Etusivu » Pikkuiset omenapiiraset (VHH/keto)

Pikkuiset omenapiiraset (VHH/keto)

Mikä on parasta juuri nyt? – Tottakai omenasadon kypsyminen pikku hiljaa. Tänä vuonna meidän omenasato jää todella vähäiseksi. Onneksi löysin edes nämä omenat näihin piirakoihin. Minun reseptini on manteli- ja kookosjauhojen sekoitus ilman sokeria. Omenat olivat pikkasen vielä kirpeitä mutta kyllä kaikki leipomukset hävisivät nopeasti parempiin suihin.

Omenapiiraset (vhh/keto)

pikkuvuoka / halkaisija 10cm


4 kananmunaa

2 Créme Fraîche purkkia (a 200g)

1 dl mantelijauhoja1 dl kookosjauhoja

2 rkl psylliumia

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia


Sekoita créme fraîche ja kananmunat keskenään. Sekoita keskenään mantelijauho, kookosjauhot ja psylliumia ja lisää jauhoseoksen joukkoon leivinjauhe. Lopuksi lisää vielä kaneli joukkoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään.


Kaada seos pieniin piirakkavuokiin ja lohko päälle omenoita. Ripottele päälle vielä kanelia. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Seuraa, etteivät piiraset pala. Paistoaika riippuu paljon uunin tehokkuudesta.


Vinkki; laita pienet palat leivinpaperia vuoan pohjalle, näin piiraset irtoavat paremmin pois!

Nämä pienet omenapiiraset ovat superhelppoja ja nopeita tehdä. Aikaavievin osuus on aina tuo omenoiden viipaloiminen. Toisaalta oman omenapuun omenat ovat nopeita valmistella kun ei tarvitse kuoria. Näissä kakkusissa ei ole todellakaan sokeria. Sokeriton vaihtoehto voi tuntua aluksi mauttomalta ja se vaatii totuttelua. Itse olen jo tottunut näihin ketoherkkuihin ilman makeutusta. Kaneli antaa kivasti makua näille omenaherkuille.


Omenaherkku 🍎🍏 terveisin


1 Comment

  1. Amanda
    10.9.2021 / 14:01

    Hei! Kiitos todella ihanasta ohjeesta! Helppoa ja herkullista ilman sokeria. Haluaisin kysyä, että moneenko pikkuvuokaan jaat koko taikinan? Kokeilin ohjetta puolikkaalla määrällä eli puolitin kaikki ainesosat. Jaoin taikinan kahteen pikkuvuokaan ja pohja jäi ehkä hieman liian paksuksi. Paistoin piiraita sitten hieman pidempään, niin lopulta taikina kypsyi kuitenkin riittävästi ja lopputulos oli kyllä suussasulava 🙂 Hyvää syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Looking for Something?