Etusivu » aamupala, arkiaktiivisuus ja treenikuulumiset

aamupala, arkiaktiivisuus ja treenikuulumiset

Muistitko syödä tänään hyvän aamiaisen? Itselleni aamupala on yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Päivän aloitus saa tehoboostin vatsan täyttävästä aamiaisesta. Katselin tuossa vanhoja postauksiani ja aamiaiset lukeutuvat lemppariaiheisiin. Tuorepuurojen ympärille olen rakentanut  vuosien varrella useita postauksia. 

Mitä syön sitten aamiaisella? Minulla on omat suosikit  eri vuodenajoille. Talvisin suosikkini on itsetehty kaurapuuro. Kylmyyden takia haluan aamuisin jotain todella lämmintä. Kesällä surauttelen tuorepuuroja, joita minulla on usein mukana myös välipalaeväänä töissä. Tuorepuuro täyttää todella hyvin vatsan. Viikonloppuherkkuna nautin silloin tällöin kreikkalaista jogurttia myslin kanssa. 

Viime kuussa treenit sujuivat vaihtelevasti. Maaliskuun pakkaset vähän hillitsivät ulkoilua. Arkiaktiivisuutta lisäsin päiviin mahdollisuuksien mukaan. Olen lenkeilläni kuunnellut äänikirjana Aki Hintsaa ja hän puhuu paljon arkiaktiivisuuden puolesta. Hyötyliikunnan avulla voimme saada ihan huomaamatta askeleita ja liikettä arkeemme.

Me usein arvostamme hikiliikunnan todella korkealle ja samalla unohdamme hyödyllisemmän ja tehokkaamman arkiaktiivisuuden. Olen suurimman osan työurastani ollut asiakaspalvelutyössä eli seisonut ja kävellyt koko päivän. Viimeiset kolme vuotta olen taas tehnyt pääosin istumatyötä, joka on näkynyt painonnousuna ja turvotuksena. Pari kesää sitten kauhistuin kerran suihkussa turvonneita nilkkojani. Eräs tuttavani kertoi turvotuksen johtuvan liiallisesta istumisesta. Arkiaktiivisuudella on todella merkitystä.
Ravintorempassa on takana nyt kolme kuukautta ja painoani olen onnistunut pudottamaan kahdeksan kiloa. Painonpudotus on tapahtunut rauhalliseen tahtiin, lukuunottamatta sitä parin kilon pudosta ensimmäisellä Hypoxi-treeni osuudella. Olen tyytyväinen näihin tuloksiin ja siihen, että paino pysyi stabiilina Hypoxi -treenin jälkeen. 

Painonpudotuksessa suurin merkitys on juuri sillä mitä syöt ja miten syöt. Aamupalalla on iso merkitys siinä, kuinka päivä lähtee käyntiin. Jokaisella aterialla tulisi olla paljon kasviksia sekä vihreää lautasella yhdistettynä proteiinia ja matalan glykeemisen indeksin omaavia ruokia. Oma oloni on ollut todella energinen, kun olen vähentänyt radikaalisti valkoista vehnää ja sokeria. Olimme eilen kylässä ja söin kakkua sekä muita herkkuja. Tänään olotila on ollut vähän vetämätön. Joten taitaa ne pääsiäisherkut jäädä tänä vuonna tekemättä.
Arkiaamuisin syön puuroni nykyään ilman mitään lisukkeita. Viikonloppuisin on ihana vähän herkutella ja kuvailla aamuhetkiä instaan. Kevätaamut ovat jo ihanan valoisia! Minulle myös kattaukset ovat aina puoliruokaa. Olen heikkona erilaisiin kulhoihin. Tällä hetkellä minulla on menossa sininen kausi.  Nämä siniset kulhot kotiutin Cellbesin nettikaupasta. Kattauksista tulee ihanan boheemi, kun kulhot & lautaset ovat eriparia.

Nyt odotan vain lumien sulamista ja jossain horinsontissa siintävää golfkauden avausta. Viheriöt tuntuvat vielä kaukaisilta näiden luminietoksien keskellä. Olemme vähän jo käyneet ottamassa tuntumaa mailoihin talvihallissa. Huhtikuussa otan vielä loppuspurtin kuntosalin kanssa. Irtisanoin jäsenyyden kesän ajaksi. Onneksi tänä päivänä on joustavia salijäsenyyksiä eikä sinun tarvitse maksaa turhasta kesän aikana. 

Mitä mieltä sinä olet arkiaktiivisuudesta vai vannotko sinä hikiliikunnan nimeen?

-tuulanneli

// Suositun 5 vinkkiä tuorepuuroihin -postauksen voit lukea täältä (klik)// 

// Aamiaiskulhot saatu blogin kautta ja löydät ne täältä (klik)//
// Leipälautaset löydät täältä (klik) //

/Postaus sisältää AD-linkkejä/

14 Comments

 1. Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  1.4.2018 / 07:06

  Minusta arkiaktiivisuus on tärkeintä, siihen sitten lisäksi treenit jos siltä tuntuu 🙂 Ajatellaanpa entisaikaan, minun mummoni ja pappani, kuinka he kantoivat puut, vedet ja joka paikkaan liikuttiin kävellen tai pyörällä. Pappa eli 92-v ja mummoni täytti juuri 89-v. Kyllä se on arkiaktiivisuus ja oikea ruokavalio mitkä takaa hyvän olon <3
  Ihanaa sunnuntaita <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   1.4.2018 / 20:53

   Arkiaktiivisuutta ei oikein arvosteta nykypäivänä. Moni meistä stressaantuu, jos ei ehdi esimerkiksi salille tai ulos lenkkeilemään.

