

Mansikkajäädykekakku
150g Digestivekeksejä
75g voita
Täyte:
200g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5dl vispikermaa
4 dl mansikoita
3 liivatelehteä
Päälle; pensasmustikoita ja mansikoita
Murskaa keksit, sulata voi ja lisää keksimurusiin. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos pohja päälle ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmän veteen. Sekoita tomu- ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa keskenään. Vatkaa vispikerma ja lisää vaahto juustoseokseen. Soseuta mansikat ja lisää sose myös juustoseokseen. Liota kuivaksi puserretut liivatelehdet tilkkaa kuuma vettä ja lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakku.
Ota kakku pakistimesta vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele päällinen marjoilla.
Kirjoittaja
Kaunis kakku 🙂
-Lisbet-
Kirjoittaja
Kiitos Lisbeth!