Etusivu » Asioita, joista pidän

Asioita, joista pidän

Näitä listauksia olen nähnyt syksyn aikana useassa blogissa. Olen tätä omaa listaustani tehnyt pikku hiljaa luonnoksissa. Päivitin postauksen viimeisimmillä kuvilla lomalta, joten tässä asioita, joista pidän;

neuleet

Lähtiessäni miettimään näitä asioita mistä pidän, niin ensimmäisenä tuli mieleen neuleet, pipot ja huivit. Neuleet ovat minulla ympärivuotisessa käytössä ja aina on tilaa yhdelle. Viime aikoina minulle on iskenyt pipovimma. Tänä syksynä olen ostanut jo neljä erilaista pipoa eri sävyissä. No ainakin on mistä valita. Tänä syksynä on ollut todella kivoja pipoja saatavilla. 

Neuleissa olen oppinut arvostamaan aitoja luonnonmateriaaleja. Tutkin nykyään tarkasti tuotelaput. Yritysten ja erehdysten kautta olen oppinut jättämään tietyt materiaaliyhdistelmät kauppaan. Tottakai niitä virheostoksia tulee tehtyä mutta vähemmän kuin ennen.

valokuvaus

Rakas harrastus, joka aikoinaan oli myös lähtölaukaus tälle blogille. Tykkään sommitella ja katsella asioita linssin kautta. Meidän arjessa on paljon kauniita asioita, joita haluan tallentaa valokuviin. Valokuvaamisen kanssa olen ihan luonnonlapsi ja toisaalta haluan myös pysyä sellaisena. Minulle tärkeintä on kuvansanoma ja tekniikan hifistelyt jätän toisille. Matkoilla varsinkin on superkiva valokuvata ja kuvamateriilia syntyy runsaasti. Näin kävi myös meidän viimeisimmällä reissulla, joten Espanjan valokuvia on tulossa vielä moneen postaukseen tulevan talven aikana. 

kahvi

Päiväni ei todellakaan lähde käyntiin ilman kahvia. Ketogeenisen ruokavalion myötä olen oppinut juomaan aamuisin rasvakahvin, joka korvaa tarvittaessa aamupalan. Tämä on hyvä juttu erityisesti kiireisinä aamuina. Päivä lähtee todella hyvin käyntiin vatsan pysyessä kylläisenä pitkään. Samoin kahvista on tullut minulle se uusi herkku, joka korvaa pullat, kakut ja järkkärit. Lomalla päivän herkkuhetki oli cappuccino, jonka otin silloin tällöin vielä extrakermalla.

kotoilu / matkustaminen

Voi kuulostaa aika hassulta mutta rakastan matkustamista ja sosiaalista elämää mutta kotoilua murun kanssa ei voita mikään. Eipä tainnut tuossa väittämässä olla mitään päätä eikä häntää. Toisaalta näinhän se on! Monen haaveissa on matkustaminen, jos rahaa olisi yllin kyllin mutta olisiko se sittenkään kivaa jatkuvasti. Matkalle on aina kiva lähteä mutta kotiinpaluu on vielä mukavampaa. 

Kotona on sitten kiva kotoilla villasukat jalassa murun kanssa. Minulle koti on aina ollut se minun oma yksityinen paikka, jossa lataan akut. Olen rajannut kodin pois blogistakin. Koti on minulle rauhoittumisen paikka ja sitä en halua jakaa muiden kanssa.

leipominen

Voi hitsi mikä onkaan se mukavampaa kuin sotkea jauhojen kanssa. Olen aina tykännyt leipomisesta. Valitettavasti minulla ei ole vain ollut aina aikaa tälle harrastukselle. Haluaisin tehdä leivonnaisia enemmän varsinkin blogiini. Erilaisten kakkujen ja muiden leivonnaisten valokuvaaminen on todella kivaa ja samalla yhdistyy minulle kaksi tärkeää asiaa.

golf

Tähän lajiin minulle viha/rakkaussuhde vaikka tällä hetkellä teen päivätyöni lajin parissa. Tänä kesänä löysin jälleen rakkauden pelaamiseen neljän hiljaisemman vuoden jälkeen. Olen pelannut jo viidentoistavuoden ajan golfia. Ensimmäiset kymmenen vuotta pelasin vähän niin kuin tosissaan. Meidän lomat pyörivät täysin golfin ympärillä. Tämä johti myös siihen, että lomat olivat aika  kovaa suorittamista golfkentällä.

Onneksi suhtauminen golfiin on muuttunut viimeisten vuosien aikana rennommaksi. Tänä vuonna otimme golfin jälleen mukaan lomaohjelmaan ja niin tulemme tekemään myös ensi vuonnakin. Golf on meidän yhteinen harrastus. Tänä päivänä olemme löytäneet ilon ja rentouden pelaamiseen.

luonto

Luonnon merkitys on kasvanut vuosien saatossa. Tänä päivänä luonto on minulle isossa roolissa. Rakastan sitä, että saan tehdä päivätyöni luonnon keskellä. Samalla voin seurata luonnonvärejä eri vuoden aikaan ja sitä miten luonto muuttuu eri vuodenaikoina. Hansin kanssa olen oppinut myös lähtemään metsään lenkille. Metsä on todellinen rauhoittumisen paikka, missä mieli ja sielu lepää. Meillä suomalaisilla on todellinen aarreaitta metsässä. Suomen luonto tarjoaa meille paljon ja varmasti meille jokaiselle löytyy se oma juttu. 

