Etusivu » Joulun suosikkireseptejä vuosien varrelta

Joulun suosikkireseptejä vuosien varrelta

anopin valkoiset piparit

Meidän perheen piparit ovat valkoisia. Tämän ohjeen olemme saaneet anopilta. Ohjeesta on myös muodostunut blogini suosituin ohje, joka nousee googlehaulla kärkeen jouluisin. Valkoisten pipareiden tekeminen on yksi meidän perheen tärkeimmistä traditioista ja se on ollut aina perheen miesväen puuhaa. Tämän suositun pipariohjeen löydät täältä (klik).

pätkisuklaajuustokakku Irish Coffee twistillä

Tämä juustokakku oli viime joulun suosikkikakku. Tein siitä eka version yhteen aamubrunssitilaisuuteen. Kakku sai paljon kiitosta ja sen makuyhdistelmä keräsi kiitosta. Kakku oli meidän viime joulun juhlapöydän herkku. Tänä vuonna suunnitelmissa on kehitellä se sokeriton vaihtoehto. Tämän suussasulavan juustokakun ohjeen löydät täältä (klik).

karpalojuustokakku ja suklaamokkapalat

Karpalo on yksi talven suosikkimarjoistani varsinkin leivonnaisissa. Tässä reseptissä yhdistin kaksi asiaa eli tein karpalojuustokakun ja perinteiset suklaamokkapalat. Näin syntyi kiva tarjoiltava kahvipöytään, josta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Meillä suklaamokkapalat ovat ne perheen miesten ykkösherkku. Reseptissä käytin osan suklaakakkutaikinasta juustokakun pohjaksi. Lopputulema oli täyteläinen ja herkullinen juustokakku, joka on helppo leikata. Karpalojuustokakun ja mokkapalojen ohjeet löydät täältä (klik).

glögijuustokakku

Inspiraation tähän kakkuun sain aikoinaan, kun vietin pikkujoulua yhdessä ihanien naisten kanssa muutama vuosi sitten. Ystäväni Hilkka oli hankkinut glögijuustokakun meille jälkiruuaksi. Pieni sisäinen kakkumaakarini halusi kokeilla omaa versiota glögijuustokakusta tutulla blogireseptillään. 

Glögikakun makumaailma tuo ihanasti joulun kielen päälle. Laiton piparkakkumaustetta vähän reilummin kakkuun. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös kardemummaa mausteena. Joulumausteet antavat aina oman pikantin makunsa tähän vuodenaikaan. Glögikakun ohjeen löydät täältä (klik).

jouluinen luumujäädyke

Tämän jäädykekakun pohjana toimii enkeliäitini resepti mansikkajäädykekakusta, joka oli hänen bravuurinsa. Kotona käydessä hän teki meille jäädykekakun joko mansikoilla tai puolukoilla. Luumujäädyke on kiva vaihtoehto jälkiruuaksi. Tämän kakun voi tehdä jo etukäteen pakasteeseen. Näillä sinulla on myös hyvä vierasvara yllätysvieraille. Jouluisen luumujäädykkeen ohjeen löydät täältä (klik)
Kiireisen työviikon piristys oli kranssikurssi ystävien kanssa. Tällä kertaa tein perinteisen havukranssin. Olin tyytyväinen tähän runsaaseen lopputulokseen. Parasta näillä kurseilla on se käsillä näpertäminen. Samalla muistuu mieleen kuinka kivaa on askarrella varsinkin näin joulun aikaan. Nyt olen selannut joulureseptejä etsien hyviä vaihtoehtoja ketoiluun. Katsotaan mitä tänä vuonna leivotaan!

Löysitkö sinä omaa suosikkiasi näistä resepteistä?

Lämminhenkistä joulun odotusta ?


-tuulanneli

8 Comments

 1. Johanna
  Kirjoittaja
  7.12.2019 / 14:58

  Niin kauniita kuvia! Oletpa taitava leipuri kun onnistut taikomaan noin täydellisiä luomuksia <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.12.2019 / 20:35

   Kiitos Johanna 🙂

   Tekisin näitä enemmänkin mutta työt haittaavat harrastusta!

 2. Art LilyKristin | M.Hartikainen
  Kirjoittaja
  8.12.2019 / 12:43

  Niin kauniita kuvia ja ihania herkkuja. Tänä jouluna pitäisikin kokeillu jotakin uutta, pistän nämä mieleeni <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.12.2019 / 20:36

   Kiitos 🙂

   Jouluna on aina kiva kokeilla jotain uutta!

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  8.12.2019 / 18:13

  Pitäisiköhän kokeilla tehdä noita valkoisia pipareita, en ole tainnut niitä mummin poismenon jälkeen edes maistaa o.O

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.12.2019 / 20:37

   Valkoiset piparit ovat meidän perheen suosikkiherkut!

 4. Diina-Maria
  Kirjoittaja
  8.12.2019 / 19:00

  Oih, kaikki vaikuttavat tosi hyviltä ja tosi kauniit kuvat. Glögikakkua voisin testata 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.12.2019 / 20:37

   Kiitos Diina-Maria 🙂

   Kaikki nämä ovat hyviä!


Looking for Something?