Etusivu » omenamurukakku

omenamurukakku

Meillä on ollut tänä syksynä positiivinen ongelma. Pienet omenapuut ovat notkuneet omenia ihan jaettavaksi asti. Viime vuonna saimme ihan muutaman omenan mutta tänä vuonna tilanne on ollut ihan toinen. Valkea kuulas sopii todella hyvin leivonnaisiin. Olen pakastunut valmiita kuutioita pakkaseen. Näin voin tehdä vielä myöhemminkin leivonnaisia. Anoppini kertoi minulla tämän vinkin, kun päivittelin omenoiden määrää ja harmittelin, etten ehdi leipomaan.

Tänään yhdistin kaksi lemppariasiaani. Tein itävaltaiseen juustokakkupohjan päälle omenamuruseoksen. Tämä juustokakku paistetaan uunissa ja se on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. 

Omenamurukakku


150g Digestive keksejä
75g voita


2 dl mascarponea
2 dl maitorahkaa
3 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria


3-4 pikku omenoita


Kauramuru
75g voita
1 dl fariinisokeri
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia

Murskaa keksit, sulata voi ja lisää keksimurusiin. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos pohja päälle ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.


Valmista juustotäyte sekoittamalla mascarpone, maitorahka, kanamunat, vehnäjauhot,sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Kaada seos paistetun pohjan päälle. Viipaloi omenat juustomassan päälle.


Valmista kauramuruseos mittaamalla ainekset kulhoon ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele kauramurusseos juustomassan ja omenaviipaleiden päälle. 


Paista 175 asteiseessa n.40 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ennen tarjoilua. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. 



Olin tyytyväinen itseeni, koska tästä juustokakun ja muruseoksen yhdistelmästä tuli hyvä. Tämä uunissa paistettu juustokakku oli pitkästä aikaa kiva vaihtoehto. Tottakai teimme myös muutaman purkin ihan perusomenahilloa.

Helppo omenahillo

1 kg omenoita
1 dl vettä
3 dl hillosokeria
1 kanelitanko
1 puristettu sitruuna

Kiehauta vesi ja hillosokeri sekä lisää mukaan 1 kanelitanko. Lisää lohkotut omenat ja kiehauta n. 10 minuuttia niin, että omenat pehmenevät. Poista kanelitanko. Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lopuksi purkita omenahillo kiehuvassa vedessä keitettyihin lasipurkkeihin. 




Syksyisin omenaterkuin ?

-tuulanneli

3 Comments

  1. Tuula
    Kirjoittaja
    27.9.2017 / 07:09

    Tämäpä oli herkullisen kuuloinen ja näköinen! Voisin kokeilla vaikka viikonloppuna 🙂 Kiitos ohjeesta.

  2. Unknown
    Kirjoittaja
    27.9.2017 / 17:12

    Kiitos kivasta ohjeesta, menee kokeiluun! ?

  3. Sara S.
    Kirjoittaja
    28.9.2017 / 08:24

    Kuulostaa ja näyttää herkulliselta, taidampa kokeilla 🙂

    Ihanaa loppuviikkoa sinulle !


Looking for Something?