Etusivu » oma domain blogille – viisi hyvää syytä hankitaan!

oma domain blogille – viisi hyvää syytä hankitaan!

// postaus yhteistyössä Zoner //

Kuukausi sitten toteutin yhden pitkäaikaisen haaveeni yhteistyössä kotimaisen hostingpalvelu Zonerin kanssa. Hankin blogilleni oman lyhyen ja ytimekkään verkkotunnuksen. Olen jo usean vuoden ajan miettinyt tätä. Pari vuotta sitten tutustuin asiaan yhden palvelun kautta mutta se osoittautui todella vaikeaselkoiseksi. Näin asia jäi silloin toteuttamatta. Nyt eteeni tuli luotettava suomalainen hostingpalvelu Zoner, joten päätöksen teko oli helppoa. 


Zoner on verkkotunnuslain mukainen virallinen .fi verkkotunnusvälittäjä, joka rekisteröi ja hallinoi kotimaisia .fi verkkotunnuksia puolestasi.

Viisi hyvää syytä miksi hankkia blogille oma verkkotunnus:

1. tuulanneli.fi antaa ammattimaisemman kuvan blogistani. Tottakai olen pärjännyt hyvin tähän asti ilmaisella bloggerin osoitteella mutta blogin kanssa pitää uudistua koko ajan. Tämä muutos olisi vain pitänyt tehdä jo aikoja sitten.

2. tuulanneli.fi on helppo muistaa. Googlehakuun kirjoitettaessa tuulanneli.fi osoite ohjautuu suoraan blogin etusivulle. Todella kätevää!

3. Blogin googleoptimointi on parempi ja tämän olen huomannut kuluneen kuukauden aikana. Blogille tulee enemmän liikennettä googlen kautta.

4. Blogin tunnistettavuus paranee, kun blogiosoitteena on lyhyt nimi. Aikoinaan aloittaessan blogia minulle oli itsestäänselvyys blogin nimi. Halusin sellaisen nimen, joka ei rajoita aihealueita mistä kirjoitan. Nyt olen rekisteröinyt nimen omaan käyttööni.

5. tuulanneli.fi eli oma domain mahdollistaa blogialustan jouhevan vaihdon myöhemmin. Olen miettinyt pitkään WP -pohjalle siirtymistä. Työssäni päivitän yhteisömme kotisivuja WordPressissa ja olen siten opiskellut sivujen logiikkaa. Toisaalta tänä päivänä on olemassa todella hyviä ostopohjia myös bloggeriin. Monihan siirtyy WP -pohjaan isojen kuvien takia. Kannattaa kuitenkin miettiä sitä, että blogin näkyvyys voi heikentyä googlehaussa, jos kuvat ovat liian isoja. Nämä hienot kuvat saattavat latautua liian hitaasti ja se heikentää blogin näkyvyyttä. 
Omat kokemukseni verkkotunnuksen hankinnasta;

Homma hoitui Zonerin kanssa todella helposti. He hoitivat verkkotunnuksen rekisteröinnin. Zoner toimitti selkeät ohjeet kuinka toimia niin, että tämä blondikin pärjäsi niiden kanssa loistavasti.

Selkeillä ohjeilla prosessi oli tehty valmiiksi alle tunnissa. Sitten odotettiin vuorokausi, että google alkaa tunnistaa osoitetta. Yksi pieni ongelma minulle tuli, jota en itse huomannut mutta Zonerin pojat ottivat heti yhteyttä ja kertoivat mikä osoitteenosa ei toiminut. Yksi pieni rasti oli unohtunut ruudusta. 

Jos jossain vaiheessa päätän siirtyä paljon puhuttuun WordPress -pohjaan, niin webhotelli sitä varten on saatavilla myös Zonerin kautta. Tämän muutoksen uskaltaisin tehdä yhdessä Zonerin kanssa. Tiedän saavani  ammattitaitoista apua heiltä aina tarvittaessa. Lisäksi Zoner on kotimainen hosting palvelutarjoaja. Kaikki palvelu sijaitsevat Suomessa. 

Oletko sinä harkinnut oman verkkotunnuksen hankintaa?
-tuulanneli
15 Comments

 1. Leksa
  Kirjoittaja
  27.2.2019 / 05:43

  Kun teininä ensimmäiset juttuni kirjoitin niin niitä lukemaan ei löytänyt kukaan. Nyt aikuisiällä kun aloitin kirjoittamaan uudelleen niin hankin samantien verkkotunnuksen. Eroa on ja omakin blogi löytyy google haulla paremmin

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   28.2.2019 / 18:00

   Oma verkkotunnus on hyvä juttu ja samalla bloginimi tuli rekisteröityä itselle. Googlehaku toimii nyt paremmin!

 2. Kaisa
  Kirjoittaja
  27.2.2019 / 09:03

  Olen harkinnut ja useasti. Ja, joka kerta kun olen lähtenyt asiaa viemään eteenpäin, olen tuskastunut kun tehtävä on tuntunut niin haastavalta. Mutta, nyt olen lukenut muutamalta bloggaajalta kokemuksia Zoner -palvelusta ja ehkä otankin heihion yhteyttä ja toteutan itsellenikin oman domainin vihdoinkin. Kiitos vinkeistä ja kokemuksista!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   28.2.2019 / 18:03

   Ei muuta kuin rohkeasti vaan hankkimaan omaa verkkotunnusta. Samalla saat rekisteröityä oman blogin nimen itsellesi.

