Etusivu » Poimintoja viikolta 11/2021 – lomakuulumiset

Poimintoja viikolta 11/2021 – lomakuulumiset

//talviloma//

Kiitos Levi – kohtelit meitä hyvin ja turvallisesti. Saimme viettää loman rennosti leväten, liikkuen ja uusia kokemuksia keräten. Pitkän harkinnan jälkeen päätimme toteuttaa syksyllä varaamme lomaviikon Lapin keväthangilla. Enpä muistanutkaan kuinka mukava oli pakata matkalaukut ja olla poissa kotimaisemista hetken aikaa.  Onneksi meillä on näitä upeita kotimaisia vaihtoehtoja matkailuun. 

//take away -ruokailut//

Otimme take away -ruokailut kokemuksena. Loman aikana tämä toi muutaman huvittavan tilanteen eteen. Harvoin sitä nauttii päiväkahvejaan lumipenkalla istuen. En tiedän johtuiko ulkoilmasta mutta porkkanaleivos ja kahvi maistuivat taivaallisilta tuossa hetkessä. Ohjelmaamme kuuluivat tottakai makkarapaistot mutta legendaariset minttukaakot aurinkoisella terassilla jäivät väliin. Iltapäivälaskuista puuttuivat lämpimien kaakaoiden rentous!

Aamupalan nauttiminen huoneessa oli yksi parhaimmista jutuista lomalla. Siinä vierähti helposti pari tuntia ihan rauhassa juoden kahvia ja herkutellen aamiaisherkkuja. Hotellimme aamiainen oli loistava! Viikon traditioksi muodostui katsoa klo 10:00 alkava tunnin jakso Hercule Poirotia. Murhamysteerion jälkeen oli kiva suunnata ajatukset päivän aktiviteetteihin. 

//rinnehuumaa//

Maanantaiaamuna oli pientä jännitystä ilmassa, koska olinhan viimeksi ollut suksien päällä Alpeilla kahdeksan vuotta sitten. Ensimmäinen siirtymärinne tultiin alas turvallisesti auraten. Onneksi vuokratessa olin pyytänyt helpot sukset itselleni. Ensimmäinen päivä kului suojaisilla Etelärinteillä. Iltapäivällä uskalsin laskea varovasti jo Eturinteen alas. 

Pikku hiljaa tuntuma löytyi ja etureidet tottuivat laskemiseen. Mieleen tulvivat ne lukuisat laskettelureissut iloineen poikien kanssa. Olemme koko perhe aikoinaan aloittaneet laskettelemisen, koska juniorit halusivat Lappiin hiihtolomilla.

//FatBike aktiviteetti//

Perjantaina päätimme kokeilla jotain ihan uutta. Itselläni ei ollut mitään ennakko-odotuksia tämän pyöräilyn suhteen. Ehkäpä ajattelin sen olevan helppoa varsinkin sähköversiolla. Siksi kaikki mitä tapahtui sitten kapealla lumisella ja uraisella luontopolulla, oli pieni järkytys. Lopputulemana sääreni näyttävät pakanamaan kartalta mustelmineen ja syke nousee vieläkin, kun mietin sitä metsässä pyöräilyä. En pysynyt laskuissa kuinka monta kertaa kaaduin sinne pehmeään valkoiseen lumeen.

Onneksi pääsimme pois sieltä metsästä ja loppumatkan tatoimme leveää pyörätietä takaisin kylään. Boost -vaihteella matka taittui joutuisasti sähkön avustamana. Kokemuksena FatBike pyöräily oli ihan huippu vaikka tämä jää minun osaltani tähän. Elämä on parasta uusien kokemusten jälkeen ja siellä epämukavuusalueella on pakko vierailla silloin tällöin.

//tunturimaisemat//

Sydämeni jäi näihin tunturimaisemiin. Näissä kansallismaisemissa on jotain mikä rauhoittaa mielen. Pysähdyin useasti ihailemaan maisemia ja hengitin syvään puhdasta raikasta ilmaa. Näillä eväillä jaksan kiireisen kevään ja kesän. Näihin kuviin on aina palata takaisin. Laittaa silmänsä kiinni ja muistella rauhallisia hetkiä tunturissa.

Totesin eilen instassa yhdelle kaverilleni, että taisimme rakastua Lappiin uudelleen. Lopuksi haluan vielä hehkuttaa sitä, että sain yhden kuvistani viralliselle Levi Lapland -instafeediin. Siellä se minun räpsyni on kymmenientuhansien seuraajien nähtävä. 
Mukavaa alkavaa uutta viikkoa
  ? Pidetään huoli itsestämme ja läheisistämme ?

 

 -tuulanneli

2 Comments

 1. Unknown
  Kirjoittaja
  22.3.2021 / 16:03

  Ihania kuvia ja juttuja.
  Haikeana katselin,Tuli kova polte Leville.

 2. Rouva Sana
  Kirjoittaja
  23.3.2021 / 08:58

  Ihania tunnelmia <3. Seurasin matkaasi myös Instan kautta. Ehkä sitten taas joskus itsekin, kun tämä viheliäinen aika helpottaa…


Looking for Something?