Tässä listattuna asioita, mistä pidän. Löytyikö meiltä yhtäläisyyksiä?

tuulanneli 

11 Comments

 1. Tuula's life
  Kirjoittaja
  24.11.2019 / 16:51

  Löytyi 🙂 Kahvi on yhteinen ilomme. En juo kahvia kuppikaupalla, mutta muutama kupillinen hyvää kahvia päivässä on paikallaan. Tuon Kotoilun/Matkustamisen myös tunnustan omakseni, vaikka tänä vuonna matkaaminen on jäänyt minimiin, kun on ollut muuta aktiviteettia. Luonto/Saaristo on tuo minun luontokohtani. Ja sitten on joitakin eri juttujakin, mutta ne voisinkin paljastaa omassa postauksessani.
  Kiva postaus. Tartunpa jossakin vaiheessa.
  Hyvää tulevaa viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.11.2019 / 19:54

   Kiitos Tuula 🙂

   Kahvi on meille monelle se "must" juttu. Minulle matkustelu oli aikaisemmin se iso asia mutta tänä päivänä kotoilu menee kyllä kaiken edelle. Olen aikoinaan matkustanut paljon työni puitteissa, joten nyt on ihana rahoittua.

   Luonnon merkitys vain kasvaa koko ajan. Rakastan pitkiä lenkkejä metsässä Hansin kanssa. Olen niin onnellinen, että työpaikkani sijaitsee kauniissa ympäristössä.

   Todella kiva, jos saat tästä inspiraation postaukseen 🙂
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

 2. Laura
  Kirjoittaja
  24.11.2019 / 18:54

  Ihana hyvän mielen postaus 🙂 Kaikki muut ovat myös mun pitämiä asioita, paitsi golf ja leivonta. Kummassakaan en ole ollenkaan hyvä! Mä pyörittelen mielessäni koko ajan mukavia ja lämpimiä neuleita, mutta toistaiseksi olen ostanut vasta yhden, ja sekin oli fb-kirppikseltä. 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.11.2019 / 20:01

   Moikka Laura 🙂

   todella kiva, että löytyi yhteisiä juttuja. Neuleet ovat nyt juuri parasta. Aina kannattaa satsata hyvää laatuun, koska se maksaa itsensä takaisin ajan kanssa.

 3. HENNA
  Kirjoittaja
  24.11.2019 / 18:57

  Sun blogipostaukset on aina niin ihanan positiivisia ja hyvän tuulisia! 🙂 Tällaisen voisin itsekin toteuttaa blogissani!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.11.2019 / 20:03

   Voi kiitos ihanasta kommentistasi Henna 🙂

   Tykkään kirjoittaa näitä listauksia, tulen itsekin hyvälle tuulelle. Meillä jokaisella on omassa arjessa ihania asioita!

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle 🙂

 4. Annukka
  Kirjoittaja
  25.11.2019 / 08:45

  Kyllä löytyi paljonkin yhtäläisyyksiä. Luonto, koti, valokuvaus ja golf (meillä näyttää olevan myös yhtäläiset Eccon gofkengät :)). Ja pipot on myös täällä tärkeässä roolissa.

  Aivan ihana tuo metsäkuva!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.11.2019 / 20:07

   Eccon golfkengät toimivat vaan parhaiten! Arvaapas minulla oli niitä pipoja ikävä myös Espanjassa. Aamuisin oli vähän koleaa kun lähdettiin pelaamaan. Onneksi päivällä aurinko jo lämmitti!

 5. Tämä matka -blogi
  Kirjoittaja
  25.11.2019 / 09:10

  Hauskasti tuosta listalta löytyvät kaikki minunkin lempiasiat. Tai no ei golf, koska sitä en enää pelaa, mutta aikanaan HCP oli 19.

  Leipominen on ihanaa, mutta voih niin sotkuista puuhaa. En ymmärrä, miten saan keittiöön aina täyden kaaoksen päälle.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.11.2019 / 20:19

   Hyvä on ollut sinunkin tasoitus aikoinaan. Minullakin se huitelin 16,0 lähellä silloin hulluina vuosina. Nyt tasoitus on 21 ja pelaaminen on jälleen kivaa!

 6. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  26.11.2019 / 20:58

  Yhtäläisyyksiä löytyi: luonto, valokuvaus ja kotoilu ainakin. Matkustelu ei enää houkuta yhtä paljon kuin ennen, mutta siinäkin olen samaa mieltä kuin sinä että kotiinpaluu on aina niin ihanaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?