Etusivu » Kaunista biomuovia ja ketoilijan omenaherkku

Kaunista biomuovia ja ketoilijan omenaherkku

// Sisältöyhteistyö Orthex GastroMax //

Meidän omenapuut ovat jälleen tänä vuonna notkuneet satoa. Olemme useana iltana tehneet erilaisia omenaherkkuja. Tänään jaan teille pari suosikkireseptiä. Samalla vinkkaan todella ihastuttavasta kotimaisesta Orthexin GastroMax Bio-keittiövälinesarjasta. Nämä kauniit biomuoviset leikkuulaudat ja työvälineet ovat ainutlaatuinen yhdistelmä sokeriruokoa ja pohjoismaista puukuitua. 

Eikö olekin kauniin yksinkertainen tämä uudesta biomuovista valmistettu GastroMax Bio- keittiövälinesarja?

Tuotteiden muoviosat on valmistettu 98% luonnon raaka-aineista ja väri on todella ihastuttava. Näitä on ilo pitää kädessä ja esillä keittiössä. Tuotteissa yhdistyvät puun luonnollinen ilme ja vahvuus sekä muovin toiminnalliset edut. GastroMax Bio-tuotteet kestävät pesua astianpesukoneessa. 

Työvälineet kahvoineen voi kierrättää metallijätteenä ja leikkuulaudat samalla tavalla kuin tavalliset muovituotteet. Sarjaan kuuluu kolme erikokoista leikkuulautaa sekä kuusi keittiötyövälinettä; juustohöylä, kuorimaveitsi, voiveitsi, purkinavaaja, paistinlasta ja perunasurvin.

Seuraavaksi oma suosikkireseptini omenoista. Nämä pienet omenakakut ovat todella helppoja ja nopeita tehdä. Valmistan kerralla vain neljä kakkua, koska taikinassa on mukana rahkaa, joilloin säilyvyys on vain pari päivää. Omenaherkut kannattaa säilyttää jääkaapissa. Näissä kakkusissa ei ole sokeria, joten ne ovat sallittuja herkkuja meille ketoilijoille. Sokeriton vaihtoehto voi tuntua aluksi mauttomalta ja se vaatii totuttelua!

Rahkaomenakakkuset (4 kpl)

2 kananmunaa
1 rahkapurkki
2 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Sekoita maitorahka ja kananmunat keskenään ja lisää joukkoon mantelijauho, johon on sekoitettu leivinjauhe. Lopuksi lisää vielä kaneli joukkoon.

Kaada seos pieniin piirakkavuokiin ja lado päälle omenalohkot. Ripottele päälle kanelia. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Seuraa, etteivät kakkuset pala. Paistoaika riippuuu paljon uunin tehokkuudesta.
Laitan vielä tähän mukaan meidän perheen miesten omenaherkun. Tässä on sitten sokeria ja valkoisia jauhoja. Tämä häviää meillä aina todella nopeasti parempiin suihin!

Perinteinen omenapiirakka 

4 munaa
2,5 dl sokeria
100g voisulaa
1 dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta.
Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää vaahtoon maito, voisula ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lado lohkotut omenat päälle. Ripotte päälle vielä kanelisokeri seos. Paista 175 asteessa n. 20 min. Paistoaika riippuu uunin tehokkuudesta.
Omenaherkkujen kera kivoja kahvihetkiä murut!

tuulanneli

19 Comments

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi
    Kirjoittaja
    8.9.2019 / 15:56

    Oi kuinka herkulliselta omenapiirakka näyttää!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      8.9.2019 / 18:41

      Omenaherkut ovat parasta juuri nyt! Kohta meidänkin omenat ovat ylikypsiä!

  2. Satu - Tsajut
    Kirjoittaja
    8.9.2019 / 16:56

    Ihanan näköisiä herkkuja. Ollapa kuppi kahvia ja jokin ihana kahvileipä 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      8.9.2019 / 18:46

      Kiitos Satu 🙂

      Omenoista saa loihdittua kivoja syysherkkuja ja herkullista hyvää kahvin kanssa!

  3. Niina Juutilainen
    Kirjoittaja
    8.9.2019 / 19:03

    Kiitos resepteistä! Rahkaomenakakkunen lähtee testiin 😊

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      10.9.2019 / 18:51

      Hei kiva, kun innostuit näistä minun omenakakkusista. Jos haluat niistä makeita niin kannattaa lisätä vähän sokeria. MInulle nämä maistuvat hyvn näin!

