Etusivu » Ketogeeninen ruokavalio ja pudotetut kilot

Ketogeeninen ruokavalio ja pudotetut kilot

Toivepostaus

Heippa kaikille! Tervetuloa mukaan tarinaani ketogeenisen ruokavalion pariin. Tätä postausta on minulta toivottu niin blogin kommenttiboxissa kuin yksityisissä viesteissä sähköpostin välityksellä. Olen tietoisesti pitkittänyt blogipostausta tekoa niin, että olen vahvoilla asian kanssa. Nämä ovat puhtaasti omia kokemuksiani ketogeenisesta ruokavaliosta. Jokainen meistä on oma yksilömme ja reagoimme asioihin erilailla. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä ole hyväksi toiselle. 

Mistä kaikki alkoi?

Matkani alkoi toukokuun alussa nettivalmennuksen mukana. Olin koko kevään ollut todella väsynyt. Olin teettänyt veriarvotestit toivoen, että minullakin olisi alhaiset ferritiinit. D-vitamiinitaso oli ainoastaan alle tavoitetason. Kaikkihan olisi ollut superhelppoa, jos apu olisi löytynyt popsimalla vitamiinitabletteja. Kevään aikana myös paino oli kivunnut salakavalasti huippulukemiin. 

Törmäsin Facebook mainokseen ja ostin siitä paikasta ketovalmennuksen, koska jotain radikaalia oli tehtävä ja ruokavalio vaikutti mielenkiintoiselta. Ruuat koostuivat niistä, mistä itse tykkäsin poislukien herkut ja leivät. Aloitin todella tehokkaan 6 viikon ketodieetin. Ensimmäisen viikon kärsin järkyttävästä ketoflunssasta, joka oli selvä merkki todella korkeasta sokeriaddiktiosta. Sitten aivosumu helpotti ja keho meni ketoosiin. Tämän jälkeen väsymys väistyi ja energisyys valtasi mielen. Samassa jatkuva näläntunne hävisi ja annoskoot pienenivät. 6 viikon jälkeen jatkoin kevyemmällä elämäntapamuutokseen tähtäävällä valmennuksella.

Mitä ketogeeninen ruokavalio on vaatinut minulta?

1. Tahdonvoimaa – varsinkin alkuvaiheessa tuli eteen tilanteita, että meinasin antaa periksi. Ketoilun kautta olen huomannut kuinka vääristynyt ruokakulttuurimme on tänä päivänä. Elämme hiilarihöttömaailmassa, jossa nopeat einekset ja pikaruokakulttuuri hallitsevat ruokavaliotamme. Osalle tämä ei aiheuta mitään ongelmia mutta aika iso osa meistä kärsii erilaisista vatsaoireista, väsymyksestä ja mielialanvaihteluista. Meistä jokainen ei ole voinut välttyä uutisilta, jossa kerrotaan suomalaisten lisääntyvästä lihavuudesta. 
2. Ruuan valmistaminen itse – Teen tällä hetkellä ruokani itse. Onneksi olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Tottakai käyn syömässä ulkona silloin tällöin. Onneksi ravintoloissa löytyy runsaasti salaattivaihtoehtoja sekä ruoka-annoksia, joista voit jättää pois perunat, riisit, pastat ja kaiken muun höttöhiilarit. 
3. Herkut, karkit, pullat ja viinit, skumpat jne… – niin puoli vuotta sitten nämä olivat välttämättömiä asioita elämässä. Nyt sivuutan ne ilman mitään suurempia himoja. Tottakai näitä tulee varmasti joskus tulevaisuudessa nautittua mutta kohtuudella! 

Mitä ketogeeninen ruokavalio on antanut minulle?

1. Energiaa – tämä on se suurin muutos mitä ketoilu on tuonut arkeeni.  Jaksaminen on ihan toista luokkaa kuin keväällä. Minulla on ollut todella intensiivinen työkesä takana ja isoja tapahtumia järjestettävänä. Siltikin minulla on riittänyt energiaa iltaisin harrastuksille niin golfille kuin tälle somemaailmalle. 
2. Hyvän olon kroppaan – sillä on todella merkitystä, mitä me syömme! Hyvä ruokavalio parantaa niin psyykkistä kuin fyysistä hyvinvointia. Sanotaahan, että suolisto on meidän toiset aivot. Siksi siitä kannattaa pitää hyvää huolta.
3. Hehkuvan ihon – Olen huomanut ihon värin tasoittuneen ja punaisuus on vähentynyt. Samoin ihon kosteustasapaino on parantunut. Ketogeenisessa ruokavaliossa käytetään paljon hyviä rasvoja. 
4. Terveellisen ruokavalion – Enpä ole koskaan syönyt niin paljon kasviksia ja vihanneksia kuin tällä hetkellä syön. Samoin olen opetellut syömään terveellisiä rasvoja. Me ihan turhaan pelkäämme rasvoja. Meidän kroppa tarvitsee niitä. Itse olen huomannut, että rasva pitää hiilihydraatteja paremmin nälkää loitolla. Tästä hyvä esimerkki on rasvakahvi.  
5. Parantunut unenlaatu – aikuinen nainen tarvitsee kunnon kauneusunet. 

Miten tästä eteenpäin?

Minulla on nyt puoli vuotta takana tätä uutta ketoruokavaliota mutta olen vielä ihan noviisi ketoilun suhteen. Joka päivä tulee uusia asioita eteen. Löysin rasvakahvin vasta pari päivää sitten ja nyt olen ihan koukussa siihen. Seuraavaksi alan opiskelemaan lisää ketoilun reseptiikkaa, jotta pystyn monipuolistamaan omaa ruokavaliota. 