   Verkkotunnuksen hankinta oli ylltävän helppo juttu Zonerin kanssa!

 3. Marjo
  Kirjoittaja
  27.2.2019 / 17:05

  Onnittelut omasta domainista! Itsekin olen tätä pohtinut ja pähkäillyt mutta vielä toistaiseksi on jäänyt toteuttamatta. Tarvitsisin siihen kyllä paljon apua ettei tuupeloisi koko blogiani 🙂

  Kivaa viikon jatkoa ja rapsuja Hansille <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   28.2.2019 / 18:10

   Tämä prosessi oli yllättävän helppo ja ohjeet olivat helpot. Jokainen pystyy tekemään sen. Ajattele kuinka helppoa sinullekin olisi jos blogin verkkotunnus olisi Marjon matkassa.fi. Mietippäs asiaa!!!!

   Mukavaa viikkoa ja rapsut myös Minnielle!

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  27.2.2019 / 17:38

  Olen harkinnut asiaa, koska olen useammaltakin tästä positiivisia kokemuksia lukenut eli ehkäpä sitä vielä joku päivä perästä seurataan 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   28.2.2019 / 18:13

   Tätä kannattaa miettiä ja samalla oman blogin hakutulokset parantuvat. Verkkotunnus antaa ammattimaisemman tunteen blogista 🙂

 5. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  28.2.2019 / 14:59

  Kyllä minullakin on se käynyt mielessä, mutta en ole vienyt asiaa ajatusta pidemmälle. Mainitsit kuvien koon ja se on yksi sellainen möykky, mistä en tiedä tarpeeksi. Onko olemassa jotkin selkeät speksit kuvakoolle? Ja mistähän ne löytyvät?
  Monesti asiat tyssäävät just siihen, että heti ilmenee liikaa kysymyksiä eikä jaksa alkaa selvittämään niitä…

  Mukavaa viikkoa Tuula!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   28.2.2019 / 18:25

   Kuvien koolle ei ole olemassa mitään tiettyjä speksejä. Oman blogin luettavuutta kannattaa miettiä näiden kuvien kautta. Olen törmännyt muutamassa blogissa aivan liian suuriin kuviin, jotka ovat tehneet blogista aika kylmän oloisen. Kuvat ovat myös latautuneet todella hitaasti. Toisaalta nämä ovat täysin makuasioita!

   Itse pienennän kuvien pikselikoot ennenkuin vien ne blogiin. Omaan blogiin en enää mitään superisoja kuvia halua.

   Onneksi tänä päivänä saa apuja ja verkkotunnuksen vaihto oli loppujen lopuksi helppo "case".

  • Maarit / Sopusointuja
   Kirjoittaja
   3.3.2019 / 07:29

   Nyt ymmärsin, että tarkoitatkin ilmeisesti ruudulla, siis visuaalisesti, liian isoja kuvia – luulin, että puhuit pixelikoosta ym. Oliko näin?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.3.2019 / 08:31

   Luen paljon vielä blogeja läppärillä ja joskus kuvat ovat vaan liian isoja. Ammattitaitoiset bloggarit pientävät kuvien pikselikoot ja silloin ne latautuvat hyvin vaikka olisivat isoja. Tämänkin on vähän taitolaji ja joillakin bloggareilla on vaan niin hyvä silmä myös isoille kuville. Sinulla on isot kuvat mutta ne ovat todella hyvät ja visuaalisesti kauniita. Silmä lepää kuvissa ja houkuttelee lukemaan tekstin niiden ympärillä.

   Puhelimella tai padilla luettaessa kuvat ovat automaattisesti pienempiä ja lukijan silmään visuaalisesti kauniita.

   Tämä on puhtaasti oma amatöörin mielipide. Tykkään vaan lukea blogeja, joissa on kaunis visuaalinen ote, kuvien & tekstin määrä on sopiva ja teksti on kirjoitettu kiinnostavasti.

 6. Rouva Sana
  Kirjoittaja
  28.2.2019 / 17:38

  Juuri noin Tuulanneli! Vähintä, mitä jokaisella bloggaajalla on, on oma verkkotunnus. Käyntikortti on sekin – eräällä tavalla.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.3.2019 / 08:33

   Kiitos Ruova Sana:)

   olet niin oikeassa tästä ammattimaisesta otteesta mikä tulee oman verkkotunnuksen myötä. Samalla olen rekisteröinyt oman bloginimen itselleni. Tämäkin on loppupeleissä tärkeä pointti.

   Kuvien vesileimaaminen on nyt helppoa! ja mikä parasta googlehaku nostaa blogia 🙂

 7. Tia
  Kirjoittaja
  5.3.2019 / 06:40

  Ihania kuvia! Olen kyllä miettinyt omaa verkkotunnusta, mutta hinnat on lähinnä vaikuttanet ja se, että en ole vielä kunnolla perehtynyt miten homma toimii. Eli jääkö blogi bloggerin alustalle, jos hankin oman verkkotunnuksen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?