
Saanko ottaa varaslähdön ystävänpäivään? Viikonlopulla sain inspiraation leipoa jotain todella herkullista. Ystävänpäivä inspiroi romanttisuudellaan, ja edellisestä leivontakerrasta oli vierähtänyt tovi.
Helmikuussa meitä hemmotellaan erilaisilla leipomisen juhlilla; Runebergin päivä, ystävänpäivä ja laskiainen. Meidän perheen kuukauden kruunaa vielä juniorin synttärit ensi viikonlopulla. Ystävänpäivänä taitaa olla näistä juhlista se, jolloin herkutellaan isolla sydämellä.
Tällä kertaa tein juustokakun Geisha -suklaa twistillä. Suklaa valikoitui ihan vaaleanpunaisen värin perusteella. Vertaillessani eri suklaavaihtoehtoja, suosikkini on edelleen pätkis suklaa. Siitä tulee täydellisin suklaajuustokakku mutta eipä tämäkään ole huono vaihtoehto.


Geisha juustokakku
Pohja
- 1 prk Creme Fraiche
- 2 munaa
- 2 dl manteli / kookosjauhoja
- 1 tl leivinjauhe
Juustoseos
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 dl mascarponea
- Geisha suklaata murusina
- 4 liivatelehteä
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjaseos vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 C noin 25 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vahtoon mascarpone. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. Sekoita joukkoon vielä raastettu Geisha suklaa ja halutessasi voit jättää suklaasta sattumia joukkoon antamaa extramakua.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.


Pienet juustokakkuset
Pohja;
- 2 munaa
- 1 prk Creme Fraiche (150g)
- 2 dl manteli / kookosjauhoja
- 1 tl leivinjauhe
Täyte;
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 prk mascarpone
- murustettu Geisha suklaa
- 4 liivalehteä
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jaa ruokalusikallinen pohjataikinaa muffinsivuokiin. Käytin silikoonimuotteja, koska näistä valmis tuote lähtee helposti pois. Taikinasta tulee n. 15-20 kakkusta. Itse jaoin taikinan kahteen osaan eli tein 10 kpl juustokakkusia ja ylläolevan juustokakun (kakkuvuoka 15cm). Paista uunissa 175C n.25 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää joukkoon mascarpone sekä murustettu Geisha suklaa. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneiden pikkukakkusten pohjien päälle.
Anna kakkusten jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa.
Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

Joskus on ihan kiva vähän herkutella ja tehdä vähän jotain ihan muuta kuin normaalisti. Ystävänpäivä on aina hyvää syy. Valmistin nämä kaksi vaihtoehtoa samasta taikinasta. Kakun tein pienempään vuokaan ja pikku kakkusia tein vähemmän. Näin saa samalla kertaa kaksi vaihtoehtoa kahvipöytään. Jättämällä suklaan pois ohje toimii ketogeenisenä vaihtoehtona ilman sokeria.
Suloista ystävänpäivää kaikille teille ihanille!


Kyllä on ihanan näköisiä! Tätä ohjetta pitää ehdottomasti kokeilla!
Kirjoittaja
Kiitos paljon kun tykkäsit! Suosittelen kokeilemaan.
Kiva postaus!?
Kirjoittaja
Kiitos paljon sinulle!
Voi, miten hienoja leipomuksia! Itse en ole oikeastaan lainkaan leipuri-ihminen, tietyt tutut jutut osaan hyvin. Niitä sitten tuunaan esim. koristuksilla. Pitäisikin loihtia jotain hyvää ystävänpäiväksi. Mitähän se olisi?
Kirjoittaja
Minulla kanssa nämä leipomiset menee fiiliksen mukaan. Nytkin oli useamman kuukauden tauko.
Oi ihanat etenkin nuo kukkaset! ? Pakko testata joskus!
Kirjoittaja
Kiitos paljon sinulle, kiva kun tykkäsit!
hyvää ystävänpäivää!
Kirjoittaja
Kiitos samoin sinulle ihana!
Ihanaa ystävänpäivää! Ihania herkkuja siellä, Nam!
Kirjoittaja
Kiitos paljon sinulle ja samoin suloista ystävänpäivää!