Etusivu » I love me -messut – mitä jäi mieleen?

I love me -messut – mitä jäi mieleen?

// Messulippu saatu Messukeskus & I Love Me -messut //

Palataan vielä hetkeksi viime viikonlopun messuhulinaan. Messut olivat minulla bloggaajana jo neljännet, joissa olin mukana bloggaajapassilla. Messuilla oli paljon nähtävää ja ihmeteltävää. Jokaisella kerralla huomaan keskittyväni eri asioihin. Yksi on kuitenkin jokaisella kerran ”the must” ja se on tietenkin muotinäytös.

Liisa Kokon stailaama näytös herätti minussa vähän ristiriitaiset tunnelmat. Ekat fiilikset olivat vähän plääh mutta näitä kuvia katsellessa löysin kuitenkin omat suosikkini. Usein näytös avautuu vasta kuvien kautta. Tässä minun poiminnat messutarjonnasta.

kuosien miksaaminen ja värikkyys

Viikko sitten kirjoittelin tyylihaastepostauksessa siitä, kuinka vierastan omassa pukeutumisessa eri kuosien miksaamista ja jätän sen ammattilaiselle. Näytöslookeissa nämä miksaamiset toimivat mainiosti. Näin katsojalle tulee vau-fiilis. Juuri nämä erilaiset lookit jäävät mieleen ja sinulle tulee tunne, että olet ollut muotinäytöksessä! Liisa oli stailannut makeesti varsinkin KN Collection ja Ellen sisääntulon. Samoin tykkäsin glamouria tihkuneesta Synsamin sisääntulosta. (postauksen ensimmäiset kuvat)

kengät

Näytöksen kruunaavat hyvin stailatut asusteet. Kengät ovat näin tärkeässä roolissa. Ihastuin näihin ryppyvartisiin saapikkaisiin samoin hopea kiinnitti huomioni useassa asukokonaisuudessa. 

kestävä kehitys

Messujen yksi kantavista teemoista niin muodin kuin luonnonkosmetiikan saralla oli kestävä kehitys ja vastuullisuus. Esimerkiksi Kämp Garden oli hyvin edustettuna messuilla. Kämp Garden on vuosi sitten avattu upea kokonaisuus Kämp Gallerian kolmannessa kerroksessa. Sen toimijat ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen. Messuohjelmassa olikin useita mielenkiintoisia keskusteluja mm. muodin ilmiöiden, ympäristöahdistuksen vs. syksyn trendien ja toimivan vaatekaapin ympärillä. 

vaatteiden huolto ja pesu

Aivan upeaa, että tätäkin aihealuetta nostetaan esille. Esimerkiksi Arelan neuleiden huoltopalvelu on kerrassaan huippu ja ainutlaatuinen. Vaatteiden huollosta ja niiden kunnossapitämisestä puhutaan aivan liian vähän tässä pikamuodin maailmassa. Me hoidamme vaatteita huonosti. Hyvät luonnonmateriaalit kestävät oikealla hoidolla useamman vuoden. Olen itsekin opetellut tuulettamaan villaneuleita. Niistä tulee ihania raikkaassa ulkoilmassa.

Olin yllättynyt kuinka paljon erilaisia ekologisia vaihtoehtoja on tullut pyykinpesuun. Samoin hypistelin ja ihastelin erilaisia palasaippuoita niin puhdistukseen, hiusten pesuun ja ihonhoitoon. Todella ekologinen vaihtoehto ilman turhia pakkauksia. Viimeisella kampaajakäynnillä hiukseni pestiin ja hoidettiin Famon palashampoolla. Tästä lisää ihan kohta täällä blogissa! 

ekologisuus ja luonnonmateriaalit

Pipofani ihasteli ja hypisteli usealla osastolla näitä ihania luonnonmateriaaleja. Voi noita lampaanvillan vyyhtejä ja mitkä värit! Löysin itselleni talveksi aivan ihastuttavat villasukat, jotka taisivat olla messujen paras ostos Metsolan lastenvaatteiden rinnalla. Messuilla oli todella upea kattaus kotimaisia toimijoita, joita kaikkia yhdistää ekologisuus. Samoin messuohjelman pääpaino oli kestävässä kulutuksessa. Tästä annan ison peukun. Meitä kuluttajia on hyvä herätellä välillä.

Oman vaatekaapin ajatteleminen ekologisesti ei ole todellakaan mikään helppo rasti. Monessa asiassa meidän rahakukkaro sanelee päätöksiä. Itse huomaan, että usein se käytetyin vaate on vuosien takaa ja aikoinaan aiheuttanut pääsärkyä kalleudellaan. Välillä tulee sitten hairahdettua pikamuodin syövyreihin. Pienillä askelilla syntyy muutoksia. Usein se ekologisin vaihtoehto on jättää ostos tekemättä ja katsoa uudelleen oma vaatekaappi läpi.

kiitos

Olipas mielenkiintoiset pari päivää messuilla. Hienoa, että meillä on tämän luokan tapahtuma. Olen itse aikoinaan aloittanut messuillut Vatevassa. Voi hitsi, kun kaikki oli silloin nuoren silmissä upeaa. Vuosien saatossa Vatevan hehku sammui kotimaisen vaateteollisuuden mukana. Onneksi konseptia lähdettiin muuttamaan kuluttajatapahtumaksi. I Love Me -messut tarjoavat monelle  pienelle toimijalle mahdollisuuden tuoda tuotteitaan esille isossa massatapahtumassa. 

Luonnonkosmetiikan uutuuksiin palaan myöhemmin. Samoin ostin ison kassillisen mainoksen uhrina ketogeeniseen ruokavalioon kuuluvia terveystuotteita. Olenkohan vähän hurahtanut?

Messuterveisin!

-tuulanneli

ps. Eikö olekin aivan ihastuttavan värinen viimeisen kuvan jakku? Rakastan murrettuja kauniita punaruskean sävyjä. Tässä voisi olla se takin väri, jolla minä raväytän!

4 Comments

 1. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  25.10.2019 / 09:38

  Kivasti värejä. Ne on niin hyvä juttu tänne Suomeen, jossa on niin pimeä ja pitkä talvi.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  25.10.2019 / 09:54

  Olisi mahtavaa joskus päästä kaikkina päivinä vierailemaan messuilla ettei tarvitsisi yrittää yhtenä päivänä "ahmia" kaikkea antia..

 3. Hellunen31
  Kirjoittaja
  28.10.2019 / 19:58

  Oi oletpa saanut otettua ihania kuvia muotinäytöksestä. Tää oli mulle ihana kokemus, kun pääsin meikkaamaan näitä kaunottaria. Hyvin pääsen vieläkin tunnelmaan tän postauksen myötä :).

 4. Diina-Maria
  Kirjoittaja
  29.10.2019 / 07:57

  Jos ensi vuonna sitten minäkin pääsisin mestoille 😀
  Arvoin mun saamat liput blogissa, kun tulikin esteitä 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?