Etusivu » sunnuntain lista kuluneesta viikosta

sunnuntain lista kuluneesta viikosta


Mikä oli viikon paras juttu? – Alkuviikon keväiset säät antoivat lupauksen jo kevään tulosta. Aurinko on nostanut fiilikset isosti plussan puolelle. Yhteisöllisyyden lisääntyminen on ihailtavaa tässä ajassa. Se tuo itselle älyttömän hyvän mielen ja toivon tulevasta. Korona on muistuttanut meitä monesta elämän tärkeästä perusasiasta, jotka ovat päässeet unohtumaan arjen kiireisessä oravanpyörässä. 

Mikä oli viikon huonoin juttu? – Jossain tuolla mielensopukoissa on ikävä sosiaalista elämää ja tapahtumia. Nyt olen huomannut sen mikä merkitys noilla kaikilla kissaristiäisillä on vaikka niihin ei aina huvita lähteä. Voi sitä riemun määrää, kun tämä karanteeni loppuu! 

Mikä yllätti kuluneella viikolla?– Perjantain valkoinen kevätpylläri veti mielen vähän matalaksi. Meillä ei ole koko talvena ollut niin paljon lunta kuin perjantain vastaisena yönä tuli. Harmitti ja nauratti samalla kertaa. Viikonlopulla meillä oli täällä rannikolla samat aurinkoiset valkoiset hanget kuin Lapissa on normaalisti tähän aikaan.

Arvosana kuluneelle viikolle? – Keskinkertainen 7+ kuvaa hyvin viime viikkoa.


Viimeisin ostos? – lauantaina hankin keväät ensimmäiset sipulikukat ja tällä kertaa päädyin keltaisiin narsisseihin. Keltainen väri tuo keväistä energiaa. Kukkien kanssa askarteleminen on kivaa puuhaa. Tänään haimme metsästä mustikanvarpuja maljakkoon. Hyvin niitä löytyi sieltä lumen keskeltä, kun vähän kaivoi.

Miten olet voinut? – Yllättävän hyvin. Olen leiponut kuluneella viikolla, osallistunut webinaareihin ja pariin virtuaaliseen pr-tilaisuuteen sekä kuunnellut äänikirjoja lenkillä Hansin kanssa. Olen löytänyt inspiraation minulle rakkaisiin asioihin. Blogin kirjoittaminen ja instan kuvien lataaminen on taas kivaa puuhaa. Mieliala on kohentunut monta asteikkoa parin viikkoisesta tilanteesta. Rakastan kevään tuloa ja aurinko lisää vain hyvän olon tunnetta!
Viikon asu? – En halunnut sitten yhtään lumikuvaa enää tänne blogiin, joten tänään mennään viikko sitten otetuilla asukuvilla. Toisaalta menneen viikon käytetyin kotiasu on tässä. Olen käyttänyt kotoilussa farkkuja, koska niiden kanssa tulee vähän skarpimpi olo. En halua hautautua ihan löhöilyvaatteisiin. Huppari on yksi lempparivaatteistani niin työssä kuin kotona.

Millä fiiliksellä ensi viikkoon? – Pääsiäisviikko edessä, joten taidan viihtyä hellan ääressä ensi viikolla. Haluan kokeilla vielä muutaman kakkujutun sekä uusia salaattivaihtoehtoja. Viikonlopun liharuuat jätän murun vastuulle. Pääsiäisen vietämme ihan kahdestaan kotona kuten varmasti moni muukin. Netflixiin ja Cmorella onkin tullut sopivasti uusia rikossarjoja niin kotimaisia kuin muita pohjoismaisia. Rimakauhua ja rakkautta -sarjasta minulla on enää muutama jakso katsomatta. 

Pieniä valonpilkahduksia on näkyvillä meidän poikkeusoloihin. Itse uskon vahvasti tulevaisuuteen ja siihen, että me selviydymme tästä. Otetaan nyt rauhallisesti ja nautitaan näistä kotoilupäivistä. Voihan olla, että kaivataan joskus näitäkin leppoisia päiviä. Ihmismieli usein kaipaa sitä, mikä ei ole saatavilla.

Mukavaa alkavaa pääsiäisviikkoa ?

-tuulanneli

16 Comments

 1. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  6.4.2020 / 06:40

  Lumipeite – tosin kevyt – saatiin meillekin viikolla. Onneksi se suli pois päivässä ja nyt on luvassa tälle viikolle jo vähän lämpimämpää.
  Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen tähän hiljaisuuteen ja kalenterin tyhjyyteen enkä vieläkään kaipaa sinne täytettä. On niin monta kaappia ja koloa vielä siivoamatta, haha. Olen kyllä nauttinut tästä puuhastelusta, sen verran monta kasaa on lähtenyt kierrätykseen ja roskiin.
  Olen huomannut senkin, miten harvoilla kauppakäynneillä selviää hyvällä suunnittelulla. Olen yleensä aika impulsiivinen, saatan lähteä yhtäkkiä ruokakauppaan hakemaan jotain kivaa, tai katselemaan muuten vaan vaatteita tai muuta, ja nyt tämä kaikki on jäänyt pois. Sekin on rauhoittanut mieltä.
  Ainoa, mistä on pitänyt toden teolla pitää kiinni, on päivittäiset riittävän pitkät lenkit. Jatkuva kovakin tuuli on vienyt innostuksen välillä nolliin. Ja kun salikin on kiinni, niin nyt pitäisi saada inspis nettijumppaohjelmiin, joita onneksi on vaikka kuinka paljon nyt saatavilla.
  Olen samaa mieltä, että farkuissa on skarpimpi olo kotona – mulla on yhdet vähän väljemmät farkut mistä pätkäisin lahkeet poikki nilkkapituisiksi ja niistä tulikin aika mukavat kotihousut.

