Etusivu » vuoden ensimmäinen ja puhtaat sivut

vuoden ensimmäinen ja puhtaat sivut

Heipparallaa kaikille ja tervetuloa uusi vuosi 2018.  Itse asiassa tämän postauksen otsikko oli vielä eilen ”vuoden viimeinen” mutta sitten laitoin läppärin kiinni ja päätin, että avaan sen vasta seuraavan kerran vuonna 2018. Vietimme eilen todella kivan illan ihan kahdestaan katsoen Netflixia ja siemaillen vähän kuplivaa.

Vuoden ensimmäinen ja puhtaat sivut. Uusi vuosi ja uusi mahdollisuus. Kuulun niihin ihmisiin, jotka rakastavat alkuja. Jokainen uusi vuosi, uusi kuukausi ja uusi viikko tuovat aina mahdollisuuden aloittaa alusta. Meidän oman kirjamme puhtaat sivut odottavat vain sitä tarinankertojaa. 
Viime vuosi ei ihan mennyt suunnitelmien mukaan ja siksi olen tässä puntaroinut uudenvuoden lupausten / tavoitteiden tekoa. Viime vuoden metodeilla ja sanoilla en saavuta tavoitteitani. Sen tiedän, että mitään oikotietä ei ole onneen vaan muutokset tapahtuvat pienin askelin. Tärkeintä olisi saada aina yksi pieni muutos rutiiniksi ja sitten taas uuden asian kimppuun. 

Mitkään pikastartit eivät tee meitä onnelliseksi. Liian tiukka dieetti, liian iso työtaakka ja liian kireät aikataulut tappavat meidän alkuinnostuksen. Omat tavoitteeni ovatkin usein törmänneet seinään liian isojen odotuksien takia. Olen suorittajatyyppiä, joka haluaa numeroittaa elämän ja sitä myöten olla supertehokas. Jossain kohtaa ne numerot kaatuvat päälle ja supertehokkuus vaihtuu supertehottomuuteen. 


Listasin viime viikon ”ja sellainen oli vuoteni 2107” – postaukseen viisi henkilökohtaista tavoitetta. 
1. Olen armollisempi itselleni
2. Kuuntelen ja olen läsnä
3. Päivittäinen hyötyliikunta
4. Vähemmän valkoista sokeria 
5. Kiitollisuuspäiväkirja

Lukiessani tätä listaa, koen jokaisen kohdan saavutettavaksi. En halua tehdä mitään uudenvuodenlupauksia, koska haluan jättää itselleni mahdollisuuden myös nautintoihin. Suorittajatyypille kohta yksi on se tärkein eli armollisuus itseään kohtaan. Olen luvannut itselleni iloita jokaisesta ihan pienestäkin onnistumisesta ja hehkuttaa sitä vaikka täällä blogissa. Haluan tulevaisuudessa kirjoittaa myös tätä blogia vähän terävämmällä otteella. Koko syksyn on useammassa blogissa peräänkuulutettu lisää rosoisuutta blogeihin. Katsotaan rohkaistunko tulevaisuudessa omalta osaltani kirjoittamaan terävimmin?

Näin me lähdemme yhdessä kohti uusia seikkailuja. Hansin tavoin minunkin pitää ehkä vähän joskus näyttää hampaita, vähän murista ja nostattaa adrenaliinia. Mitkään muutokset eivät tapahdu meidän mukavuusalueella. Tottakai meidän pitää nauttia elämästä mutta joskus pitää olla myös valmis vähän kärvistelemään saavuttaakseen tavoitteita. 

Yksi kohta tavoitteista on ainakin helppo toteuttaa ja siitä pitää tämä nelijalkainen karvapallo huolen. Hans rakastaa lenkkejä, joten arki/hyötyliikunta lisääntyy. Jos Hans ei pääse lenkille niin seurauksena on usein pahantekoa, joten tämän herran kanssa pitää lähteä lenkille! Millaisia tavoitteita sinä olet asettanut tulevalle vuodelle?


