Etusivu » Kekkosen tytär – oivalluksia elämästä!

Kekkosen tytär – oivalluksia elämästä!

// Kaupallinen yhteistyö Vaasan Kaupunginteatteri //
Kuvat: Linus Lindholm //

Olimme viikko sitten Vaasan Kaupunginteatterin ensi-illassa katsomassa näytelmän Kekkosen tytär. Jo näytelmän nimi antaa odottaa herskyvää poliittista ilottelua. Todellakin katsojat saivat pohjalaista huumoritykitystä merkittävän historian henkilön inspiroimana. Kekkonen herättää meissä jokaisessa paljon erilaisia mielikuvia. Näytelmän huumoripitoinen ja satiirinen kerronta historian merkkihenkilöstä tekee näytelmästä mielenkiintoisen.Lapualainen leskirouva Maija Vähä-Peltola ei vanhoilla päivillään enää muusta puhukaan kuin presidentti Kekkosesta. Edesmenneen presidentin kuvat täyttävät rouvan kirjahyllyn. Maija paljastaa esikoistyttärelleen suuren salaisuuden puolihuolimattomasti ja tämän jälkeen mikään ei ole enää normaalia. Maija on pitänyt sisällään viisikymmentä vuotta salaisuutta, joka liittyy presidentti Kekkoseen.


Tavallinen pohjalaisperhe joutuu keskelle presidenttipeliä, jossa mitataan ja punnitaan rajojen asettamista, itsensä toteuttamista ja oman paikkansa löytämistä alati muuttuvassa nykymaailmassa. Tapahtumaketjussa työtön maisterityttö tempautuu mukaan presidenttipeliin, josta ei puutu yllättäviä juonenkäänteitä, oman edun tavoittelua ja sitä paljon puhuttua poliittista peliä.Näytelmän tarina pitää otteessaan ja kutkuttelee nauruhermoja nopeasti vaihtuvien kohtausten aikana. Minusta juuri tämä tarinan pätkiminen pitää mielenkiinnon yllä. Parituntinen esitys menee ihan siivellä ja nautin täysin siemauksin pienen näyttämön intiimistä ilmapiiristä. Pienellä näyttämöllä olet lähempänä näyttelijöitä ja tunnelma on käsin kosketeltavissa. Juonen käänteet ovat yllättäviä ja odotin todella innolla mitä lopussa tapahtuu. Liian usein hyvä elokuva tai tv-sarja lässähtää loppukohtaukseen. Onneksi näin ei käynyt tässä näytelmässä.

Näytelmän pohjalaismurre oli ilo pohjalaistytön korville. Leveällä pohjalaismurteella toteutettu näytelmä antaa uskottavan ajankuvan lapualaisen perheen tapahtumista. Samoin näytelmän henkilöhahmot tuovat ainakin allekirjoittaneelle mieliyhtymän politiikan hahmoihin huumorimielessä. Kirjailija Taina Latvala on onnistunut todella hyvin henkilöhahmojen luonnissa.  

Tämä oli jo toinen lyhyen ajan sisällä katsomani näytelmä, jonka pääosassa on Emmi Kangas. Tapasin Emmin ensi kerran syksyllä  Frukostflickorna brunssitilaisuudessa, jossa promottiin Sugar – tiukat paikat musikaalia. Silloin jo ihailin hänen taitoaan eläytyä roolihahmoon. Kekkosen tyttäressä Emmi on elementissään. 


Mitä oivalluksia elämästä näytelmä antoi minulle? – Päällimäisenä minulle jäi se, että kaikki on mahdollista elämässä. Joskus se impulssi voi olla ihan mitätön juttu, joka puskee eteenpäin. Toisinaan ihan joku absurdi juttu voi laukaista ihan uskomattoman tapahtumaketjun liikkeelle. Mietin omien rajojen tuntemista, mitä jos sinulle kerrotaan, että olet jonkun kuuluisan henkilön perillinen? Miten sinä käyttäydyt tilanteessa, ovatko kaikki esteen sen jälkeen ylitettävissä. Tarvitaanko omien rajojen rikkomiseen, jotain todella isoa ja uskomatonta ulkopuolista asiaa?


