Etusivu » puolukkajuuustokakku suklaa twistillä

puolukkajuuustokakku suklaa twistillä

Heippa kaikille! Siitä onkin vierähtänyt tovi, kun olen postaillut jotain leipomiseen liittyvää. Viikonlopulla minulle iski älytön halu tehdä pitkästä aikaa jotain hyvää. Selailin arkistojani ja puolukkajuustokakkua en ollutkaan tehnyt. Olin joulun aikaan tehnyt tämän vastaavan juustokakun karpaloilla. 

Käytän pohjana juustokakuissa nykyään suklaakakkua. Näin leipoessani saan samalla kertaa tehtyä kaksi asiaa. Meidän perheen miesten herkku on suklaamokkapalat ja minulle jää sitten tämä juustokakku. Suklaakakkupohjana on paljon mureampi kuin keksipohja. Minulla ainakin keksimuruista tehty pohja on usein liian kova ja siten kakun leikkaaminen on usein hankalaa.

Puolukkajuustokakku


Suklaamokkapalataikinasta n. 2 cm pohja halkaisiltaan 20cm kakkupohjaan

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mascarpone 
1 dl tomusokeria
2 dl puolukoita
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä


Valmista suklaamokkapalataikina. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Ota taikinasta noin 2 cm pohja kakkuvuoan pohjalle ja paista yhdessä mokkapalojen kanssa ohjeen mukaan. Huomioi, että pohja nousee paistettaessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää mascarpone, tomusokeri,  sekä soseutetut puolukat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet keihuvaan veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte valmiin ja vähän jäähtyneen suklaapohjan päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Anna hyytyä rauhassa.

Koristele juustokakku esimerkiksi puolukoilla, valkosuklaa- / tummasuklaa rouheella.

Tästä syntyi todella hyvä makucombo, jossa tuoreet puolukat ja mascarpone sekä vaniljakastike kutkuttelevat makuhermoja. Juustokakku säilyy yllättävän hyvin jääkaapissa ja itselläni on onkin ollut tällä viikolla mukana töissä kahvihetkiin tätä juustokakkuherkkua.

Olipas pitkästä aikaa kiva leipoa. Minulle ruuanlaittaminen tai leipominen on jotenkin rentouttavaa. Vaikka tämän kakun kanssa ei kaikki sujunut ihan luontevasti. Huomasin, että en ole pitkään aikaan leiponut. No kuvissa pystyy vähän feikkamaan ja kaikki näyttää hyvältä. Joka tapauksessa tämä oli niin kivaa, että täytyy useammin leipoa jotain hyvää!



-tuulanneli


7 Comments

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi
    Kirjoittaja
    4.10.2018 / 18:04

    Juustokakkua ei olekaan tullut aikoihin tehtyä, tämä kuullostaa herkulliselta yhdistelmältä 🙂

  2. Katja S - Willa Lemmelle
    Kirjoittaja
    4.10.2018 / 18:27

    Näyttääpä hyvältä, ehdottomasti pitää testata! Ihanaa syksyä sinulle!

  3. JonnaH.
    Kirjoittaja
    4.10.2018 / 19:31

    Tää on varmasti tosi hyvää, klikkasin postauksen suosikkeihin, jos tulee leivontahimo. 🙂

  4. Hellunen31
    Kirjoittaja
    5.10.2018 / 06:19

    Rakastan puolukoita ja tämä kakku saa kyllä veden kielelle. Ihan ehdottomasti tulee kokeiluun. Kiitos vinkistä.

  5. Hellunen31
    Kirjoittaja
    5.10.2018 / 06:20

    Rakastan puolukoita ja tämä kakku saa kyllä veden kielelle. Tulee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos vinkistä .

  6. Katta
    Kirjoittaja
    5.10.2018 / 06:33

    Kiitos ohjeesta. Tykkään kans yhdistää juustokakkuun muun kuin keksipohjan. Tällaista en ollut hoksannutkaan. Menee testiin! -Katta /Arki(paska)ruokaa

  7. Jasmin♥
    Kirjoittaja
    5.10.2018 / 13:07

    Näyttää syötävän hyvältä! ?


Looking for Something?