Etusivu » Rooma – tuulannelin silmin

Rooma – tuulannelin silmin


Heipparallaa kaikille! Tänään terkkuja meidän Rooman matkalta. Tämä kohde on ollut meidän suunnitelmissa jo pitemmän aikaan ja varsinkin allekirjoittanut oli innoissaan. Olen vannoutunut Italian fani ja tämä oli minun eka reissu Etelä-Italiaan. Työmatkojen puitteissa olen käynyt useasti pohjoisessa ja täytyy myöntää, että Milanossa on muoti ja Roomassa on historia.

Roomassa rakastuin kapeisiin katuihin, rosoisiin taloihin ja pizzaan. Nähtävyyksistä Colosseum teki minuun vaikutuksen. Harvoin olen nähnyt kuvia sisäpuolelta ja olinkin yllättynyt kaikista niistä luolista mitä siellä oli. Vaikuttava kohde, kun ajatellaan mitä varten se on rakennuttu ja mitä siellä on tehty. Ihminen on ollut raaka toiselle kautta vuosisatojen.

Vatikaani herätti minussa ristiriitaisia tunteita. Ajattelimme, että kun matkustamme marraskuussa Roomaan, niin turisteja olisi vähemmän. En tiedä minkälainen ruuhka on high seasonissa, koska nytkin ihmisiä oli älyttömästi eli siis aivan liikaa. Emme lähteneet jonottamaan ollenkaan Pietarin Kirkkoon, koska jonot olivat todella pitkät. Vatikaani on vaikuttava paikka upeineen historiallisineen rakennuksineen mutta minulle oli yllätys kaikki se sirkustuohu siinä ympärillä.

Vatikaanin jälkeen otimme metron ja jäimme pois rauhallisella Barberinin asemalla. Mikä rauhoittava hetki oli kävellä pieniä katuja pitkin Espanjalaisille portaille Spagnaan. (lue jäimme väärällä asemalla pois, joten kävelimme.)

Sunnuntai päivän vietimme aivan ihastuttavassa Trasteveren kaupunginosassa. Trastevere on tunnettu lukuisista pienistä ravintoloista ja todella kapeista, pienistä kujistaan. Allekirjoittaneen kamera räpsi  paljon kuvia täältä. Täällä minä viihdyin ja nautin paikallisten puheensorista. Tottakai täälläkin oli turisteja mutta paikan tunnelmallisuus vei voiton. 

Sanotaan, että Trasteveren kaduille voi eksyä vapaasti ja aina löytää perille. Mekin kiertelimme siellä ristiin ja rastiin eksymättä. Askeleita askelmittariin kertyi paljon näiden päivien aikana ja olinkin yllättynyt kuinka kätevästi kävellen pystyi kiertämään ne tärkeät nähtävyydet. Muutaman kerran otimme metron helpottamaan siirtymistä paikasta toiseen.

Kiitos Rooma upeasta viikonlopusta. Sinulla on monet kasvot ja mielenkiintoinen historia!  


-tuulanneli

17 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  16.11.2016 / 18:08

  Itse pidin Roomasta myös, mutta Vatikaanin koin jotenkin ahdistavaksi.
  Upeita kuvia olet ottanut <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.11.2016 / 10:37

   kiitos Outi 🙂

   Rooma oli loppujen lopuksi yllättävän monipuolinen, jokaiselle jotakin.

   Vatikaani oli minulle todellinen yllätys kaikkine sirkustouhuineen. Palveluiden myyjät kävivät ihan kimppuun!
   Minä ainakin ahdistun sellaisesta, kun tullaan ihan iholle.

   Mukavaa viikkoa Outi 🙂

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  16.11.2016 / 18:44

  Rooma ❤️ ihana kaupunki. Näyttää minusta aina yhtä kiehtovalta ja monikerroksiselta. Kuin olisi hypännyt suoraan historian kirjan sivulle. Vaikka olen käynyt Roomassa varmaan lähemmäs kymmenen kertaa en ole vielä koskaan ajanut siellä metrolla. Käveleminen on ihanaa ja välillä voi vaikka eksyä tässä kaupungissa ❤️

  Olen menettänyt sydämeni Roomalle jo reppureissulla ikuisuus sitten kun rahaa ei juurikaan ollut mutta kuolasimme Via Condottin ikkunoiden takana muotia silmät pyöreinä. Ensimmäiseltä reissulta on jäänyt mieleen majapaikka ihan Colosseumin vieressä ystävän kotona. Onnistuimme 1800-luvun loppupuolen talossa kääntämään vanhan ulko-oven lukon niin solmuun, että talomiehen piti tikapuiden avulla kiivetä asuntoon ikkunan kautta sisälle.

  Espanjalaiset portaat, Fontana di Trevi, "kermakakku" Vittoria Emmanuelle II muistomerkki (joka oli muuten hyvä maanmerkki olit sitten missäpäin Roomaa tahansa), Callixtuksen katakombit maan alla, Circus Maximus….aaah!!!!

  Itse pidin Vatikaanista mutta ymmärrän hyvin mitä tarkoitat tuolla tungoksella ja ruuhkalla. Paavi on instituutio. Ehkä seuraavalla kerralla pääset Pietarin kirkkoon. Sen kupoliin kipuaminen on melko hurjaa ja sielä on upeat näköalat. Myös Sixtuksen kappelin kattoa voisi tuijottaa ikuisuuden.

  Kiva kun pidit Roomasta ❤️ jos heitit kolikon Fontana di Treviin sinä palaat sinne!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.11.2016 / 10:47

   Heippa Marjo 🙂

   Kyllä minä pidin Roomasta, varsinkin rakastuin kaikkeen siihen vanhaan ja ränsistyneeseen Roomaan. Kamera on täynnä kuvia ränsistyneistä seinistä ja ikkunoista.

