Etusivu » esse skincare – kokonaisvaltaista ihonhoitoa

esse skincare – kokonaisvaltaista ihonhoitoa


Uusimpien tutkimuksien valossa iho ymmärretään isona ekosysteeminä, jolloin esimerkiksi suoliston merkitystä ihonhoidossa ei voida sivuuttaa. Iho on terve silloin, kun sen mikrobiomi on vahva ja monimuotoinen. Jos meidän mikrobiomian tasapaino järkkyy, niin tuloksena on monet ihon epätasapainotilat. (esim. akne, rosacea, ihon ylireaktiivisuus, ennenaikainen ikääntyminen). Uuden teknologian myötä mikrobiomia on tutkittu enemmän. Mikrobit eivät ole vain ihon pinnalla, vaan niitä löytyy myös ihon syvemmistä kerroksista hoitamassa tärkeitä ihon toimintaa ylläpitäviä tehtäviä. 

Esse Skincare on tehnyt paljon uraa uurtavaa tutkimusta juuri tällä saralla. Esse on täysin luonnollinen ihonhoitosarja, jonka ihonhoitofilosofia perustuu tieteen uusimpiin löytöihin mikrobiomian saralla. Esse pyrkii prebioottien ja probioottien avulla luomaan iholle suotuisan ympäristön, joka suosii hyödyllisten mikrobien kasvua. Probioottisen ihonhoidon suosio on kasvanut merkittäväsit viime vuosina, joten emme voi puhua ohimenevästä trendistä vaan tulevaisuuden ihonhoidosta.
Syyskuussa minulla oli mahdollisuus osallistua Suomessa vierailleen Esse Skincaren perustajan Trevor Steynin luennolle. Häntä voidaan kutsua probioottisen ihonhoidon isäksi ja Esse Skincarea alan pioneeriksi. Itselleni päällimäiseksi jäi mieleen hänen huolensa siitä kuinka olemme ylisteriilien elämäntapojemme myötä menettäneet jo kolmannaksen mikrobiomimme diversiteetistä eli monimuotoisuudesta. Käsitelty vesijohtovesi, desifiointiaineet, antibiootit. lisääntyneet sektiot, vähentyneet kontaktit toisiin ihmisiin, eläimiin ja luontoon, kosmetiikka (esim.säilöntäaineet, vahvat pinta-aktiiviset aineet, silikoni) ja emäksiset saippuat ovat tappaneet meidän mikrobimin monimuotoisuutta. Tämä antaa meille jokaiselle ajattelemisen aihetta lisääntyneiden allergioiden ja herkistymisten kautta.
”Avain ihon mikrobiomin hoitamisessa on ekosysteemin tasapainon palauttaminen tasapainoa ylläpitävien avainmikrobilajien/-kantojen avulla. Probiooteilla voimme siis palauttaa ekosysteemin taas tasapainoon ja ihomme voi toimia optimaalisesti. Kuitenkin myös probioottien liikakäyttöä tulee välttää ja on tärkeää noudattaa tuotteiden käyttöohjeita.” (Trevor Steyn 5.9.2017)
Minulla on ollut testissä Essen Sensitive – linjan tuotteita, jotka on suunniteltu herkän ja reaktiivisen ihon tarpeisiin. Nämä tulivat itselleni juuri sopivasti käyttöön kesän jälkeen. Tunnustan kesällä hoitavani ihoani vähän vähemmän kuin näin talvisin. Sensitive sarjan tuotteilla rauhoitin ihoani kesän jälkeen sekä vahvistin sitä talven tuiskuja vastaan.

Esse Sensitive Toner – kasvovesi herkälle iholle oli suosikkini. Olen ollut aikaisemmin huono käyttämään kasvovesiä mutta tähän tuotteeseen ihastuin. Kasvovesi on helppo käyttää suihkuttamalla se kasvoihin, johon se imeytyy välittömästi rauhoittaen ja kosteuttaen ihoa. Niin ja samalla kasvovesi vahvistaa ihoa suojaavaa ”mikrobikilpeä”. 

Essen Nourish Moisturiser – voide ja Sensitive Serum -seerumi tasoittivat värivirheitä kesän jälkeen ihostani. Tänä vuonna minulla oli onneksi vähemmän maksaläikkiä, kiitos tehokkaiden fysikaalisten aurinkosuojien. Olen lähdössä aurinkoon parin viikon päästä, joten kirjoittelen lisää näistä tehokkaista luonnollisista aurinkosuojista myöhemmin. 

Omilla pienillä valinnoillamme voimme vähentää hiilijalanjälkeämme. Jos sinua huolestuttavat kosmetiikan synteettiset rasvat ja säilöntäaineet, suosittelen tutustumaan luonnonkosmetiikkaan. Kylpyhuoneen kaapin sisältöä ei tarvitse vaihtaa kerta heitolla mutta purkki purkilta voi siirtyä luonnollisiin vaihtoehtoihin. Näin oma iho ja luonto kiittävät!-tuulanneli

// tuotteet saatu testiin pr-näytteenä maahantuojalta //Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?