Etusivu » Näistä en luovu pukeutumisessa

Näistä en luovu pukeutumisessa

Inspiraation postaukseen sain Kristiinan blogipostauksesta, jossa hän listasi viisi asiaa mistä ei hevillä luovu. Olen tehnyt joskus postauksen samalla teemalla kosmetiikan ympärille. Kristiinan postauksessa olla mökkitunnelmissa mutta minulle se luontainen valinta on vaatteet. Samalla saan helmikuun lopussa otetut asukuvat vihdoinkin eetteriin (kera karvalenkkareiden). Olen kuukauden miettinyt aihetta klassisen mustavalkoisen asukokonaisuuden ympärille ja nyt se löytyi luonnollisesti tämän mistä en luovu -teeman yhteydessä. 

/ valkoinen paitis / mustat housut /

Vaatekaapin peruspilarit eli en tule toimeen ilman valkoista paitista ja hyvinistuvia mustia puuvillahousuja. Nämä kuulostavat ihan perusasioilta ja itsestäänselvyyksiltä aika monelle meistä. Hyvinistuvat valkoinen paitis ja mustat housut pelastavat meidät kuitenkin niin monelta asukriisiltä aamuisin, että kyllä nämä arjen sankarit ansaitsevat myös palstatilaa.
Valkoinen paitis on yksi vaatekaappini käytetyimmistä vaatteista. Samalla se on myös kuluvaa kulutustavaraa. Jokainen meistä tietää, että ahkerassa käytössä valkoinen paitis kuluu ja värjääntyy harmaaksi. Siksi kiinnitän aina huomiota laatuun ostovaiheessa mutta hyväksyn samalla sen, että paitiksen käyttöikä on korkeintaan kolme vuotta. Itselläni on käytössä 5-6 paitiksen patteristo, joten aina löytyy silitetty ja puhdas paita käyttöön. Postauksen valkoinen rusettipaitis on hankittu joulukuussa 2017. Paitis on ruotsalaisen SLEEK atelierin mallistosta ja heidän laatuun olen ollut huipputyytyväinen.

Viikko sitten hehkutin pitkästä aikaa farkkuja maaliskuun lempivaatteena mutta kyllä ne musta pöksyt ovat ne eniten käytetyt jos ajatellaan koko vuoden aikajanaa. Varsinkin matka- ja työvaatteena musta on aina varma valinta. Keväällä käytän myös muita vaaleita maanläheisiä värejä kuitenkin palaten jossain vaiheessa tummiin väreihin. 

/ lenkkarit /

Jalkani rakastavat lenkkareita, niissä ne saavat elää vapaasti ja hengittää ilman kiristävää tunnetta. Tällä tunteella on se käänteinen puoli. Avokkaiden ja nilkkureiden käyttö on vähentynyt huomattavasti. Tottakai lenkkareiden superkäyttöön vaikuttaa se, että teen päivätyöni liikunnan ja hyvinvoinnin parissa, joten lenkkareita minulle kuluu kesässä useampi pari. 

Valkoinen on minulle se ykkösväri mutta viime kesän kaunottaret eivät ole kuvaus kunnossa. Yksi hyvä postauaihe voisikin olla valkoisten lenkkareiden putsaus. Pitääpäs laittaa aihe muhimaan. Onneksi on kivoja lenkkareita näissä pastelliväreissä. Viime kesänä hankin roosan väriset lenkkarit, jotka pysyivät hyvin puhtaana koko kesän. Olen kova potkimaan työtuoliani ja pöydän jalkoja, joten ihan valkoiset ovat kovalla koetuksella. Ihastuin ensi silmäyksellä Adidaksen kevään uusiin värisävyihin. Uskon, että näistä tulee luottolenkkarit kesäksi. Lenkkareista on tullut salonkikelpoiset ja ainakin minun tyyliini ne istuvat paremmin kuin korkkarit.

/ neuletakit /

Neuletakeista on tullut minulle vuosien saatossa se jokapaikan turvavaate, joka on helppo laittaa ylle ja toimii erilaisissa tilanteissa. Neuletakkeja omistan aika monessa värissä klassisen mustan rinnalla. Tänä päivänä löytyy neuletakeista myös niitä skarpimpia versioita. Busnelin neuletakit ovat verrattavissa jakkuihin. Oman ensimmäisen Busnelin olen hankkinut viisi vuotta sitten ja edelleen se on kuin uusi. 

Rakastan kerrospukeutumista, jossa neuletakki on tärkeässä roolissa. Haluan usein laittaa jonkun vaatteen vielä puseron päälle. Neuletakki on todellakin se turvavaate, jonka kanssa minulle tulee varma olo tyylistä. Näissä kuvissa jo vuoden verran luottovaatteena toiminut kotimainen merinovillainen Vietto -taskuneuletakki.


Mitkä ovat sinulle niitä vaatteita, mistä et hevillä luovu?
– niin, tottakai tähän minun listaan kuuluvat ne ihanat, kiristämättömät kotivaatteet näin kotoilun superaikaan!
Ehkäpä niillekin pitäisi antaa palstatilaa täällä blogissa.

