me täällä lahden toisella puolella tulemme pikkasen perässä.

Tulevat viikot tulevat olemaan poikkeukselliset meidän elinaikanamme. Äsken juuri näin ulkoministeriön suosituksen siitä, että ”Älä matkusta ulkomaille!”. Jos minulle olisi muutama viikko sitten joku kertonut, että matkustamista rajoitetaan, niin olisin varmasti nauranut. Kaiken tämän kaaoksen keskellä meille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus hetkessä elämiseen, joka ei aina onnistu kiireisessä arjessa. Tehdään yhdessä perheen kanssa niitä ihan arkisia asioita. Yhteinen aika on aarre, jonka unohdamme liian usein. 

Positiivisesti ajattelin, että muutaman kuukauden päästä (toivottavasti) elämä rullaa normaaliin tahtiin ja tämä kaikki on muisto vain. Ihan äskettäin olimme joulutunnelmissa nyt jo kevään kynnyksellä. Ajan kuluminen on tunnetusti nopeaa!

Rauhallista ja rentoa tulevaa viikko kaikille ? 
pidetään hyvää huolta läheisistämme ja itsestämme?


-tuulanneli
// Jos kiinnostuit House of Dagmarin mallistosta, niin löydät sen Karisma Vaasasta //
#supportyourlocal #findyourkarisma

www.karismavaasa.fi täältä (klik)

8 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  15.3.2020 / 15:41

  Taloudellisesti korona tulee taatusti monia koskettamaan eikä vähiten pienyrittäjiä. Itsekin olen yrittänyt omalta osaltani herätellä ihmisia tämän asian suhteen <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.3.2020 / 15:51

   Meillä jokaisella on näitä pieniä yrittäjiä lähipiirissä! Suositaan ja käytetään heidän palveluita mahdollisuuksien mukaan!

 2. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  17.3.2020 / 04:30

  Bleiserit on <3 Tykkään itse tosi paljon, niitä voi yhdistää minkä tahansa kanssa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.3.2020 / 19:50

   En ole jakkuja käyttänyt moneen vuoteen! Vaihteeksi kiva vaihtoehto kevääksi.

 3. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  17.3.2020 / 16:00

  Istuu sulle todella hyvin tuo bleiseri :). Erikoisia aikoja tosiaan eletään ja jokaisen velvollisuus nyt tehdä oma osansa ja pysytellä omissa oloissa mahdollisuuksien mukaan. Toki yrittäjien tukeminen nyt tärkeää, mutta ehkäpä suosisin lahjakortteja ja kotiinkuljetuksia jne.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.3.2020 / 19:56

   Kiitos Mari 🙂

   Tykkään itsekin jakusta todella paljon. Nyt olemme todella poikkeuksellisessa olosuhteissa. Nyt otetaan päivä kerrallaan, kyllä elämä meitä kantaa. Nyt vain mennään vähän epämukavuusalueelle!

 4. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  17.3.2020 / 16:19

  Muuten kiva, mutta noita neppareita en kyllä itselleni hyväksyisi. Jotenkin tuntuu siltä kuin päärmäämättömät reunat ym. jotka tuntuvat kyllä vähän siltä, että on vaan keksitty tapa tuottaa jotain helpommalla.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.3.2020 / 20:32

   Itse muuten ihastuin ensimmäisenä nuohon neppareihin 🙂

   Jakku saa niistä rennon lookin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?