Etusivu » kohti sokeritonta tammikuuta!

kohti sokeritonta tammikuuta!

Heipparallaa kaikille! Vuoden viimeisiä hetkiä viedään. Nyt suuntaamme katseet kohti puhtaita uuden vuoden sivuja. Vuoden viimeisen sunnuntain lenkillä saimme nauttia todella upeasta ulkoilusäästä. Näitä lisää ensi vuonna, kiitos!

Tammikuu on meille monelle se kuukausi, jolloin tehdään eniten elämäntapamuutoksia. Olen nyt kolmena vuotena peräkkäin pitänyt sokerittoman tammikuun. Käytän niin vähän alkoholia, joten minulla taitaa olla tipatonta ympäri vuoden. Viime tammikuussa vähensin myös valkoisten jauhojen käytön nollaan ja se oli loistava päätös.

Jouluna teen usein päätöksen, että tänä vuonna minimaalisesti suklaata. No jokainen tietää, kuinka siinä sitten loppujen lopuksi käy. Toisaalta tärkeintä on se, mitä sinä syöt uudenvuoden ja joulun välillä, ei se mitä syöt joulun ja uudenvuoden välissä. 

Sokeriton kuukausi ei todellakaan merkitse herkuista luopumista. Kuukauden aikana luovun näkyvästä valkoisesta sokerista, sen sijaan hedelmät ja marjat kuuluvat ruokavaliooni. Aikaisemmat sokerittomat tammikuukaudet ovat sujuneet niin helposti, että olenkin jatkanut vielä pitkälle helmikuulle asti. 

Olen usein miettinyt, miksei sokerittomuus voisi olla ihan elämäntapa. Tottakai meillä pitää olla nautintoja elämässä. Se kohtuus kaikessa pitäisi vain muistaa. Sokerittoman tammikuun jälkeen suhtaudun hyvin pidättyväisesti kaikkeen makeaan. Jouluna kaikki menee vain överiksi ja siksi sokeriton tammikuu tulee kuin tilauksesta.

Onko sinulla suunnitelmia tai lupauksia tammikuulle oman hyvinvoinnin hyväksi?

-tuulanneli


13 Comments

 1. Tuuli x Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  30.12.2018 / 21:05

  Tammikuussa tekee ihan luontaisesti mieli keventää. Kevät alkaa olla mielessä ja kaikki raikas houkuttaa. Huomenna teen tosin uudenvuoden juhliin kaikkea muuta kuin kevyen kakun….

  Tsemppiä sokerittomuuteen ja onnellista vuotta 2019.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   1.1.2019 / 14:15

   Tammikuussa keventäminen on vain helpompaa. En tiedä mistä se johtuu. Joku psykologinen juttu siinä vain on.

   Kivaa alkavaa uutta vuotta sinulle 🙂

 2. Melissa
  Kirjoittaja
  31.12.2018 / 08:17

  Itse vietän uutta vuotta tuossa syksyllä, toki myös tätäkin tulee jotenkin hiukan vietettyä mutta syksy on tärkeämpi minulle. Tammikuussa tosiaan jostain syystä haluaa keventää monin tavoin ja suunnitella kevään treenejä 🙂 Että kesällä jaksaa seikkailla ja retkeillä 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   1.1.2019 / 16:12

   Olet oikeassa, nyt kannattaa aloittaa viimeistään valmistautuminen kesää varten. Itsellänikin on alkanut salitreenit, jotta jaksan paremmin pelata golffia kesällä 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  31.12.2018 / 09:33

  Itselläkin on ajatuksena säätää elintapoja terveellisempään suuntaan eli vähentää herkuttelua ja lisätä liikuntaa, sokeritonta voisi olla mielenkiintoista myös testata. Tiirailetko kaikista tuotteista ettei ole lisättyä sokeria vai vältteletkö ainoastaan ilmiselviä sokerin lähteitä?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   1.1.2019 / 16:34

   Otan rennosti tämän sokerittomuuden eli kaikki näkyvä valkoinen sokeri pois. Tämä on ollut minulle rutiini edellisinä vuosina ja se on auttanut vähentämään sokeria todella paljon alkuvuoden aikana.

   Suosittelen kokeilemaan. Yllättävän helposti tämä sujuu. Ensimmäiset päivät voivat olla vähän vaikeita mutta muutaman päivän kuluttua tuska helpottaa.

 4. Sonja
  Kirjoittaja
  31.12.2018 / 11:48

  Pitäis kyllä vähentää sokerin käyttöä, mutta kun karkit niin hyviä! 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   1.1.2019 / 16:57

   Minulla ei ole ongelma karkit vaan kaikki muu hyvä ja etenkin pullat.

   Kannattaa kokeilla 🙂

 5. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  1.1.2019 / 08:56

  Tammikuussa tulee aina se ähkyolo joulun jäljiltä ja tekee mieli keventää. Meillä ei ole mitään varsinaista päätöstä tehty, muuta kun että syödään fiksusti ja vähennetään herkuttelua :D. Sokeri ei mulle ole koskaan ollut mikään suuri ongelma, en oikein karkeista välitä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   1.1.2019 / 17:00

   Tammikuu on hyvää aikaa keventää. Minullekaan karkit eivät ole se ongelma vaan kaikki muu missä on sokeria yllinkyllin.

   Katsotaan miten tämä kuukausi menee!

 6. Tanja
  Kirjoittaja
  1.1.2019 / 16:28

  Perinteisesti vietän tammikuussa tipattoman ja herkuttoman! Tänään alkoi (odotinkin jo herkkujen syömisen jälkeen).
  Pidän "kuurin" kolme kertaa vuoden aika (tammikuu, huhtikuu ja lokakuu). Suosittelen 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   1.1.2019 / 18:01

   Hei Tanja 🙂

   Tuo kuulostaa aivan loistavalta! Pitääpä laittaa korvan taakse. Se on jännä, kuinka sitä nyt tammikuun alussa odottaakin vähän tiukempaa kuria itsensä kanssa.

   Tsemppiä meille molemmille 🙂

 7. Tia
  Kirjoittaja
  6.1.2019 / 09:16

  Sokeriton tammikuu kuulostaa hyvältä! Itse pidän tipattoman tammikuun, viiniä tulee juotua ruoan kanssa välillä, mutta jätän sen nyt pois ja lisäksi lähden kehokuurille 🙂

  https://itserakkausjuttui.blogspot.com/


Looking for Something?