 -tuulanneli

18 Comments

 1. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  7.4.2020 / 19:49

  Ihania pastellivärisiä lenkkareita! Lenkkarit ovatkin minun ykkössuosikit jalkineista: rennon näköiset ja mukavat jalassa. Ja toinen suosikkivaate on tuo sinunkin mainitsemasi neuletakki. En osaa kuvitella tilannetta johon neuletakki ei sopisi, sillä niitä on niin monenlaisia ja monen tyylisiä nykyään.
  Kiitos kun linkitit blogiini ja ihanaa pääsiäisen odotusta sinulle!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.4.2020 / 17:57

   Kiitos Kristiina vielä inspiraatiosta!

   Olen ihan hulluna tällä hetkellä juuri pastellinvärisiin lenkkareihin ja ne ovat niin taivaallisen mukavat jalkoihin!

   Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle 🙂

 2. Suvi C -blogi
  Kirjoittaja
  8.4.2020 / 06:34

  Mä fanitan lenkkareita, mekkoja ja tunikoita! Joskus aikanaan mulla oli aina farkut jalassa, mutta nykyisin rakastan sitä tunnetta, että mistään ei kiristä, eikä purista.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.4.2020 / 18:00

   Kuulostaa niin ihanan mukavalta! Näin kotoilun aikaan sitä arvostaa helppoja kiristämättömiä vaatteita. Toisaalta minä pidän farkkuja myös kotioloissa niin säilyy pieni kontrolli vyötärön kanssa.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  8.4.2020 / 10:45

  Voisinkin kopioida tätä postausideaa myös itselleni 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.4.2020 / 18:01

   Tämän aiheen ympärillä voi postata ihan mistä vain, mikä on itselle tärkeää!
   Kiva nähdä mistä aiheesta teet postauksen!

 4. Diiskuneiti
  Kirjoittaja
  9.4.2020 / 07:18

  Ehdottomasti lenkkarit ja legginssit ovat pari joita ilman en pärjäisi 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.4.2020 / 12:59

   Lenkkarit ovat kyllä ne parhaimmat! itse olen luopunut leggareista 😉

 5. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  9.4.2020 / 11:34

  Kiva postausaihe ja taidan napata tästä itselleni idean 🙂
  Ihania nuo vaaleanpunaiset lenkkarit ja ne täydentävät kivasti valkoisia ja mustia lenkkareita – nämä sopiva mihin vaan asuun.
  Toivotaan ettei saada lumipeitettä Pääsiäiseksi, huoh – leppoisaa pyhiä sinulle Tuula <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.4.2020 / 13:03

   Kiitos Maarit 🙂

   Tämä on ihan kiva aihe, jonka voi toteuttaa vaikka minkä itselleen rakkaan aiheen ympärille. Minulle oli juuri nämä vaatteet kaikkein helpoin. Nyt jo pää raksuttaa tästä muutamaa ideaa eteenpäin.

   Ihastuin noihin vaaleanpunaisiin ensi silmäyksellä kun halusin vaihtoehdon valkoisille. Kyllä ne valkoiset löytyy minulta myös mutta vaihtelu virkistää.

   Aurinkoista viikonloppua sinulle myös 🙂

 6. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  9.4.2020 / 12:06

  Leggarit, t-paidat, tunikat, kevyttoppis … siinä kai ne tärkeimmät juuri nyt. Niin ja vaelluskengät, kun ainoa liikunta on kävelyä.
  Valkoiset lenkkarit ovat kivat, mutta olen siirtynyt mustiin sen myötä, että likaiset valkoiset eivät enää ole kivat ja ovat turhan nopeasti sitä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.4.2020 / 13:05

   Heippa Pirkko, kuulostaa järkeävältä kokonaisuudelta, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa.

   Valkoiset lenkkarit ovat aina ongelmalliset juuri likaantumisen vuoksi. Niiden puhtaanapito vaatii aina säännöllisyyttä.

 7. Life with Satu
  Kirjoittaja
  9.4.2020 / 14:11

  Mikä ihana postaus aihe! Satan siirtää idean omaan blogiini myös. Ehdottomasti pukeutumisessa mukana kulkevat tennarit ja huivit ainakin, niistä en kummistakaan luovu 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.4.2020 / 19:46

   Aivan ihanaa, kun innostuit Satu tästä!

   Tämän ympärille on kiva keksiä vaikka mitä!

 8. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  9.4.2020 / 15:56

  Olipa kiva idea! Lenkkarit menisi myös mun listalle ehdottomasti :).

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.4.2020 / 19:48

   Kiitos Mari 🙂 Lenkkarit ovat niin ihanat!

 9. Thea Ester
  Kirjoittaja
  13.4.2020 / 12:37

  Voi että, nuo Nike Air -lenkkarit, varsinkin tuossa värissä, koukuttavat! Vaaleat beiget olisivat myös kauniit <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2020 / 07:41

   Niken lenkkarit ovat kyllä ehdottamasti parhaat! toisaalta ei tuo addu paljoa häviä 😉


Looking for Something?