Etusivu » Ping Helsinki ensikertalaisen silmin

Ping Helsinki ensikertalaisen silmin

Pari viikkoa sitten matkasin Helsingiin uteliaana ja avoimena kaikille uusille ajatuksille. Olin osallistumassa ensimmäisen kerran PING Helsinki Business Festival -tapahtumaan, josta olin kuullut paljon positiivista. Olihan meitä tapahtumaan hakijoita ollut alkukeväästä ennätysmäärä ja itseäni onnisti nyt toisella hakukerralla päästä sisään. Tapahtuma on kasvannut kolmessa vuodessa upeisiin mittoihin ja tänä vuonna tapahtumaan osallistui 600  media – alan vaikuttajaa ja sisällöntuottajaa. Olin ylpeä saadessani olla yksi näistä contentguruista tässä Pohjoismaiden merkittävimmässä vaikuttajamarkkinoinnin tapahtumassa.

Päivä koostui monista mielenkiintoisista luennoista. Tähän postaukseen olen ottanut mukaan minua eniten puhutelleet jutut. Ann Handley korosti tarinan kerrontaan ja sitä kuinka tarinan on oltava rohkea ja erilainen. Hyvä tarina muistetaan ja onnistuneessa markkinoinnissa juuri tarina on keskiössä ja tuotteen jäädessä sivuosaan.

Ilkka Halava: Rattaasta artistiksi: Työn, tuottavuuden ja vuorovaikutuksen mahdollisuudet

Itselleni tämä aihe oli ehdottamasti mielenkiintoisin. Opintojeni pääaineena on HR ja graduni käsittelee näitä HR käytänteitä pk-yrityksissä. Halava kyseenalaisti monia perinteisiä HR:n työkaluja, kuten esimerkiksi nimeämällä kehistyskeskustelut saattohoidoksi ja tykytoiminnan vanhanaikaiseksi.  Aika mielenkiintoisia väitteitä. Ilkan ajatuksia tulevaisuuden työelämästä täytyy tutkia lisää.

Halava nimesi tulevaisuuden vahvuuksia työelämässä mm. intuition, arvot, virheiden hyväksymisen, luovuuden, huumorin sekä empatian. Rattaista artistiksi jatkumossa korostuu yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen meininki ja se kuinka menestyvä yhteisö rakennetaan yhdessä. Tulevaisuuden työssä ei odoteta sitä viikonloppua vaan työtä tehdään ilon kautta. Työn artisti haluaa jättää itsestään jäljen. Eläkkeelle siirtymisen raja häviää työnteon ilon myötä, koska työstä häviää rangaistuksen maku.
Sebastian Canaves: Influencer, how to grow your own media and business

Off The Path – blogin perustanut saksalainen Canaves pureutui omassa esityksesään oman kanavan luomiseen. Onnistumisen elementteinä ovat brändi, ainutlaatuinen sisältö ja omat tuotteet.

Oman brändin kehittäminen lähtee siitä, että erottaudut muista. Tiedostat ennenkaikkea omat arvosi. Tämä kohta on ollut minulle viime viikkoina todella tärkeä. Kunnioittamalla omaa arvomaailmaa olen tehnyt päätöksiä ja siten saavuttanut mielenrauhan. Päätöksenteko on ollut yllättävän helppoa, kun kaikki perustuu omiin arvoihin. 

Oman lukijakunnan tunnistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tällöin pystyt tuottamaan sisältöä, joka kiinnostaa kohderyhmääsi. Sebastian korosti myös tekstin sisällön merkitystä. Hän jopa paheksui tyhjänpäiväisiä postauksia, jotka vaan tehdään siksi, että jotain vain pitää kirjoittaa. Kannattaa siis kirjoittaa vaan merkityksellistä sisältöä ja valita näkökulmat huolellisesti sekä mikä tärkeintä pyrkiä säännöllisyyteen julkaisemisessa. 

Not on sale! Pricing and selling your expertise

Tämä taitaa olla yksi ajankohtaisista aiheista sisällöntuottajien keskuudessa. Aihe on todella henkilökohtainen meille jokaiselle. Minusta tässä Joonas Linkola ajatuksessa on monelle meille mietittävää? Omaa työtään ei kannata myydä liian halvalla, olet sitten sisällötuottaja, kuvaaja tai käsityöläinen.

Casey Neistat: Storytelling – the business of emotions

Nyt on pakko tunnustaa, että tämä maailmanluokan YouTube – kuuluisuus oli minulle uusi tuttavuus. Tottakai muistin Niken puhuttelevan erilaisen mainosfilmin sekä olin lukenut 20th Century Foxin mainoskampajasta, jossa rahat käytettiin avustustyöhön Aasiassa. Nyt tiedän kuka on näiden takana. Caseyn sanomassa tiivistyi usko omiin unelmiin, joista ei kannatta missään vaiheessa luopua. Casey puhui myös oman polun löytämisestä, joka ei välttämättä ole se turvallisin ja helpoin.


Tässä ihan muutamia ajatuksia päivästä, joka oli huikea yhdessä kaikkien upeiden somevaikuttajien kanssa. Lisää Ping Helsingist ävoit käydä lukemassa täältä (klik).


Kiitos kaikille niin tutuille kuin uusille tuttavuuksille energisistä kohtaamisista. Oma asenne ratkaisee loppupeleissä paljon ja positiivisuuden voima on meidän jokaisen arjessa uskomaton. Jokaisella meillä on unelmia, jotka on tehty saavutettavaksi. Polku tavoitteiden saavuttamiseksi ei ole helppo. On rohkeasti astuttava epämukavuusalueelle, siellä epävarmuudessa ne pienet ihmeet syntyvät.


-tuulanneli

6 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  16.5.2017 / 08:14

  Aivan mahtavaa sisältöä on ping päivässä ollut.
  Ihanaa tiistaita!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.6.2017 / 17:18

   Kiitos Outi 🙂

   PingHelsinki oli todellakin inspiroiva tilaisuus!

 2. annu
  Kirjoittaja
  16.5.2017 / 12:26

  Olipa kiva kooste. Ja kiva kun oli juttua niistä pikkuluennoista. Niin harmitti kun ei kaikkiin päässyt osallistumaan – vain kahteen 😉
  Ja tuo on niin totta: "On rohkeasti astuttava epämukavuusalueelle, siellä epävarmuudessa ne pienet ihmeet syntyvät."
  Mukavaa kevään jatkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.6.2017 / 17:19

   Heippa Annukka, kiitos vielä mielenkiintoisesta päivästä! Sain paljon potkua itselleni meidän inspiroivista keskusteluista!

   Ollaan yhteydessä!

 3. Unknown
  Kirjoittaja
  16.5.2017 / 18:17

  Unelmia, kunnes kuolema korjaa ?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.6.2017 / 17:19

   Näin on Olga 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?