  4. Nimetön
    Kirjoittaja
    8.9.2019 / 19:54

    Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      10.9.2019 / 18:54

      Kiitos 🙂

      Vuokien halkaisja on 10cm. Olen ostanut nämä Prismasta. Olen käyttänyt näitä samoja vuokia erilaisissa pkkupiirakoissa.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      10.9.2019 / 19:17

      Anteeksi Anomyyni kommentoija, poistin tässä kohtaa vahingossa kommenttisi!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      10.9.2019 / 18:57

      Syksyllä on todellakin paljon kivoja ruokajuttuja mitä tehdä kotimaisesta sadosta!

  5. Annukka
    Kirjoittaja
    9.9.2019 / 11:22

    Aika kivan kuuloinen ohje tuo rahkakakkuset. Ja riittävän helppo mulle :).

    Meillä kanssa omenapuut notkuu tänä vuonna ihan todella isoja omppuja, joita tippuilee maahan lintujen nokittaviksi, kun en ehdi sitä mukaa kerätä, kun uusia kp putoilee. Sääli heittää hukkaan, joten kakkuset menee kokeiluun. Kiitos vinkistä!

    Ja näyttää ihan korkilta mun silmään tuo biomuovi. Kiva sekin.

    Iloista syksyä! Pelikelitkin sen kun jatkuu.. 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      10.9.2019 / 19:02

      Kiitos Annukka 🙂

      Meidän omenapuut alkavat olemaan myös jo melkein loppu. Todella paljon meni myös kompostiin juuri näitä pudonneita omenoita.

      Nuo leikkuulaudat ovat todella kivat ja helppohoitoiset!

      Mukavaa syksynjatkoa myös sinulle ja ihanaa, kun vielä on pelikelejä 🙂

  6. KastehelmiB
    Kirjoittaja
    9.9.2019 / 18:53

    Oi, miten kuulakkaita omenoita ja omenaherkut näyttävät todella herkulliselle. Olen rajoittanut sokerin määrää reippaasti leivonnaisissa ja tuo sokeriton ohje on taatusti kokeilemisen arvoinen, vaikka meidän omppupuu ei juuri hedelmiä tänä vuonna tehnytkään. Täytyy vaan ostaa omput kaupasta.

    Silmääni pisti aiemmin jossain nuo leikkuulaudat, näyttävät kivoilta. Olisi hyvä vaihtoehto valkoiselle leikkuulaudalle. Käytän aika paljon puista leikkuulautaa, mutta kaikelle se ei sovi, joten keittiössä täytyy olla ainakin sipulille ja kasviksille muovinen. Tsemppiä ketoiluun ja mukavia syyspäiviä!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      10.9.2019 / 19:09

      Kiitos kannustuksesta!

      Leikkuulaudat ovat todella kivat ja niitä on kiva pitää esillä! Omenaherkkuja on juuri nyt kiva tehdä. Harmiva vaan, että meilläkin alkaa puut jo melkein tyhjiä!

      Mukavaa syksyn jatkoa sinulla ja kohta kirjoittelen lisää tästä minun ketoilusta!

  7. Nimetön
    Kirjoittaja
    10.9.2019 / 05:38

    Omenakakkusten reseptissä rahkaa purkki – nähtävästi 250 g. (Rahkaa on monenkokoisissa pakkauksissa.) Manterijauheella tarkoitat tietysti mantelijauhetta. 🧐

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      10.9.2019 / 19:13

      Hei,

      Olen käyttänyt kahta eri kokoisia riippuen siitä kenen rahkaa olen ostanut ja mikä rahkapurkki minulta löytyy jääkaapista. Teen näitä aina ihan ex tempore, kun ovat niin helppoja tehdä.

      Kiitos huomautuksesta, korjasin kirjoitusvirheen 😉

      Mukavaa syksyn jatkoa!

  8. Kaisa
    Kirjoittaja
    10.9.2019 / 11:52

    Kauniit nuo uudet tuotteet ja kiitos reseptistä. Tämä manteliresepti menee ehdottomasti testaukseen.
    Aurinkoista syyspäivää!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      10.9.2019 / 19:15

      Hei kiitos Kaisa 🙂

      Ihastuin itsekin näihin GastroMaxin biomuovituotteisiin. Yksinkertainen muotoilu ja kiva kierrettävö materiaali!

      Aurinkoa myös sinun syyspäiviisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Looking for Something?