
Aloitetaan vuosi näillä herkullisilla kasvispiirailla eli paluu arkeen on tapahtunut myös ruokapuolella. Leivoin piiraat pieniin vuokiin tehden niihin erilaisia täytevaihtoehtoja. Teen kerralla useamman kasvispiiraan ja pakastan ne. (Piirakkavuuan halkaisija 10cm) Yksi piiras riittää hyvin evääksi. Pikkasen salaattia lisukkeeksi ja näin sinulla ruokaisa kasvisluonas nautittavaksi.
Feta-parsakaalipiiras oli mukana myös Sunnuntaibrunssi -postauksessa, jonka voit käydä lukemassa täältä (klik).

Pohjana näissä käytän graham täysjyvävehnäjauhoja. Minusta niistä tulee todella hyvä pohja, joka irtoaa helposti näistä pikku vuoista. Myös piirakan muoto pysyy jämäkästi kasassa. Olen alkuperäisen ohjeen löytänyt K-Ruoka.fi lehdestä nro 6/2016 mutta olen vähän muokannut ohjetta.
Piirakkapohja
3 dl Graham täysjyvävehnäjauhoja
100 g voita
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl vettä
Valmista pohja nyppimällä jauhot ja voi keskenään, lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi, jaa osiin ja painele taikina piirakkapohjiin (halkaisija 10cm). Taikina riittää 4 – 5 pieneen piirakkapohjaan. Pistele piirakkapohjaa haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alatasolla n.10 min.
Täyte
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 prk fetajuustoa
Oman valinnan mukaan vihanneksia; parsakaalta, punajuurta, porkkanaa, bataattia, paprikaa.
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. Halutessasi voit esikeittää vihannekset vedessä mutta itse laitan vihannekset sellaisenaan.
Levitä esipaistettujen piiraiden pohjalle kasvikset ja fetajuusto. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
Talvella tykkään syödä lämpimän lounaan. Kasvispiiraat ovat ruokaisa ja täyttävä vaihtoehto evääksi mukaan. Tekemällä piiraita erilaisilla täytteillä saat vaihtoehtoja päivittäiseen lounashetkeen. Samoin piiraat toimivat hyvin suolaisena illanistujaisissa ja brunsseilla.
-tuulanneli

Kirjoittaja
Onpa herkullisen näköisiä piiraita! Kivaa iltaa sinne ❤
Kirjoittaja
Kiitos Jaana 🙂
Kivaa viikkoa sinulle myös!
Kirjoittaja
Itse olen aivan rakastunut feta- ja sienipiirakoihin. Herkullinen lounasidea!
Mukavaa torstai-iltaa ja tulevaa loppiaista.
Kirjoittaja
Feta-parsakaali on myös minun herkkua 🙂
Kirjoittaja
Loistavaa! Mulla on tänään joku ihme keittiövietti päällä ja vaikka olen ehtinyt tehdä jo bataattikeittoa, bataattiranskiksia, jauhelihapihvejä ja parmesanilla höystettyä paahdettua uunikukkakaalia ja siemennäkkileipää, niin vielä jäi sellanen olo, että jotain vois tehdä. Sellasta, mikä maistuu ja nyt tuli kuule toi feta-parsakaalipiirakka todellakin hyvään saumaan. Ei tarvi edes lähteä kauppaan, koska parsakaalia ja fetaa löytyy nykyään aina kaapista vakiona. Kiitos tästä!
Kirjoittaja
Huippua Annukka!
Minulla on kanssa bataatit odottamassa jääkaapissa uuniin pääsyä. Rakastan bataatin pehmeää makua ja samoin feta/parsa on ehdoton ykkönen piirakoissa.
Kivaa viikkoa sinulle 🙂
Kirjoittaja
Onpa suloisia ja herkullisen näköisiä piiraita. Melkein pakko leipoa ?
Kirjoittaja
Kiitos 🙂
Ei muuta kuin leipomaan, tämä on todella helppo resepti!