
Tervetuloa päiväkahville herkuttelemaan mustikkapiirakalla. Viime viikolla sain laatikollisen tuoreita metsämustikoita. Viime kesänä olin liian myöhään liikenteessä ja jäin ilman joten tänä vuonna tilasin hyvissä ajoin mustikat. Tässä kohtaan on pakko tunnustaa, että minua ei kovin helposti saa metsään vaan ulkoistan asian mielelläni toisille.
Piirakat tein omalla suosikkiohjeellani, jolla olen tehnyt mm. omena-, sitruuna-, ja raparperipiirakkaa. Olen etsinyt eri koostumuksia taikinalle ja nyt olen löytänyt hyvän kombon. Olen vaihtanut rahkan creme fraicheen, koska minusta se on pehmeämpi maultaan. Lisäksi olen ottanut jauhoseokseen mukaan kookosjauhoja ja psylliumia. Mantelijauhojen maku on vähän tökkinyt viimeisten kuukausien aikana, joten olen kokeillut kookosjauhoja. Nyt ovat maut tasapainossa ja taikinasta tulee kuohkeat piirakat.


Mustikkapiiraset ( 6kpl)
pikkuvuoka / halkaisija 10cm
4 kananmunaa
2 Creme Fraiche purkkia
1 dl mantelijauhoja
1 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Sekoita creme fraiche ja kananmunat keskenään. Sekoita keskenään mantelijauho, kookosjauhot ja psylliumia ja lisää jauhoseoksen joukkoon leivinjauhe. Lopuksi lisää vielä kaneli joukkoon.
Kaada seos pieniin piirakkavuokiin ja ripottele päälle mustikoista ja mantelilastuja. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Seuraa, etteivät kakkuset pala. Paistoaika riippuu paljon uunin tehokkuudesta.
Vinkki; laita pienet palat leivinpaperia vuoan pohjalle, näin piirakka irtoaa paremmin pois!
Tarjoile marjojen, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Tykkään tehdä nämä piiraset näihin pieniin piirakkavuokiin. Näin ne ovat helppo ottaa evääksi mukaan töihin. Olen tehnyt myös suolaisia piirakoita samoihin pieniin vuokiin. Näissä piirakoissa ei ole sokeria ollenkaan vaan makeus tulee marjoista ja kanelista. Piiraset sopivat hyvin siis ketoiluun ja VHH -ruokavalioon.
Nämä piiraset ovat se minun juttu mutta meidän perheen miehille teen niitä perinteisiä mustikkapullia mummin ohjeella. Olen luvannut leipoa heille mustikkapullia vapaapäivänä. Oheisena linkki muutaman vuoden takaiseen postaukseen;
Mummin mustikkapullat -postauksen voit lukea täältä (klik).
Kivoja herkkuhetkiä!
-tuulanneli

Kirjoittaja
Super söpöjä piirasia 🙂 Meikäläinen on tänä kesänä nautiskellut todella paljon raparperipiirakalla…Mitään muuta oikein syönytkään. Se sitten näkyy vyötärössä 😀
Kirjoittaja
Kiitos 🙂 leipominen on kivaa mutta se toinen puoli on se sitten mitä vyötärölle tapahtuu 😉
Kirjoittaja
Taidan ottaa tämän reseptin jemmaan ja testata 🙂
Kirjoittaja
Kannattaa testata ja jos makeutta haluaa niin voi käyttää mukana sokeria.
Kirjoittaja
Oi ihana mikä ohje! Tämä menee kyllä talteen, tosi herkullisen näköisiä ja ehdottomasti sellaisia joita haluan kokeilla jossain sopivassa vaiheessa ensi kuun puolella.
Kirjoittaja
Heippa Satu, kiva kun innostuit näistä resepteistä!
Kirjoittaja
Herkullisen näköisiä pikkupiirakoita. Mustikoista tuleeki aivan ihania herkkuja ja nyt niitä on kiva myös syödä ihan sellaisenaan vaikka luonnonjugurtin ja rahkan kanssa. Olet itse allerginen mantelijauholle, joten minun pitäisi korvata se jolloin muulla? Rapsuja Hansille <3
Kirjoittaja
Mustikat ovat juuri nyt parhaimmillaan ja niistä on kiva tehdä kaikenlaisia herkkuja!
Kirjoittaja
Tämä menee kyllä ehdottomasti kokeiluun, kiitos <3
Kirjoittaja
Suosittelen kokeilemaan!