Etusivu » joulukuun #lempivaate – klassinen neulemekko

joulukuun #lempivaate – klassinen neulemekko

Voi sitä riemun määrää keskiviikkona, kun aamulla avasin ikkunan säleiköt! Yön aikana valkoinen lumi oli peittänyt mustan maan. Kyllä tätä on odotettu pitkän pimeän jakson jälkeen. Tänään ensi kerran sain pikkasen kiinni joulun tunnelmasta lumen myötä. 

Pääsimme vihdoinkin myös kuvailemaan. Nämä ovat ensimmäiset talviasukuvat tänä vuonna. Pikkasen on pimeys rajoittanut valokuvaamista. Viikonloppuisin on sattunut joko huono keli tai meidän työaikataulut ovat menneet ristiin ja yhteistä aikaa ei ole löytynyt. Tänä aamuna oli todella kiva lähteä kävelylenkille talvisiin maisemiin. 

Eetti ry lanseerasi tammikuussa ensimmäisen kerran #lempivaatteeni -kampanjan, jonka tavoitteena on kannustaa meitä jokaista käyttämään vaatteitaan pidempään. Tiesitkö, että Suomessa heitetään pois vuosittain yli 70 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä eli 13 kiloa jokaista suomalaista kohti. Nyt marraskuun lopulla Eetti ry haastoi meitä vaikuttajia olemaan viikon ajan lempivaatteissaan eli pukeutumaan samaan vaatteeseen päivittäin viikon ajan.

Minua harmitti, etten pystynyt osallistumaan haasteeseen oikeana ajankohtana. Haluan kuitenkin nostaa tämän tärkeän aiheen esille täällä blogissani. Onhan meillä jälleen edessä yksi vuoden isoimmista kulutuspäivistä. Ennen kuin lähdet aleviidakkoon, kannattaa miettiä mitä todella tarvitset. En kannusta ketään ostolakkoon, koska en pysty siihen itsekään. Itse asiassa huomasin tätä postausta kirjoittaessani, etten ole joulukuussa ostanut rätin rättiä. Hyvä minä! Viimeisin ostokseni ovat postauksen karvaiset talvisneakerit Uterqüen nettikaupasta Black Friday -huumassa.

Joulukuun lempivaatteeni on ollut tämä Tiger of Swedenin pitkä neulemekko, jonka loistava laatu on hurmannut minut täydellisesti. Tämä on se mekko minkä ympärille Carola stailasi asukokonaisuuksia meidän marraskuun After Work Beauty -tapahtumassa.  Postauksen voit lukea täältä (klik). Ihastuin silloin neulemekkoon ja hankin sen itselleni vaikka vähän epäilin sitä, että missä käyttäisin neulemekkoa. Silloin en tiennyt joulukuun projekstistani.

Nyt olen käyttänyt mekkoa melkein joka päivä työssäni. Minulla on joulutyössäni black dresscode, joten mekko on ollut aivan loistava työvaate. Hyvälaatuinen 100% merinovilla tarvitsee vain säännöllisen tuuletuksen. Olen ollut yllättänyt neuleen vähäisestä nyppyyntymisestä. Olen tuulettanut mekkoani ahkerasti.

Ajattomiin ja klassissiin vaatteisiin kannattaa aina satsata. Näitä helmiä kannattaa juuri metsästää alesta tai kirpputoreilta. Esimerkiksi tämä neulemekko taipuu moneen menoon monta vuotta. Ensi talvena se uudistuu kätevästi sesonkiasusteilla. Kuvissa oleva nahkatakin olen hankkinut jo viisi vuotta sitten blogini alkumetreillä. Nahkatakki on hyvä esimerkki vaatteesta, joka toimii ympärivuoden. 

Onko sinulla vaatekaapissasi helmiä, jotka vaan toimivat vuodesta toiseen? Mikä on sinun lempivaatteesi?

 -tuulanneli 

12 Comments

 1. Nimetön
  Kirjoittaja
  26.12.2019 / 09:05

  Mikä upea asu, minkä merkkiset jalkineet kuvassa sinulla on?

  Tänne lounaisrannikolle ei saatu vieläkään lunta, eikä oikein sen vuoksi joulumieltäkään. Ilmastonmuutos on totta, ja todella pelottavaa! Täällä sitä asiaa ei pääse pakoon, niin paljon olosuhteet on lapsuuden talvista ja kesistäkin muuttuneet.?