Yksi onnistumisen tae on ollut se, että olen opetellut alusta lähtien tekemään ketoilun ruuat itse. Jos olet pussidietillä, niin mitäs sitten, kun pussit loppuvat. Siinä hyvin nopeasti palaa vanhoihin tapoihin. Ainakin näin minulle on käynyt parikin kertaa vuosien saatossa.

Olen tasapainottanut nyt 12 kilon painonpudotusta kuukauden ajan. Kriittisin vaihe on juuri tämä, kun opettelet elämään ns. normaalia arkea tiukan dieetin jälkeen. Tällä hetkellä tunnen olevani vahvoilla ja tästä on hyvä jatkaa! 
Näillä ajatuksilla jatkuu ruokaremontti. Mitä ajatuksia tämä herätti sinulle? Nämä olivat ihan omia kokemuksiani ketoilusta, joka sopi minulle. Muistetaan kannustaa toisiamme tasapuolisesti, on sitten kyseessä elämäntaparemontti tai ihan tavallista elämää ilman mitään suurempia muutoksia! Me jokainen olemme upeita omalla yksilöllisellä dna:lla.


tuulanneli// Olen tietoisesti jättänyt pois kaiken ketoiluun liittyvät ohjeet ammattilaisille. Netistä löydät googlettamalla tietoa ketoilusta ja ketovalmennuksista, joista jokainen voi valita sen itselleen sopivan!  //

11 Comments

 1. Sonja
  Kirjoittaja
  8.10.2019 / 10:58

  Tämä on kyllä mielenkiintoista! Työkaveri on tätä noudattanut.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.10.2019 / 19:11

   Tämä on ollut yksi parhaimmista päätöksistä, kun päätin lähteä tähän mukaan!
   Olotila on aivan mielettömän hyvä.

 2. Minnea
  Kirjoittaja
  8.10.2019 / 11:00

  Ompa mielenkiintoinen aihe ja postaus! Olen kuullut paljon hyvää ketogeenisestä ruokavaliosta, ja houkuttelisi itsekin sitä testata. Hieman hirvittää se rasvan määrä sekä omista lempiruuista luopuminen.

  Tsemppiä jatkoon! Hurjan hienon työn olet jo tehnyt!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.10.2019 / 19:26

   Uusia lempiruokia tulee tilalle! Olen ollut yllättynyt kuinka helposti kaikki herkut ja leivät ovat jääneet. Kaikki lohtusyöminen on myös historiaa.

   Kiitos kannustuksesta! Olen itsekin tyytyväinen tuloksiin 🙂

 3. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  8.10.2019 / 14:03

  Itsekin olen suhtautunut (suhtaudun …) vähän epäilevästi tuohon rasvan lisäämiseen ruokavalioon. Toisaalta ainakin minulla herkkuja olisi kyllä varaa vähentää 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.10.2019 / 19:35

   Tässä ruokavaliossa lisätään sitä hyvää rasvaa ei prosessoitua rasvaa mitä kaikissa herkuissa ja pullissa on. Mehän saadaan huonoa rasvaa ihan älyttömästi!

   Tottakai se rasvan lisääminen pelottaa mutta kaikkea kohtuudella 🙂

 4. anneaulikki
  Kirjoittaja
  8.10.2019 / 16:21

  Itse olen ketoillut 2/2019 lähtien, samoin n.12 kiloa pudonnut ja allekirjoitan tekstisi 🙂 ja omalta osaltani voin sanoa , että en ole rasvaa ”lisännyt” , se on vaan muuttanut muotoa . Aiemmin jos meni se 200 gr suklaata päivässä ym viinerit siihen päälle sekä vielä se voinokko puuroon tai joku muu … laskekaapa huviksenne paljonko niissä syötte rasvaa 😉 ja kasviksia menee nykyään paaaljon enemmän kuin lounasbuffetissa .

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.10.2019 / 19:46

   Onneksi olkoon sinulle myös upeasta suorituksesta! Olet niin oikeassa tuosta rasvan määrästä. Herkkujen mukana sitä tulee syötyä ihan uskomattomia määriä.

   Ketoilussa rasva tulee oikeassa muodossa ja kuitenkin kohtuudella!

   Tsemppiä meille molemmille jatkossakin!

 5. Marjo
  Kirjoittaja
  9.10.2019 / 09:20

  Onnittelut Tuulanneli! 12kg on huikea saavutus ja sinä näytät todella sädehtivältä. Valtavan elämänmuutoksen olet kyllä tehnyt – arvostan. Oma hyvinvointi ja energiatasojen nousu kertovat jo siitä, että olet oikealla tiellä. Tsemppiä jatkoon ja ensi viikolla nähdään 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.10.2019 / 19:52

   Kiitos ihanainen Marjo 🙂

   Tämä puolivuotinen on ollut kyllä aikamoinen matka! Yllättävän helposti ne kilot lähtivät, Nyt on se vaikein vaihe edessä ja totuttelu normaaliin arkeen. Onneksi minulla on valmennus tukena.

   Toisaalta matka jatkuu!

   Nähdään ensi viikolla!

 6. hannamaria
  Kirjoittaja
  12.10.2019 / 17:38

  Ihte aloittelin elokuun alussa ja tänään tuli 10kg tiputus mittariin. Tuota tiputettavaa on vielä paljon, mutta yleisolotilat on todella hyvät joten en tiedä josko tästä tulisi ihan pysyvä ruokavalio. 🙂

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?