Etusivu » marimekko – ilon juhlaa jouluna

marimekko – ilon juhlaa jouluna

Mikäs olisikaan paras tapa fiilistellä vähän jo joulun tulemista kuin kurkata Marimekon jouluun. Lauantaina vietin ihastuttavan aamupäivän minglaten med Frukostflickorna Marimekon aamubrunssilla. Näissä tapahtumissa on aina kiva fiilis.

Voi unikko, minkä jälleen teit! Viime viikon perjantain Vain elämää jouluspecial -ohjelmassa ihastelin Erinin kimonojakkua. Nyt pääsin ihastelemaan kuosia luonnossa. Juhlavaatteissa hehkuu upena hohdokas unikkokuosi, joka on kudottu jacquard – sidoksella. Mielestäni tämä on yksi kauneimmista unikkokuosista. Tämänkin klasikkokuosin tarina on alkanut jo vuonna 1964, jolloin Maija Isola suunnitteli kokonaisen vahvan sarjan kukkakuoseja.
Tänä syksynä Maija Isola on suunnittelut herkkäilmeisen taivaankuvat -kuosin. Paitapuserossa tuikkivat kauniisti yötaivaan tähdet. Taivaankukat -kuosin löydät myös takeissa, housuissa ja mekoissa.
Marimekon tasaraita jatkaa voittokulkuaan ja on varmasti toivottu moneen pukinpakettiin. Annikka Rimala suunnitteli aikoinaan raitakuosin unisex-aikakauden symboliksi jo vuonna 1968. Tasaraita muistetaan rohkeiden tekojen ja ajatusten ajan uudishenkisenä tuotoksena. Raikas yhdistelmä syntyy kun raitakuosi miksataan A-linjaisen Noodi -hameen kanssa. 
” Minä haluan vain yhdistää ihmiset siten, 
että he tutustuvat ja saavat jotakin toisistaan.”

– Armi Ratia – 
Kiitos jälleen Michaela ja Fruskostflickorna lämminhenkisestä tapahtumasta. Erityiskiitos Marimekko Vaasan vetäjälle Lindalle ja henkilökunnalle inspiroivasta aamupäivästä. Marimekon tarinaa on aina mielenkiintoista seurata. Siitä löytyy uusia vivahteita joka kerran ihasteltavaksi sekä kerrottavaksi täällä blogissa.


-tuulanneli

7 Comments

 1. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  28.11.2019 / 05:43

  Marimekko on minun ikirakkauteni! En kyllästy ihailemaan kaikkea kaunista; vaatteita, astioita, laukkuja ja ihania kankaita.
  Oikein ihanaa pikkujouluviikonloppua sinulle <3

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  28.11.2019 / 19:28

  Marimekko ei koskaan petä 🙂

 3. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  29.11.2019 / 07:40

  Itse en ole Marimekko fani mutta nyt on uusia vähän retrompia kuppeja, joihin ihastuin kaupassa 🙂

 4. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  29.11.2019 / 08:15

  Käytin nuorempana moniakin Marimekon vaatteita, mutta nyt en jostain syystä löydä niistä itselleni sopivan tuntuisia tai oman tyylisiä. Pidin erityisen paljon Anna Teurnellin luomasta tyylistä, mutta se ei ehkä ollutkaan niin perinteistä Marimekkoa.
  Teillä on kivoja tapahtumia siellä Vaasassa!

 5. Marjo
  Kirjoittaja
  29.11.2019 / 09:14

  Marimekko ja Maija Isolan Unikko ovat legendaarisia! Teillä on ollut taas jälleen kerran superihana aamiainen ja nuo tarjoilut saivat minut nälkäiseksi vaikka juuri söinkin. Tuo Isolan Taivaankukat -kuosi on myös äärimmäisen kaunis. Kävin jo kurkkimassa Marimekon sivuilta, että tuolla kuosilla on tyylikäs Kuultava Taivaankukat -paitapuseromekko. Mustalla pohjalla punaisia, vihreitä ja valkoisia tähtimäisiä kukkia – IHANA! Täytyypä kirjoittaa tästä Joulupukille heti 😀
  Kivaa alkavaa viikonloppua ja rapsuja Hansille <3

 6. Nimetön
  Kirjoittaja
  29.11.2019 / 18:50

  Kiitos Tuula! Ihana kun kävit. Hyvää joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

  Linda

 7. Niina Juutilainen
  Kirjoittaja
  2.12.2019 / 14:53

  Kiitos Tuula =) Ihania kuoseja! Marimekko on kannuksensa ansainnut =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?