  Aurinkoa viikkoosi Tuula <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.4.2020 / 18:04

   Heippa Maarit 🙂

   Arvaapas onko meillä vieläkin lunta? Onneksi tänään oli jo lämmintä mutta lunta on vieläkin!

   Olen itsekin yrittänyt pitää kiinni rutiineista ja se on pitänyt päiväni järjestyksessä. Olen ollut nyt rauhassa kotona pari kuukautta, joten pikkasen alkaa olla ikävä sosiaalista elämää. Peruin helmikuussa pari tapahtumaa, kun minulla alkoi kalenteri täyttyä huimaa vauhtia. No jokainen tietää mitä sille kalenterille sitten tapahtui kolme viikkoa sitten. Nyt nautin näistä leppoisista päivistä. Tiedän kaipaavani niitä joskus puolen vuoden päästä.

   Niitä siivottavia kaappeja riittää minullakin yllin kyllin ja samalla kirpparille myytäväksi vietävät tavarakasat kasvavat! Nyt vain odotan, että kirppari aukeaa jossain vaiheessa uudelleen niin saan ne kiertoon!

   Ihmisen mieli on niin ihmeellinen, että sitä kaipaa mitä ei saa!

   Mukavaa pääsiäisen odotusta sinulle 🙂

 2. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  6.4.2020 / 06:40

  Mä niin odotan kesää ja toivon, että tää tilanne olisi jo ohi.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.4.2020 / 18:13

   Samoin kesä on täällä mielessä ja tänään oli jo todella lämmin!

 3. Johanna Huuhtanen
  Kirjoittaja
  6.4.2020 / 07:13

  Ihanaa että mielialasi on kohentunut! ? Meillä oli kolmena aamuna viime viikolla luminen näkymä, joka päivä se suli iltaan mennessä pois ja aamulla oli uudelleen. Nyt saisi talvi jäädä jo taakse ja tulla kunnon kevät ?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.4.2020 / 18:23

   Kiitos Johanna 🙂

   Olin yllättynyt omasta suhtautumisestani alussa nyt olen taas iskussa kevättä innokkaasti odottaen!

 4. Suvi C -blogi
  Kirjoittaja
  6.4.2020 / 09:04

  Olet oikeassa siinä, että ihmismieli kaipaa usein sellaista, mitä ei ole saatavilla. Uskon laillasi siihen, että tästäkin selvitään, päivä kerrallaan. Yritetään nauttia tästä kotoilusta ja kalenterin tyhjyydestä nyt, kun se on vallitseva olotila. Se ei kestä loputtomiin.
  Ihanaa pääsiäisviikkoa sinulle!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.4.2020 / 19:13

   Näin se on Suvi 🙂 nyt pitää nauttia tästä kiireettömyydestä. Tulee vielä aika, kun kalenteri tupaten täynnä ja menet paikasta toiseen tukka putkella.

   Siivotaan ne kaapit nyt niin ovat sitten kunnossa seuraavaan karanteeniin saakka 😉

   Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle!

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  6.4.2020 / 12:06

  Täältäkin jo niin hyvin lähti lumet sulamaan niin eikös se sitten lisää sulatettavaa taivaalta sadellut :/

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.4.2020 / 19:20

   Meilläkään nämä viimeiset lumet eivät ole vieläkään sulaneet pois!

 6. Life with Satu
  Kirjoittaja
  6.4.2020 / 12:34

  Ihanat kuvat ja ihana postaus. Kohentunut mieliala on kyllä hyvä asia, se että jaksaa on niin monen asian summa. Kovin harvaan asiaan voi itse vaikuttaa, mielialaan vaikuttavat tällä hetkellä niin monet muutkin jutut, mutta hiljalleen kohti kevättä ja valoa ainakin <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.4.2020 / 19:40

   Kiitos Satu 🙂

   Aurinko tekee ihmeitä ja mieliala nousee ihan silmissä. Keväällä on vain ihmeellinen voima.

 7. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  6.4.2020 / 17:03

  Meillä oli kanssa parin päivän talvi tässä kevään kynnyksellä. Onneksi ohi jo ja tänään ainakin nautittu ihanasta lämpimästä auringosta :).

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.4.2020 / 20:10

   Kevääntulo on kertakaikkiaan mahtavaa!

 8. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  10.4.2020 / 06:30

  Aurinko ja luonnon voimallinen herääminen on kyllä nostanut mielialaa. Vaikka jotenkin tämä hiljentyminen (vaikkei sen syyt ja seuraukset) on tehnyt hyvääkin, mutta ihmisiä kaipaa.
  Aurinkoista pääsiäistä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2020 / 07:44

   Heippa Tuuli 🙂

   Kyllä sitä pikku hiljaa kaipaa niitä sosiaalisia kontakteja ja ystäviään.
   Mielenkiinnolla seuraa mitä sitten tapahtuu, kun me joskus vapaudumme tästä karanteenista!


Looking for Something?