Etusivu » Hyvinvoinnin aakkoset

Hyvinvoinnin aakkoset

Moikka kaikille! Toivottavasti sinulla on ollut kiva päivä. Tänään halusin listata oman hyvinvointini kulmakiviä aakkosmuodossa. Pieni inventaario omasta elämästä juuri nyt! Kurkkaa löytyykö meillä yhteisiä asioita?
Aamupala – Minulle yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Hyvällä aamiaisella ja isolla kahvikupilla lähtee päivä hyvin liikkeelle. Viimeisen puolen vuoden aikana aamupalana minulla on ollut pääsääntöisesti ketomunakas kasviksilla. Muru kutsuukin sitä leikkisästi hotelliaamiaiseksi.

Beauty – Kauneus lähtee meidän sisältä. Silloin kun sinä voit hyvin niin sisäinen hehku siloittaa ryppysi. 

Creativity – Kaikki toiminta lisää luovuutta. Blogin kirjoittamisen myötä olen saanut itselleni rohkeutta ja olen oppinut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Olen oppinut olemaan luova uudella tavalla ja rohkeasti muuttanut ajattelutapojani monesta asiasta. Luovuus hoitaa myös meidän hyvinvointia. Kun me opitaan löytämään meidän omat voimavarat ja käyttämään ne hyödyksi, niin me voidaan hyvin. Teemme niitä asioita, jotka tuntuvat meistä mielekkäältä. Jos etsimme ratkaisuja toisten elämästä niin koko elämä menee suorittamisen piikkiin ja energia suuntautuu ihan väärään osoitteeseen.Dream – Ilman unelmia ei ole tavoitteita. Pieni hetki haaveille päivässä ei ole pahitteeksi. Kävelylenkillä on kiva tuuletella ajatuksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aivot ratkaisevat unelmoinnin aikana taustalla hankalia ongelmia. Nerokkaat ideat ja oivallukset eivät synny itsestään vaan ovat alitajunnan tuotoksia aivojen levätessä. Siis annetaan aivojen virkistyä lepäämällä ja unelmoimalla!

Elämä – Itse elämä on tärkein lahja. Meidän tulisi muistaa elää elämää tässä hetkessä ja läsnäolon tärkeyttä ei voi koskaan olla korostamatta. 

Food – Olet sitä mitä syöt! Sillä mitä syömme on yhteys hyvinvointiimme. Suolistomme on toiset aivot. Muuttamalla omaa ruokavaliotani olen saanut energisyyden takaisin ja samalla katosi muutama sentti vyötäröltä. 

Golf – Minun suuri rakkauteni ja meidän yhteinen harrastus. Tällä hetkellä lasken viikkoja kun pääsemme murun kanssa viheriöille. Viime kesänä löysin jälleen pelaamisen ilon, joka oli ollut kadoksissa muutaman vuoden. Nyt pelaaminen on rentouttavaa ja turha suorittamisen tarve on poissa. Otimme golfin mukaan myös loma-ohjelmaamme viimeisellä matkallamme. Espanjassa oli mukava pelata ja kyllä se tästä eteenpäin kuluu osana lomaamme.


Hymy – Minulle tärkeä osa hyvinvointia. Hymyllä saadaan paljon hyvää aikaan! Hymy on osa persoonallisuutta. Hymyllä tuomme ilon kanssaihmisille, sen avulla murramme esteitä ja siloitamme ryppyjämme. Hymyile niin olet onnellisempi.


Inspiraatio – Omat virikkeeni hyvänolon ylläpitoon saan kirjoista, lehdistä, kauniista ja visuaalisista kuvista, inspiroivista persoonista, sosiaalisista tilanteista ja blogeista. Tämä lista voisi olla vaikka kuinka pitkä, tässä ihan muutama kohta. Tuntosarvet pystyyn! Meidän ympäristö on täynnä kivoja inspiroivia juttuja!

Jakaminen – Niin ilon kuin surunkin jakaminen. Muistetaan jakaa myös sen pahanolon tunne niin elämä hymyilee paljon nopeammin.

Kiitollisuus – Mitään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä. Kiitollisuus on hyvin laaja käsite. Me tiedostamme elämisen juuri nyt ja arvostamme omaa eläämäämme ja keskitymme siihen mitä itsellä on, ei siihen, mitä itseltä puuttuu. Arkemme on täynnä paljon pieniä kiitollisuuden aiheita. Kiitollisuuden harjoittaminen vaikuttaa onnellisuuteen.