  (Sinulla näyttää olevan yksi taistelukoirarotu jonka ottamista lemmikiksi n.400 rotuvaihtoehdon joukosta en ikinä ole pystynyt ymmärtämään?..tuon rodun edustajat ovat lähes aina osallisina, toki omistajiensa vuoksi, kohtalokkaissa hyökkäyksissä?)

  Kaunista Tapaninpäivää???

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.12.2019 / 18:31

   Hei 🙂 kiitos asiallisesta ja ihanasta kommentistasi.

   Musta asukokonaisuus toimii aina ja on varma tyylivalinta. Kengät ovat Uterqüen nettikaupasta tilattu. Käyn aina Espanjassa heidän liikkeessä myös tutustumassa mallistoihin. Brändi kuuluu Zaran kanssa samaan Inditex-konserniin.

   Tiedän meidän koirarodun aiheuttavan joskus ihmetystä. Jokainen, joka on meidän Hansin tavannut, ei ole voinut olla ihastumatta!

   Mukavaa Uuden vuoden aattoa ja tulevaa uutta vuotta 🙂

 2. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  26.12.2019 / 12:03

  Tuollainen yksinkertainen musta mekko on kaikista parhain. Ja nuo kengät <3
  Mullakin oli musta yksinkertainen suora mekko joka sopi tilanteeseen kuin tilanteeseen ja käytin sen loppuun. Toista yhtä hyvää ei ole vielä tullut vastaan.
  Kivaa joulun ajan jatkoa sinulle!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.12.2019 / 18:40

   Heippa Kristiina 🙂

   Musta mekko on ikuinen klassikko, joka kuuluu jokanaisen vaatekaapin peruspilareihin. Toivottavasti löydät itsellesi uuden vastaavan!

   Mukavaa Uutta vuotta sinulle Kristiina 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  27.12.2019 / 18:34

  Se täydellinen neulemekko on itselläni hakusessa, mutta vielä ei ole sopivaa vastaan tullut 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.12.2019 / 18:44

   Hyvää kannattaa etsiä! Esimerkiksi nyt Alen aikaan voi tehdä hyviä löytöjä!

 4. Satu - Tsajut
  Kirjoittaja
  28.12.2019 / 17:09

  Ihanan talvinen maisema. Itse vietän niin pitkiä aikoja ulkona, etten hameella tohtisi enää ulkoilemaan 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.12.2019 / 18:45

   Kiitos Satu 🙂

   Lumella on vaan niin ihmeellinen voima! Luonto on kaunis ja valoisuus on luksusta niin pitkän pimeän kauden jälkeen.

 5. Marjo
  Kirjoittaja
  30.12.2019 / 11:23

  Upea asukokonaisuus! Minulla on itselläni yksi musta luottomekko, joka on varmasti 12 vuotta vanha mutta edelleen malliltaan ja materiaaliltaan ihan kuin uusi. Kun löytää hyvän ja laadukkaan niin siihen pitää kyllä satsata. Nuo kengät ovat niin ihanat! Etten vain joutuisi itsekin tilaamaan jotain heidän nettikaupastaan 😀
  Rapsuja Hansille ja hyvää vuodenvaihdetta!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.12.2019 / 19:12

   Heippa Marjo ja kiitos 🙂

   Musta mekko toimii aina ja tästä vamasti tulee vaate, jonka otan esille aina uudestaan ja uudestaan.

   Nämä Uterqüen sneakerit jätin jo kertaalleen kaupan hyllylle Alicantessa. Ne olivat mustat ja jotenkin ne eivät tuntuneet omilta silloin. Beigen värisestä olivat koot loppu. Voi sitä riemun määrää, kun huomasin BF aamuna, että kokoja löytyy. Ei siinä kauan nokka tuhissut, kun tein tilauksen ennen töihin lähtöä! Jarkko taisi jo odottaa autossa, kun minä vielä viimeistelin tilaustani.

   Mukavaa uutta vuotta ja rapsuja Minnielle! Vähän hirvittää huominen ja paukut!

 6. Marianne
  Kirjoittaja
  30.12.2019 / 21:25

  Neulemekot on ihan tosi ihania! Hyvä look, sopii sinulle hyvin 🙂

 7. Art LilyKristin | M.Hartikainen
  Kirjoittaja
  31.12.2019 / 13:14

  Minun lempivaate on musta neulemekko, jota olen käyttänyt jo usean vuoden ajan. Ostan vaatteita aina niin, että se sopii jo olemassa oleviin vaatteisiin. Harkitsen hyvin tarkkaan vaatteen tarpeellisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?