Etusivu » puolukkainen vispipuuro chian siemenillä

puolukkainen vispipuuro chian siemenillä

Metsien supermarja puolukka kuuluu suosikkimarjoihini. Odotan syksyllä ihan into piukassa tuoreita puolukoita, joita käytän sitten tuorepuuroissa, smoothiessa, jogurtissa sekä myslin seassa. Olen vuosien saatossa oppinut käyttämään puolukkaa ilman sokeria. Tämä saattaa kuulostaa monen mielestä aika kirpeältä. Toisaalta tämä kertoo myös siitä, että makean mausta oppii pois niin halutessaan.


Molemmat tämän tuorepuuron superfoodeista ovat loistavia meidän terveydelle. Chian siemenet sisältävät muun muassa terveellisiä omega 3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia. Niin ja puhumattakaan meidän metsien supermarjoista puolukasta ja mustikasta. Viime vuonna minulla oli huono tuuri mustikoiden suhteen, koska en onnistunut saamaan / ostamaan niitä. Tämä talvi mennään puolukoiden voimalla!

Puolukkavispipuuro chia-siemenillä

2 dl kevytmaitoa, kookos/ mantelimaitoa
1 dl täysruishiutaleita
2 rkl chiasiemeniä 
2 dl puolukoita

Tämän soseutan sauvasekoittimella ja laitan yön yli vetäytymään jääkaappiin. Aamulla voit vielä halutessa soseuttaa mukaan banaanin. Näin puurosta tulee vielä pehmeämpää ja täyttävämpää. Olen viime aikoina lisännyt banaanin vasta aamulla tuorepuuron joukkoon. Näin banaani toimii puurossa paremmin.

Joskus voin lisätä täysruishiutaleita enemmänkin saadakseni tuorepuurosta vielä jytkympää. Olen laittanut myös joskus kauraleseitä joukkoon. Näiden tuorepuuroyhdistelmien kanssa on vain taivas rajana. 

Allekirjoittaneen olotila alkaa olemaan pikku hiljaa normaali. Toiveissa on jo huomenna pieni lenkki ihan varovaisesti kokeillen. Elämä on taasen palannut takaisin normaaliraiteilleen ja täällä valmistaudutaan innolla uuden perheen jäsenen tuloon. Muru lukee tuossa vieressä pentuopasta ?-tuulanneli

4 Comments

 1. Annukka
  Kirjoittaja
  25.1.2017 / 11:18

  Pelkästä väristä jo tulee hyvä olo :).

  Puolukat on munkin suosikkeja. Ja nimenomaan ilman sokeria. Niinkuin karpalot ja tyrnitkin. (Olen koittanut ihmisille vakuuttaa, että jos haluaa makeasta eroon, se käy erittäin helposti totuttamalla itsensä happamiin makuihin. Sen jälkeen sokeri suorastaan takertuu kurkkuun, eikä tee enää mieli edes syödä.)

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.1.2017 / 09:03

   Heippa Annukka 🙂

   Kiitos todella hyvästä kommentista.

   Olen ihan samaa mieltä tuosta, että puolukoita kyllä oppii syömään ilman sokeria. Tällöin sokerittomuus on helpompaa. Tottakai piilosokeria on joka puolella. Itse pyrin tällä hetkellä välttelemään näkyvää valkoista sokeria. Vähemmän makeaa näkyy jo vyötärön ympäryksessä vaikka en ole päässyt lenkkeilemään flunssan takia.

   Kivaa viikkoa sinulle!

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  25.1.2017 / 21:13

  Näyttääpä hyvältä. Tuorepuuroissa tosiaan vain oma mielikuvitus on rajana!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.1.2017 / 09:05

   Kiitos Lumo 🙂

   Tuorepuuroissa on niin paljon variaatiomahdollisuuksia mutta tästä puolukkaversiosta on tullut yksi suosikeistani. Leseet antavat myös todella hyvän mauan ja rakennetta puurolle.

   Mukavaa viikkoa sinulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?