   Tehokkaalla hyötyliikunnalla pystymme liikkumaan päivän aikana paljon ja enemmän kuin tunnin salitreenillä ja istuen muuten koko päivän.

   Oikea ruokavalio on kaiken a ja o. Se on myös meidän hyvinvoinnin perusta.

   Mukavaa pääsiäisviikonloppua teille molemmille 🙂

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  Kirjoittaja
  1.4.2018 / 09:12

  Ihana ja innostava postaus! Mä olen todella aktiivinen arkiliikkuja. Työssä olen koko ajan liikkeessä, mutta kotonakin paljon, vannon mm. siivouksen nimeen! Ja tykkään ottaa liikunnasta hyvät hiet.
  Hyvää pääsiäsitä!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   1.4.2018 / 20:57

   Kiitos ihana Marjukka 🙂

   Olen nyt havahtunut siihen kuinka tehokkaasti liikuinkin aikaisemmin arjessa kun olin seisomatyössä. Istumatyö ei ole todellakaan hyväksi meidän kropalle.

   Olen nyt aktiivisesti lisännyt hyötyliikuntaa ja siivous on todella yksi tehokas liikuntamuoto. Niin ja puhumattakaan sen hyödyllisyydestä! Puhdas koti on aina ilo silmälle.

   Mukavaa pääsiäisen jatkoa myös sinulle 🙂

 3. Minna M
  Kirjoittaja
  1.4.2018 / 21:15

  Minä pääsen ehkä kerran viikossa hikiliikkumaan, joten todellakin uskon arkiaktiivisuuteen ja hyötyliikuntaan!
  Minä olen vasta vähän aikaa sitten tutustunut ja ihastunut tuorepuuroihin. Pitääkin käydä lukemassa, mitä olet niistä kirjoittanut. Jos löytyisi uutta vinkkiä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.4.2018 / 10:19

   Minullekin on tämä hyötyliikunnan ja arkiaktiivisuuden merkitys korostunut viime aikoina. Aikaisemmin työkuvaani kuului seisomatyö ja nyt olen pääasiassa istunut viime vuodet. Olin ihan huomaatta hyvässä kunnossa aikaisemmin.

   Tuorepuurot ovat todella monipuolisia ja niissä voi käyttää niin monenlaisia lisukkeita.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  2.4.2018 / 06:26

  Täytyy myöntää, että vauvan syntymän myötä aamupalan syöminen on aikalailla unohtunut tai ainakaan siihen ei tule panostettua niin paljon kuin pitäisi. Muutenkin nyt ensimmäinen kuukausi on mennyt harjoitellessa, ettei ruokapuoleen ole tullut panostettua siinä määrin kuin pitäisi – vaikka tietääkin kuinka tärkeätä se imetyksenkin kannalta olisi. Mutta jospa tästä pikkuhiljaa pääsisi takaisin ruotuun kun arki alkaa sujumaan 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.4.2018 / 10:22

   Muistan itsekin hämärästi jostain muistini sopukoista, kuinka haastavaa ensimmäiset kuukaudet olivat vauvan kanssa. Uusien rutiinien opettelu vaatii aikaa 🙂

   Onnellista huhtikuuta sinulle 🙂

 5. Melissa
  Kirjoittaja
  2.4.2018 / 07:38

  Vaihtelevasti syön itse aamiaista. Kun on tämä sairaus niin välillä on helppo ottaa suuhun ruokaa ja välillä refluxi on niin voimakas, ettei lääkkeetkään rauhoita vatsaa. Lapset syövät joka aamu kaurapuuroa, tarvitsevat sen aina.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.4.2018 / 10:24

   Olen itsekin todennut kaurapuuron todella hyväksi aamupalaksi. Se päivä lähtee niin hyvin liikkeelle!

 6. Mama Lina / Liinakoo
  Kirjoittaja
  2.4.2018 / 12:16

  Herkullisen näköistä aamupalaa! 🙂

  Itse herään arkiaamuisin kuudelta ja syön aamiaista vasta ysin aikaa töissä, en ole vain koskaan oppinut syömään aamiaista.

  Ihanaa huhtikuuta 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.4.2018 / 19:53

   Kiitos Mama Lina 🙂

   Olen kanssa nuorempana vältellyt aamiaista mutta nykyään ei päivä ala ilman aamiaista 🙂

   Aurinkoista huhtikuuta myös sinulle 🙂

 7. Tuuli x Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  2.4.2018 / 18:35

  Atkiaktiivisuus on tärkeää.

  Tuorepuuro on aamiaispöydässä 4-5 kertaa viikossa, kahdesti vikossahan meillä on 5:2-paastopäivä ja silloiin mennään 24 h ilman aterioita. Tuorepuuro pitää kylläisenä todella pitkään.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.4.2018 / 19:56

   Heippa Tuuli 🙂

   Arkiaktiivisuudesta puhutaan aivan liian vähän. Tuo sinun 5:2 kuulostaa tehokkaalta ja järkevältä. Siinähän ei tavallaan kielletä mitään mutta pidetään herkuttelun jälkeen heti tiukka päivä niin silloinhan paino pysyy balansissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?