   Meillekin se kermakakku eli Emmanuelle II muistomerkki oli todella hyvä maamerkki. Sen avulla oli helppo suunnistaa ja sitten Nationazele pitkin kotiin hotellille. Kermakakku nimitys on juuri oikea sille monumentille. Eka kerran kun tultiin sen luo niin ihmettelin mikä ihme tämä on? Minulla on aika makeet asukuvat otettuna sieltä ylhäällä. Täysin valkoinen marmori oli aika makee ympäristö.

   No se raha jäi hiettämättä Fontana di Treviin. Jos olisin heittänyt sen sinne, olisi muru kuulemma käynyt heti hakemassa sen sieltä pois 🙂 Näin meillä eli seuraava matkakohde on kuulemma nykyaikaisempaa rakennuskulttuuria. Taidan päästä seuraavaksi jo kolmannen kerran Dubaihin 😉

   Paljon jäi mieltä näkemättä mutta me tehtiin heti päätös, mitä me käydään katsomassa. Ei edes yritetty ehtiä kaikkea ja hyvä näin. Loma on aina kuitenkin loma!

   Italiaan haluan edelleen mutta ehkäpä seuraava kohde on vähän pohjoisemassa.

 3. JonnaH.
  Kirjoittaja
  16.11.2016 / 19:33

  Upeita kuvia ja upea Rooma!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.11.2016 / 10:56

   Kiitos Jonna 🙂

 4. Tuula / Tuula's life
  Kirjoittaja
  17.11.2016 / 08:50

  Ihania Rooman kuvia! En ole koskaan käynyt Roomassa, mutta se tulee olemaan seuraavia matkakohteita. Historiaa, lämpöä, tunnelmaa. Ne välittyvät kuvistasi.
  Mukavaa viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.11.2016 / 10:59

   Kiitos Tuula 🙂

   Rooma on ollut meilläkin jo kauan matkakohteena ja kyllä kannatti käydä.

   Rooma on juuri sopiva kaupunkikohde, josta ei nähtävä lopu. Mikä parasta kaikki on loppujen lopuksi kivasti kävelymatkan varrella. Muutaman kerran käytettiin metroa vähän helpottamaan päivää mutta kävellen kyllä pystyy näkemään todella paljon.

   Mukavaa viikkoa sinulle myös 🙂

 5. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  17.11.2016 / 20:36

  Ihana Rooma ja ihastuttavat tunnelmat! Kerran olen siellä ollut, mutta siitä on pitkä aika. Ihana olisi päästä uudestaan.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.11.2016 / 08:31

   Heippa Lumo 🙂

   Rooma näytti meille kyllä parhaat puolensa. Ainut iso miinuspuoli oli se turistipaljous, joka yllätti meidät näin marraskuussakin.

   Vaakakuppi on kuitenkin plussapuolella ja aika kultaa muistot ja se turistipaljous unohtuu ajan myötä.

 6. Sara S.
  Kirjoittaja
  18.11.2016 / 20:18

  Upeita kuvia ! Teillä oli varmasti hieno matka 🙂 Ikuisuus sitten olen Italiassa ollu, olisipa ihanaa matkustaa sinne uudestaan.

  Rentoa viikonlopuua !

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.11.2016 / 08:33

   Hei Sara ja kiitos 🙂

   Rooma oli myös valokuvauksellinen ja allekirjoittaneelta löytyy valokuvia. Tykkään itse myös italiaisesta kulttuurista, siinä on sitä jotain 🙂

   Suloista viikonloppua sinulle 🙂

 7. Sannis
  Kirjoittaja
  19.11.2016 / 06:36

  Rooma on kyllä mahtava! Mulla jäi vähän Vatikaani kaivelemaan… että siinäkö se sitten oli?! Käytiin Pietarin kirkossa, mutta olisko siinä ollut muuta?! Jäi vähän epäselväksi. Pitää mennä uudelleen 😀

  Trasteveressä mekin rundailtiin. Olin raskaana viikolla 30 ja jotenkin ihan loppu, mutta onneksi matkaseuralaiset ymmärsi juottaa välillä tuoremehua, niin jaksoi taas 😀

  Pitää mennä kyllä uudelleen!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.11.2016 / 08:39

   Heippa Sannis 🙂

   Siellä Vatikaanissa on kaikkea mutta me skipattiin suosiolla monta asiaa.

   Huh, sinulla on ollut ikimuistoinen reissu ja vielä raskaana, koska Roomassa kävellään paljon. Meilläkin
   oli tapanan joka päivä ottaa iltapäivätorkut ennen kuin lähdettiin illalla syömään. Sen verran väsyksissä oltiin päivän talsimisesta.

   Kivaa viikonloppua Sannis ja kannattaa varmasti lähteä uudelleen Roomaan 🙂

 8. Johanna
  Kirjoittaja
  20.11.2016 / 05:54

  Mielettömän näköistä! Tuonne täytyy ehdottomasti joskus matkustaa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.11.2016 / 08:39

   Hei Johanna 🙂

   Suosittelen, Roomassa on todella paljon nähtävää! Jokaiselle jotain.

 9. Haveaniceday1
  Kirjoittaja
  26.11.2016 / 00:08

  Olimme Roomassa häämatkalla 2001, olisipa kiva mennä uudelleen tyttäremme kanssa (matkusti kyllä sinne jo 2001 mutta vatsassani 😉 )


Looking for Something?