Koska sinä kävit viimeksi teatterissa? Tässä on hauska näytelmä ja takaan, että aivot joutavat narikkaan näytelmän ajaksi! Näytelmän huumori pitää varmasti pihdeissään ja hykertelet vielä seuraavana päivänä näytelmän henkilöille ja juonen käänteille.Teatteriterveisin

-tuulanneli

 

Lopuksi vielä lippuetu teille ihanille lukijoille;
Sain mahdollisuuden tarjota koodilla TUULANNELI
liput Kekkosen tytär -näytelmään
 Pe 13.3. klo 19:15 
hintaan 22€ /lippu (norm. 24€)
Liput voi ostaa netistä: www.netticket.fi/vaasankaupunginteatteri tai teatterin lippukassalta.
10 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  20.2.2020 / 06:42

  Alkaisi kovasti kutkutella teatteriin lähteminen, työkaverit ovat kovasti kehuneet Joensuussa pyörivää näytelmää, nyt kun vielä muistaisin sen nimen 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.2.2020 / 19:38

   Teatteri on kivaa vaihtelua, suosittelen lämpimästi! Teatterissa on ihan oma tunnelmansa ja ammattitaitoisten näyttelijöiden työtä on upea seurata!

 2. Nimetön
  Kirjoittaja
  20.2.2020 / 21:46

  Tänään katsottu Vaasan kaupunginteatterissa Kekkosen tytär. Paras joululahja ikinä. Kannattaa todella käydä katsomassa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.2.2020 / 19:41

   Hei, aivan upea kuulla! Näytelmä oli todellakin hauska nauruhermoja kutkutteleva. Rentoa menoa ja mielenkiintoiset henkilöhahmot.

 3. Tuula's life
  Kirjoittaja
  21.2.2020 / 17:18

  Mielenkiintoinen näytelmä. Jo näytelmän nimikin on säpsähdyttävä – Kekkosellahan oli kaksi poikaa.
  Jos Vaasa olisi lähempänä, niin lähtisin sinne Kekkosen tytärtä katsomaan. Minua kiinnostaa kaikki Kekkoseen liittyvä, oli se sitten mielikuvitusta tai totta. En osaa sanoa, miten käyttäytyisin, jos olisin jonkun kuuluisan, vaikkapa Kekkosen tytär. Tuota pitää miettiä 🙂
  Ei ole viikkoakaan siitä, kun kävin teatterissa ja kalenterissa on jo kutsu seuraavan näytelmän pressiin.
  Kiitos hyvästä teatteripostauksestasi.
  Mukavaa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.2.2020 / 19:50

   Kiitos Tuula 🙂

   Näytelmän nimi jo antaa odottaa mielenkiintoista näytelmää ja odotukset täyttyivät todella hyvin! Juoni kulki luontevasti ja yllättävät käänteet pitivät katsojan mielenkiinnon yllä.

   Samoin pohjalainen murre toi oman mausteena dialogiin. Poliittista satiiria ja huumoria parhaimmillaan!

   Mukavaa viikonloppua sinulle myös 🙂

 4. Marjo
  Kirjoittaja
  22.2.2020 / 15:08

  Erittäin mielenkiintoinen näytelmä. Ehdottomasti haluaisin nähdä tuon mutta matka Vaasaan on vähän turhan pitkä. Pitäisi tehdä sinne "teatterimatka". Kekkonen on ollut melkoinen "velikulta" joten uskon, että myös näytelmä kutkuttelee nauruhermoja kivasti.

  Tämä vuosi on lähtenyt vilkkaasi liikkeelle teatterin tiimoilta. Viikko sitten olin katsomassa Maailma on tehty meitä varten -musikaalin Peacock teatterissa. Vuosi alkoi Luolanaisella, jota seurasi Tähtisadetta ja Le Coq – taistelu ravintolasta näytelmät. Kaksi ensi-iltaa olen kiireiden takia joutunut skippaamaan. Huhtikuussa menen katsomaan Pientä merenneitoa Hgin kaupunginteatteriin.

  Mukavaa viikonloppua ja rapsuja Hansille <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2020 / 20:18

   Moikka Marjo 🙂

   Sinulla onkin ollut todella vilkas teatterikausi. Teillä onkin todella paljon vaihtoehtoja ja upeita esityksiä!

   Kekkosen tytär näytelmä oli kertakaikkiaan hauska! Aika meni siivellä. Tässä näytelmässä oli kaikki kohdallaan.

   Mukavaa viikonloppua ja rapsut myös Minnielle 🙂

 5. Art LilyKristin | M.Hartikainen
  Kirjoittaja
  25.2.2020 / 10:05

  Kävin viimeksi teatterissa reilu viikko sitten. Tampereen Teatterin, Niskavuoren Heta oli aivan loistava. 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.3.2020 / 19:27

   Se näytelmä on kanssa upea klassikko. Teillä oli varmasti kiva ilta!


Looking for Something?