Etusivu » Herkullinen porkkanakakku

Herkullinen porkkanakakku

Yksi lempparikakuistani on porkkanakakku, jota en ollutkaan pitkään aikaa tehnyt. Astan ristiäisiin minulta pyydettiin tätä porkkanakakkua. Silloin muistin reseptin, jolla olin leiponut porkkanakakun. Reseptin olin aikoinaan löytänyt Hanna Partasen kirjasta ”Olet mitä syöt”. Olen ostanut kirjan itselleni kymmenen vuotta sitten. Selasin kirjaa ja sen jutut ovat ihan ajankohtaisia vielä tänäkin päivänä. Eipä ole hyvinvointiasiat paljon vuosien saatossa muuttuneet.

Alkuperäiseen ohjeeseen vaihdoin valkoiset vehnäjauhot gluteenittomiin kaurajauhoin. Tänä päivänä on todella hyvä valikoima erikoisjauhoja saatavilla. Samoin tuota sokerin määärää olen vähentänyt.

PORKKANAKAKKU

4 dl vehnäjauhoja / gluteeniton kaurajauho

2 dl grahamjauhoja

3 dl sokeria

2 tl soodaa

2tl leivinjauhetta 

2 tl kanelia

1 dl leseitä

4 munaa

8 dl porkkana raastetta

2,5 dl juoksevaa margariinia

Kuorrutus:

200g maustamaton tuorejuusto

200g rahkaa

1,5 dl tomusokeria

3 rkl sitruunamehua 

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää porkkanaraaste, juokseva margariini ja jauhoseos muna/sokerivaahtoon. Paista uunissa 200 asteessa n.25 minuuttia. Aikaan vaikuttaa uunin tehokkuus.

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mantelirouheella. 


Alkuperäinen ohje; Hanna Partanen

Postauksen loppuun osuva lainaus Hanna Partasen kirjasta;

Tee pieni päätös juuri nyt. Aloita tänään, älä huomenna”


Looking for Something?