Liikunta – Euforian lähde. Tärkeintä on liikkua joka päivä ja tämä ei todellakaan tarkoita hikijumppaa. Liikunta on tärkeä osa arkirutiineja. Kannattaa jättää se auto vaikka se kauimmaiseen nurkkaan parkkipaikalla. Pienillä askelilla syntyy yllättäviä tuloksia.

Matkat – Lähde matkalle aina avoimin mielin vaikka matkustaisit ihan vaikka vain sukulaisiin. Matkat tarjoavat pienen irtioton arjesta ja rakastan matkustelua. Matkalle on aina kiva lähteä mutta yhtä mukava on palata kotiin.

Nauti – Salli itsellesi herkkuja, suklaata, kakkuja, leivoksia – kohtuudella. Nauti elämästä, nauti ihan vaan joutenolosta, aina ei tarvitse suorittaa. Joskus on ihan kiva vaan olla sohvaperuna.


Oma hetki – Rakastan omia yksinäisiä hetkiäni. Lataan akkuni hiljaisuudessa sitten on taas kiva olla sosiaalinen. Nautin hiljaisuudesta, näin mieli saa vapauden vaeltaa ilman mitään sähköisiä ärsykkeitä. 

Perhe – Minun elämäni perusta. 


Quates – Minulle tärkeitä motivaattoreita. Instaseuraajani törmäävät näihin minua inspiroiviin mietilauseisiin säännöllisin ajoin. 


Rakkaus – Toinen minun elämäni perusta. Tunne, kun saa käpertyä sen tärkeimmän ihmisen lähelle ja tuntea hänen lämpönsä. Tunne, kun sinä odotat illalla näkeväsi hänet ja saat kertoa päivän jutut. Tunne, että olet tärkeä toiselle. Tunne, kun katsot hänen silmiinsä ja näet aina siellä sen saman ihmisen, johon aikoinaan rakastuit  yli kolmekymmentäviisi vuotta sitten.

Sisäinen teatteri – Yksin oman hyvinvoitimme peruskiviä on tasapaino oman minämme kanssa. Kun olemme sinut oman sisäisen teatterin kanssa, ymmärrämme käyttäytymisemme syitä ja elämä helpottuu huomattavasti.  

Terveys – Meille arvokas asia, jonka arvo tulisi muistaa joka päivä.

Uni – Tarvitsen vähintään kahdeksan tunnun yöunet ja onneksi minulla on aina ollut hyvät unenlahjat. Kunnon yöunet madaltavat stressiä ja helpottavat painonhallintaa. Hyvien yöunien merkitystä ei kannata vähätellä. 

Vihreä – Vihreää olen oppinut syömään viimeisen puolen vuoden aikana ruokavalioremontin myötä. Siltikin vihreää on aivan liian vähän lautasella. Onneksi kevät on tulossa ja silloin vihreän syönti lisääntyy luontevasti. Vihersmoothie on yksi hyvä keino lisätä vihreän määrää ruokavaliossa.

Water – Vesi vanhin voitehista. Tärkeä elämän eliksiiri. Jos nestetasapaino ei ole kunnossa niin toimimme vajaateholla. Huomaan heti, jos olen juonut liian vähän vettä päivän aikana. Vatsa ja suolistokin toimii paremmin, kun juo vettä riittävästi.

Xoxo – suukot

Ystävät – Parasta sielunhoitoa. 


– No tästä minulla tuli mieleen Zara. Pukeutuminen on minulle tärkeä osa myös hyvinvointia. Olen aina ollut kiinnostunut vaatteista, muodista ja kaikesta siitä hömpötyksestä mikä liittyy alaan. Kaunis vaate hoitaa myös sieluamme ja saa naisellisuuteemme kukoistamaan. Puhumattakaan shoppailun virkistävästä voimasta!

Ä – Äiti ? aivan liian aikaisin nukuit pois!

Öljyt – Tärkeä osa ihonhoitoa ja ruuanlaittoa. Elimistömme tarvitsee polttoaineeksi myös öljyjä ja rasvoja. Olen huomannut, että ihoni on myös paremmassa kunnossa kun muistan käyttää kohtuullisesti hyviä öljyjä ja rasvoja ruuanlaitossa.

Tässä oli muutama ajatus minulle hyvää oloa tuottavista asioista ja hyvinvointini kulmakivistä. Löytyikö meillä yhteistä? 

Rentoa loppuviikkoa kaikille ihanuuksille siellä ruudun toisella puolella!

-tuulanneli16 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  21.2.2020 / 15:55

  Tässä oli paljon tärkeitä asioita hyvinvoinnin saralle, itse jäin heti tuohon ensimmäiseen; aamupala on nimittäin harjoituksen alla, mutta jospa se tästä 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.2.2020 / 19:54

   Kiitos Mira 🙂

   Hyvä aamupala starttaa päivän! Minulla ei lähde päivä käyntiin ilman kunnon aamupalaa ja isoa kuppia kahvia.

