Etusivu » pienet sitruunaiset juustokakut (vhh/keto)

pienet sitruunaiset juustokakut (vhh/keto)

Mukavaa viikonloppua murut ja terveiset tuulannelin keittiöstä. Olen jo pitempään halunnut kokeilla juustokakkujen tekoa muffinsivuokiin. Edellisessä leivontapostauksessa tein uunissa pieniä juustokakkusia ja ne pikkasen läsähtivät, joten siitä se idea lähti kokeilla perinteisiä juustokakkuja näin.

Ennen tätä koronahässäkkää minulta tilattiin juustokakkuja avajaistapahtumaan, joka sitten siirtyi myöhempään ajankohtaan. Olen nyt kokeillut ja etsinyt uusia täytteitä eri kakkuvaihtoehtoihin. Yksi kiva tarjoiluvaihtoehdoista voisi olla nämä pienet juustokakkuset. Tottakai päälliset kannattaa tehdä erilaiset niin, etteivät marjat ole pitkin lattioita tilaisuudessa. Kahvipöydässä marjapäälliset toimivat hienosti.

Pienet sitruunaiset juustokakut

Pohja;
2 munaa
1 prk rahka
2 dl manteli/kookosjauhoja
1 tl leivinjauhe

Täyte;
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta / vispikermaa
2 dl mascarpone
2 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
(1 dl tomusokeria tai karppisokeria mikäli haluat makeutta kakkuun.)

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jaa ruokalusikallinen pohjataikinaa muffinsivuokiin. Taikinasta tulee n. 20-25 kakkusta. Itse jaoin taikinan kahteen osaan eli tein 10 kpl juustokakkusia ja yhden juustokakun (kakkuvuoka 15cm). Paista uunissa 175C n.25 minuuttia. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vaahtoon mascarpone ja sitruunamehu. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakkusten jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa.

Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla. Postauksen kakkuset on koristeltu pensasmustikoilla, granaattiomenan siemenillä ja raastetulla raakasuklaalla. 

Silikonimuottien ansiosta kakkuset on helppo irrottaa pois muoteistaan veitsellä. Perinteinen juustokakkurakenne toimi hyvin ja pienet kakut eivät läsähdä. Makeutusaineen jätin pois. Minulle riittää hyvin marjojen ja suklaan makeus. Meillä jokaisella on makeuden suhteen ne omat tottumukset. Olen ruokaremontin myötä päässyt eroon sokeriaddiktiudesta. En olisi koskaan uskonnut, että leivon kakkuja ilman sokeria. Tottakai pientä makeutta saa olla mutta marjat ja hedelmät riittävät siihen aivan hyvin.

Tämä sitruunalla maustettu juustokakku on yksi parhaimmista. Maku on kivan pirtsakka ja se peittää myös kakunpohjassa olevaa mantelinmakua. Olen nyt puoli vuotta leiponut mantelijauhoilla ja pikkasen sen maku alkaa kyllästyttämään, joten etsin nyt makuja joilla voin sitä peittää. Nämä juustokakkuset ovat kiva lisä myös pääsiäispöytään! 

Keväisin kakkuterveisin!

-tuulanneli

9 Comments

  1. Marjo
    Kirjoittaja
    4.4.2020 / 14:58

    Oi, miten herkullisia pieniä juustokakkuja!
    Kiitos reseptistä. Sitä täytyy ihan varmasti jossain
    vaiheessa kokeilla kun makeanhammasta alkaa kolottamaan.
    En olekaan vähään aikaan leiponut eli jotain voisi tässä
    vaikka pyöräyttää.

    Hyvää lauantaita ja rapsuja Hansille <3

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      6.4.2020 / 06:20

      Kiitos Marjo 🙂

      Leipominen ja tuotoksien valokuvaaminen ovat niin rentouttavaa puuhaa. Näin saa ajatuksensa muualle. Mukavaa alkavaa viikkoa ja rapsut Minnielle!

  2. Mira / Blinger shimmer -blogi
    Kirjoittaja
    4.4.2020 / 15:54

    Tätä reseptiä pitää kokeilla! 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      6.4.2020 / 06:21

      Suosittelen ja jos ei ole tottunut sokerittomuuteen niin kannattaa laittaa makeutus mukaan 🙂

  3. Pirkko / Meriharakka
    Kirjoittaja
    5.4.2020 / 08:13

    Heh, tuosta marjat pitkin lattiaa – juuri jossain lehdessä, taisi olla Kodin kuvalehti, oli joku idea siivouskakusta, kakusta siivouksen jälkeen. Ja se oli koristeltu mustikoilla, jotka oli aseteltu moneen ympärään pyöreän kakun päälle, siis käytännössä yksi kerrallaan. Mietin, että kakun voisin ehkä vielä onnistua kasaamaankin, mutta tuo koristelu!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      6.4.2020 / 06:24

      Moikka Pirkko 🙂

      Pensamustikoilla saa upeita päällisiä mutta pitää miettiä missä kakku tarjoillaan. Ne todellakin menevät pitkin lattioita, jos joudut syömään kakun seisaaltaan tilaisuudessa. Kahvipöydässä kakun syönti onnistuu mutta siinäkin se vähän tippuilevat 😉

  4. Suvi C -blogi
    Kirjoittaja
    6.4.2020 / 09:08

    Saattaapi olla, että ratkaisit juuri yhden pääsiäispyhän jälkkärihaasteen! Nämä ihanuudet vaikuttavat herkullisilta!
    En ole varsinaisesti taituri liivatteen käytössä, mutta ehkä rohkenen nyt kokeilla…
    Kiitos!

  5. Satu
    Kirjoittaja
    6.4.2020 / 17:46

    Ihanan herkullisen näköisiä. Ja tykkään siitä että ne ovat annospaloja

  6. Nimetön
    Kirjoittaja
    16.5.2020 / 17:14

    Paljon tässä on per annos hiilareita proteiinia ja rasvaa?


Looking for Something?