Etusivu » 3 suosittua juustokakkua – keto/vhh

3 suosittua juustokakkua – keto/vhh

Heippa kaikille ja mukavaa lokakuun jatkoa. Otin tähän postaukseen mukaan 3 omaa suosikkiani juustokakuista. Kaksi näistä on keto/vhh periaatteella ja kolmas on ensimmäisiä juustokakkujani. Se on puhtaasti sokeripainotteinen.

Olen aina ollut puolukoiden suurkuluttaja. Yksi parhammista välipaloista syntyy turkkilaisen jogurtin, myslin ja puolukoiden yhdistelmästä. Pakastan puolukat ilman sokeria ja olen tottunut niiden makuun ilman makeutta. Puolukka on hapan marja ja siksi sen pakastaminen onnistuu hyvin ilman sokeria. Olen aina tykännyt puolukasta juuri sen happamuuden takia. Puolukka sopii hyvin myös keventäjän ruokavalioon!

PUOLUKKAJUUSTOKAKKU

Pohja;

2 munaa

1 prk rahka / creme fraiche

2 dl manteli/kookosjauhoja

1 tl leivinjauhe

Täyte;

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 

2 dl Mascrpone / Philadelphia tuorejuusto

1 dl soseutettuja puolukoita

1 dl kreikkalainen jogurtti

4 liivatelehteä

(1 dl tomusokeria, mikäli haluat makeutta kakkuun.)

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vuoraa n. 25 cm:n kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjaseos vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 C noin 25 minuuttia. (Mikäli sinulle jää, niin ylimääräisen taikinan voit käyttää muffinsien tekoon.) Kakun pohjaksi riittää 1 cm taikinaa. Kakun pohjana käytetetyllä ohjeella olen tehnyt muffinseja silikonimuoteissa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vaahtoon mascarpone, kreikkalainen jogurtti ja puolukkasose. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa. 

Vatkasin kakun päälle kermavaahdon. Näin puolukat pysyvät  paremmin päällikoristeena.

Näistä pikkuisista juustokakuista on tullut suosikkejani. Valmistan ne muffinsivuokiin ja ne ovat todella helppoja ja näyttäviä herkkuja kahvipöytään.

PIENET SITRUUNAISET JUUSTOKAKKUSET

Pohja;

2 munaa

1 prk creme fraiche (150g)

2 dl manteli/kookosjauhoja, (jos käytät pelkästään kookosjauhoja 1,5 dl)

1 tl leivinjauhe

Täyte;

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta / vispikermaa

2 dl sitruunarahka

4 liivatelehteä

(1 dl tomusokeria tai karppisokeria mikäli haluat makeutta kakkuun.)

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jaa ruokalusikallinen pohjataikinaa muffinsivuokiin. Käytin silikoonimuotteja, koska näistä valmis tuote lähtee helposti pois. Taikinasta tulee n. 15-20 kakkusta. Itse jaoin taikinan kahteen osaan eli tein 10 kpl juustokakkusia ja yhden juustokakun (kakkuvuoka 15cm). Paista uunissa 175C n.25 minuuttia. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää joukkoon sitruunarahka. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneiden pikkukakkusten pohjien päälle. Anna kakkusten jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa.

Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla. Postauksen kakkuset on koristeltu kermavaahdolla ja pensasmustikoilla. Tähän päälle on siroteltu Sallisen lakritsijauhetta.

Tästä kakusta innostukseni juustokakkuihin lähti liikkeelle. Kakkukuvissa on näköjään vanhan blogini vesileima. Vähän historian havinaa, joten annetaan sen olla siinä.

VANILJAJUUSTOKAKKU PÄTKISSUKLAALLA


200g Minttudomino-keksejä

50g voita
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 dl vaniljajogurttia / mascarpone / tuorejuusto

1 dl tomusokeria

1 pss pätkiskarkkeja

5 liivatelehteä

3 rkl kiehuvaa vettä


Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi pätkikset murusiksi sauvasekoittimen silppurilla. Sekoita pätkismurut vaniljajogurttin joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää pätkisvaniljajogurtti sekä tomusokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 


Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet keihuvaa veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin vähintään pari tuntia.

Mukavaa alkavaa uutta viikkoa kaikille!

1 Comment

  1. 16.10.2022 / 21:48

    Noitahan pitää kokeilla joku päivä kun tulee kakuntekotarve 🙂
    Keto sopii oikein hyvin.


Looking for Something?