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  Kirjoittaja
  21.2.2020 / 16:57

  Ihana postaus, ja kuten monesti, kiitos ideasta, blogisisko?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.2.2020 / 19:56

   Heippa ihana Marjukka 🙂 ja kiitos!

   Aivan ihanaa, että tykkäsit. Minäpä jään odottelemaan sinun aakkosia!
   Mukavaa viikonloppua sinulle 🙂

 3. Minna M
  Kirjoittaja
  21.2.2020 / 21:37

  Tärkeitä asioita olit valinnut listallesi. Listaltasi löytyi monta kohtaa, joissa minulla olisi parannettavaa.
  Mukavaa ja rentoa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2020 / 08:04

   Kiitos Minna 🙂

   Ainakin kerran vuodessa kannattaa tehdä pieni inventaario omasta elämästä.
   Tässä on minullekin monta tärkeää kohtaa, mitkä vaativat vähän preppaamista.

   Tässä on hyvä lista itselleni johon palata 🙂

   Mukavaa viikonloppua myös sinulle ja perheellesi!

 4. Tuija
  Kirjoittaja
  22.2.2020 / 16:19

  Kivalla tyylillä kirjasit hyvinvointisi aakkosia. Kofeiinittomuus sopii minulle. Aamiainen ja yöuni ovat minun hyvinvointini tärkeimmät kulmakivet.
  Iloa saan minäkin asuvalinnoista. Vaatetusalalla työskentelevä tytär on iso ilo tässä asiassa.
  Hyvän mielen viikonloppua! ? Tuija

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2020 / 19:15

   Voi kiitos Tuija ihanasta kommentistasi 🙂

   Hyvinvointimme koostuu hyvin monesta osasta. Usein vähän jokaisella osa-alueella on parannettavaa!

   Mukavaa ja rentoa viikonloppua myös sinulle Tuija 🙂

 5. Irja Viirret
  Kirjoittaja
  22.2.2020 / 21:24

  Hienosti aakkostettu hyvinvointisi peruspilarit. Nuorena nukuin heti kun vaakatasoon kallistuin, enää se ei ole niin itsestäänselvyys. Olet saavuttanut paljon hyviä asioita elämässä. Suurta osaa näistä en voisi ikinä allekirjoittaa:( vaikka ehkä haluaisinkin. Muutos lähtee tietysti aina itsestä, mutta tyydyn vähempään:)

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.3.2020 / 19:19

   Kiitos Irja ihanasta kommentistasi 🙂 Unella on todella tärkeä merkitys meidän hyvinvoinnissa. Kuten sanoit kaikki lähtee meistä itsestämme ja niin me voimme hyvin!

 6. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  23.2.2020 / 09:09

  Olipa ihana hyvänmielen postaus, täytyykin miettiä mistä oma hyvinvointi koostuu :).

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.3.2020 / 19:21

   Voi kiitos Mari kommentistasi 🙂

   Hyvinvointiin liittyvät asiat tuovat aina hyvänmielen!

 7. Tiina
  Kirjoittaja
  23.2.2020 / 14:27

  Tämähän oli huippu postaus. Samaistuttavia kohtia löytyi ja myös niitäkin, joista ajattelen vähän eri lailla, mutta sehän se tässä rikkaus onkin. Mähän ihan törkeesti kopion tämän, jos vaikka joku päivä saan taas blogini heräämään henkiin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.3.2020 / 19:23

   Heippa Tiina pitkästä aikaa! Aivan ihanaa, että tykkäsit postauksesta ja tottakai sinä teet tämän postauksen myös!

   Minusta on niin kivaa jakaa inspiraatiota täällä blogistanissa ja kaikki ideat ovat vapaasti kopiotavissa 🙂

 8. petra
  Kirjoittaja
  23.2.2020 / 20:36

  hymy, kiitollisuus ja perhe olis varmasti myös mun aakkosissa! 🙂 tosi kauniit kuvat sulla ! tästä tuli mieleen et mulla on joku elämäni aakkoset luonnoksissa odottamassa sitä aikaa kun ei keksi mistä kirjoittais 😀 Tämmönen yhteen aiheeseen rajattu aakkostus olikin tosi kiva 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.3.2020 / 19:26

   Kiitos Petra 🙂

   Olen kanssa lukenut elämän aakkosia -postauksia ja ne ovat todella kivoja!
   Ilman muuta teet sen postauksen valmiiksi, näitä on aina kiva lukea.


Looking for Something?