Etusivu » Air Jooga ja säännöllisen liikunnan tärkeys

Air Jooga ja säännöllisen liikunnan tärkeys

Lauantaina haastoin itseni ja osallistuin Air Joogan eli ilmajoogan näytetunnille Vaasan Easy Fitissä parin bloggaajan kanssa. Huh, huh sanon minä! Eipä mennyt kaikki niin kuin Strömsössä. Jooga on aivan upeaa ja ennen kaikkea minun ikäiselle naiselle mitä loistavin treenimuoto. Olenkin käynyt joogassa ja tarkoitukseni on ottaa se mukaan omaan treenivalikoimaan. BodyBalance on minulle se kaikkein rakkain treenimuoto ja siinähän on mukana joogaliikkeitä.

Air Joogassa eli ilmajoogassa tehdään joogaliikkeitä katosta roikkuvien kankaiden varassa, myös pää alaspäin. Aluksi kääriydyimme kankaisiin pötköttelemään. (sitten kun olin saanut itseni istumaan sisään, tässä kohtaan tuli ensimmäinen muistutus huonosta lihaskunnosta.) Teimme aluksi helppoja hengitysharjoituksia, avauksia ja venytyksiä liinan sisällä. Tämä vaihe oli minulle kaikkein mieluisin. Keinuva liike ilmassa rentoutti ja vartalon liikkuvuus oli yläilmoissa parempi kuin lattialla. 

Osan harjoituksista teimme lattialla liinan kanssa. Nämä liikkeet muistuttivat minua tasapainoharjoituksien tärkeydestä. Muut ryhmät jäsenet kokeilivat myös helppoja ylösalaisin liikkeitä, jotka voimistavat verenkiertoa, rauhoittavat kehoa ja piristivät mieltä. Nämä voimaannuttavat joogaliikkeet laittavat myös kuona-aineita tehokkaasti liikkeelle. Minun koordinaatiolla ihan kaikki liikkeet eivät onnistuneet tällä kertaa. Loppurentoutus oli aivan mieletön. Me pötkötimme liinan sisällä ja annoimme sen kiikkua hiljakseen edestakaisin. – Taisin piipahtaa hetkeksi sinisenä hohtavan meren valkoisille rannoille. – Mikä Fiilis ?


Kuva // EasyFit VaasaKiitos Sannis, kun kutsuit meitä tutustumaan tähän mielenkiintoiseen lajiin. Täytyypä myöntää, etten olisi varmaan koskaan muuten uskaltautunut. Päivän paras anti oli ehdottamasti muistutus siitä, kuinka tärkeää säännöllisen liikunnan merkitys on! Olen parin vuoden ajan harrastanut liikuntaa satunnaisesti ja pääsääntöisesti kesän aikana golfia. Hyvä, että olen harrastanut edes sitä. 

Se tärkein eli lihaskunnon treenaminen on jäänyt vähemmälle viimeisten vuosien aikana. Lihasvoiman avulla tuotamme liikettä ja ylläpidämme ryhtiämme. Erityisesti alaraajojen lihakset tulisivat olla kunnossa. Tämä on minulla tällä hetkellä se heikoin lenkki. Viikkoa sitten vietin päivän I Love Me – messuilla, huh huh jalkojani sen päivän jälkeen. Jalkojani särki ja lonkankoukistajat vihoittelevat koko kotimatkan junassa. Nyt olen viime viikon käynyt salilla into piukassa ja Air Jooga lisäboostasi intoa ensi viikolle. 

Suosittelen ehdottamasti kokeilemaan ilmajoogaa, jos sinulla on siihen mahdollisuus. Itsensä haastaminen avaa aina silmiä uusille jutuille. Eikä sitä koskaan tiedä, vaikka minäkin vielä kokeilisin uudestaan. Haluaisin kokeilla sitä ylösalaisin riipuntaa, koska tytöt sanoivat sen olleen niin makeeta. Ensin kuitenkin haluan kehittää lihaskuntoani, että perusliikkeet onnistuvat helpommin ja että nautin liikkeiden tekemisestä.
Treeniterveisin

-tuulanneli


//Lisäinfoa Air Joogasta Vaasassa löydät täältä EasyFit Vaasa (klik)//
 Seuraavat Air Jooga kurssit alkavat 7.11. ja 9.11.————————————


EasyFit Vaasa – etu blogin lukijoille;

Toinen treenikuukausi veloituksetta kampanjakoodilla blogi2017.
Asiakkuuden voi ostaa EasyFit Vaasa -verkkokaupasta.
www.easyfit.fi / Vaasa
Etu aktivoituu, kun Wellness-avain haetaan keskuksesta.
Tarjous voimassa 30.11.2017 saakka.————————————

7 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  29.10.2017 / 18:35

  Kuulostaa toimivalta ja kivalta liikunnalta tuo air jooga. Mietin vaan, että kestääköhän nuo kankaat paljonkin painoa?
  Kivaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  • Sannis
   Kirjoittaja
   7.11.2017 / 06:26

   Kankaat kestää painoa 700 kg ja kiinnitykset vielä reilusti enemmän. Et oo ihan ensimmäinen, joka sitä murehtii 🙂 Aika nopsasti siihen alkaa luottamaan, että ne kestää.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.11.2017 / 07:09

   Kyllä kankaat kestävät, täytyy vain luottaa!

   Sannis vastasikin hyvin tuossa edellä 🙂

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  31.10.2017 / 05:10

  Moni on kehunut air joogaa☺ Itse olisin varmaan ollut ihan hukassa tuossa riippuessani mutta harjoitus tekee mestarin. Hansille rapsuja ❤

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.11.2017 / 07:06

   Tämä on ehdottamasti kokeilemisen arvoinen juttu! Kaikkein mukavinta oli juuri tuolla liinojen sisällä ja liikkeet onnistuivat todella hyvin.

 3. Sannis
  Kirjoittaja
  7.11.2017 / 06:54

  Mahtavaa, kun lähdit kokeilemaan! Air Jooga on sellainen laji, jossa jokainen joutuu ensin vähän tunnustella ja loppuviimein siitä löytyy melkein jokaiselle jotain <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.11.2017 / 07:08

   Kiitos Sannis, kun kutsuit kokeilemaan!

   Tämä oli todella kiva kokemus ja ennen kaikkea itsensä haastaminen antaa boostia eteenpäin treeneissä.

   Saattaapi olla, että tulen uudestaan tunneille!


Looking for Something?