Etusivu » kasvispiirakat lehtikaalin kera

kasvispiirakat lehtikaalin kera

Heippa kaikille ja terveiset tuulannelin keittiöstä pitkästä aikaa! Viime lauantaina iski inspiraatio ja niin päivä vierähti hellan ääressä. Vuoden vaihteessa aloitettu hyvinvointiprojekti antoi potkun etsiä uusia reseptejä eväsruokiin. Tällä kertaa resepti löytyikin omasta blogista parin vuoden takaa.

Kasvispiirakoihin laitoin pohjalle lehtikaalta, josta tuli uunissa todella rapsakkaa. Kasvistäytteen joukkoon laiton mukaan speltti risottijyvää. Näin sain täytteestä vielä ruokaisempaa.  
Pohjana näissä käytin graham täysjyvävehnäjauhoja. Minusta niistä tulee todella hyvä pohja, joka irtoaa helposti näistä pikku vuoista. Myös piirakan muoto pysyy jämäkästi kasassa. Olen alkuperäisen ohjeen löytänyt K-Ruoka.fi lehdestä nro 6/2016 mutta olen vähän muokannut ohjetta.

Piirakkapohja
3 dl Graham täysjyvävehnäjauhoja
100 g voita
1 tl suolaa
1 kananmuna 
1 rkl vettä

Valmista pohja nyppimällä jauhot ja voi keskenään, lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi, jaa osiin ja painele taikina piirakkapohjiin (halkaisija 10cm). Taikina riittää 5 -6  pieneen piirakkapohjaan.  Pistele piirakkapohjaa haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alatasolla n.10 min.

Täyte
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
1 dl Speltti risottojyvä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 prk fetajuustoa
Oman valinnan mukaan vihanneksia; parsakaalta, punajuurta, porkkanaa, bataattia, paprikaa ja reunoille lehtikaalta.

Keitä Speltti risottojyvä paketin ohjeiden mukaan. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. Halutessasi voit esikeittää vihannekset vedessä. Itse wokkasin tällä kertaa paprikat ja porkkanan. 

Levitä esipaistettujen piiraiden pohjalle lehtikaali, kasvikset ja fetajuusto. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Seuraa ettei lehtikaali pala.
Valmiiden piirakoiden päälle ripottelin granaattiomenan siemeniä. Näin sain kivasta vähän makeaa twistiä suolaisten piirakoiden päälle. Lehtikaali on tällä hetkellä yksi suosikeistani. Mikä onkaan parasta ruokaremonttiin kuin lehtikaalismoothie kauramaidosta. 
Kuuluuko lehtikaali sinun suosikkeihin?
-tuulanneli

11 Comments

  1. Maarit / Sopusointuja
    Kirjoittaja
    16.1.2019 / 20:09

    Vitsit miten hyvän näköiset piirakat enkä epäile makuakaan! Meillä syödään lehtikaalta säännöllisesti ja suosituin tapa on paahtaa uunissa, yksin tai muiden kasvisten kanssa, jolloin siitä tulee ihanan rapea. Vähän sormisuolaa päälle ja nam!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      17.1.2019 / 19:28

      Hei Maarit 🙂 lehtikaaili on aivan huippu raaka-aine ja todella terveellinen myös. Uunissa siitä tulee todella rapsakkaa!

      Täytyypä kokeille vielä tuota sormisuolaa!

      Mukavaa tulevaa viikonloppua 🙂

  2. Susanna
    Kirjoittaja
    17.1.2019 / 08:17

    Näitä on testattava jonain päivänä.Kaupungin kodissa ei ole uunia niin sitten kun tulen Suomeen niin jospa vaikka ehtis tehdä!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      17.1.2019 / 19:30

      Suosittelen kokeilemaan 🙂 lehtikaali toimii uunissa ja smoothiena se on myös todella herkullinen!

  3. Mira / Blinger shimmer -blogi
    Kirjoittaja
    17.1.2019 / 10:00

    Kuullostaapa herkulliselta! Lehtikaalia ei ole kyllä pahemmin tullut testailtua enkä tiedä tuleeko välttämättä tulevaisuudessakaan, koska kaalit ainakin yleensä ottaen eivät valitettavasti mieheni vatsalle sovi 🙁

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      17.1.2019 / 19:35

      Voi harmi, mutta kokeilepas joskus itselle. Meilläkään ei kukaan muu syö näitä kasvisruokia kuin minä 🙂

  4. Meikkiholisti
    Kirjoittaja
    17.1.2019 / 16:07

    Näyttää tosi herkullisilta! En ole lehtikaalia itse juurikaan käyttänyt, mutta voisi kyllä kokeilla 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      17.1.2019 / 19:44

      Lehtikaalta voi todellakin käyttää lämpimissä ruuissa sekä vaikka leivän päällä. Kauramaidon kanssa lehtikaalista tulee todella herkullinen smoothie. Näin tulee myös päivän vihreät syötyä/juotua!

  5. Annukka
    Kirjoittaja
    17.1.2019 / 16:08

    Lehtikaali on suorastaan toinen nimeni 😀

    Tuli näistä kauniista piirakoista mieleen, että enpäs olekaan pitkään aikaan tehnyt sitä aikanaan sun reseptin innoittamana kokeilemaani parsakaali-fetapiirakkaa. (Kai siinä oli fetaa? Niin ainakin muistelen, mutta hyvää oli jokatapauksessa).

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      17.1.2019 / 19:49

      Moikka Annukka 🙂

      Kyllä siinä ensimmäisessä reseptissä oli fetajuustoa ja niin oli näissäkin mutta ne fetat ovat piilossa tuolla vihannesten keskellä.

      Lehtikaali on hyvää!!!!

  6. souliina
    Kirjoittaja
    18.1.2019 / 19:38

    Kiitos ohjeesta Tuula otan tämän talteen. Itsekin olen yrittänyt aloitta vuoteni hieman terveellisemmin joten tälläiset ruokaohjeet ovat tervetulleita.
    Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?