-tuulanneli16 Comments

 1. Belladonna
  Kirjoittaja
  1.1.2018 / 16:35

  Onnellista uutta vuotta!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.1.2018 / 07:39

   Kiitos Belladonna 🙂 ja samoin sinulle iloa ja onnea uuteen vuoteen 🙂

 2. AnniK
  Kirjoittaja
  1.1.2018 / 16:59

  Koira onkin hyvä liikuttaja. Mukavaa vuotta 2018!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.1.2018 / 07:40

   Hansille lenkit ovat todella tärkeitä! ja pitää kyllä oikeuksistaan huolta 🙂

   Hyvää uutta vuotta myös sinulle 🙂

 3. Marita
  Kirjoittaja
  1.1.2018 / 17:58

  Tavoitteesi kuullostavat hyviltä ja pieni murina ei ole koskaan pahitteeksi – onnellista uutta vuotta!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.1.2018 / 08:02

   Hei Marita 🙂

   Kiitos kannustuksesta, nämä tavoitteet eivät ole onneksi mitään tähtitiedettä eli ihan helposti tavoitettavissa.

   Uskon, että tuota murinaa tarvittaisiin vähän enemmän. Eihän sen kaiken tarvitse olla niin tasaista.

   Kivaa alkavaa uutta vuotta!

 4. neea
  Kirjoittaja
  1.1.2018 / 22:04

  Sulla on tosi kiva kirjoitustapa! Tunnistin itseni monesta kohdasta, muun muassa tuosta, että rakastan uusia alkuja ja uuden vuoden tuomaa uuden mahdollisuuden tuntua. Tuosta tavoite-listasta löytyi myös yksi tavoite, joka on omalla listalla, numero 2. Kuuntelen ja olen läsnä. Viime vuoden lopulla tajusin sen, että kuinka tärkeetä ja palkitsevaa se oikeasti on, kun on läsnä just siinä hetkessä missä on ja keskittyy siihen ihmiseen kenen kanssa on, olipa se sitten joku toinen tai olipa itsensä kanssa yksin.

  Onnellista ja hyvien hetkien täyteistä uutta vuotta sinulle! 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.1.2018 / 08:10

   Kiitos neea aivan ihanasta kommentistasi 🙂

   Olet niin oikeassa tuon läsnäolon kanssa. Siksi minäkin siirsin postauksen kirjoittamisen maanantaille. Olimme uudenvuoden aaton tänä vuonna ihan kaksistaan. Se on jännää kun joudumme opettelemaan uudestaan läsnäoloa tämän somehärdellin keskellä.

   Iloa ja onnea sinun alkavaa vuoteen. Nautitaan täysin siemauksin tästä uuden alusta ja puhtaista sivuista!

 5. marja 50+ eloa ja oloa
  Kirjoittaja
  2.1.2018 / 05:05

  Hienoa, että kuulut niihin ihmisiin, jotka rakastavat alkuja. Viisi tavoitettasi ovat mielestäni aivan inhimillisiä. Ei liian ankaria. Hyvää uutta vuotta sinulle.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.1.2018 / 08:12

   Kyllä olen oppinut vuosien saatossa rakastamaan uusia alkuja 🙂 Aina on uusi mahdollisuus ja vanhat keinot eivät tuo tulosta niin sitten uudet keinot käyttöön!

   Iloa ja onnea sinulle uuden vuoden alkuun marja 🙂

 6. Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  2.1.2018 / 17:24

  Voi ihana Hans! <3 Mahtava kuva tuo, missä Hansin hampaat näkyy 🙂
  Mekään emme ole lupauksia tehneet, pitää vain osata nauttia joka päivä elämästä <3
  Ilon hippusia jokaiseen päivääsi <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.1.2018 / 19:46

   Kiitos 🙂

   Hans on aikamoinen veijari ja kyllä niitä hampaita näytetään, kun kaikki ei mene niin kuin se haluaa.
   Staffeilla on tuota luonnetta vaikka muille jakaa!

   Ei todellakaan lupauksia vaan hyviä tavoitteita ja ainahan nainen voi mieltään muuttaa!

   Iloa ja onnea teidänkin uuteen vuoteen!

 7. Minna M
  Kirjoittaja
  2.1.2018 / 21:28

  Minä olisin voinut asettaa itselleni täsmälleen nuo samat viisi tavoitetta. Tänä vuonna en tehnyt mitään lupauksia tai asettanut tavoitteita, mutta tokihan sitä aina toivoo edellistä parempaa vuotta.

  Onnellista vuotta 2018!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.1.2018 / 10:46

   Asia juuri näin Minna 🙂 ensijaisesti toivotaan jokaiselle parempaa tätä vuotta kuin edellinen oli.

   Itselläni viime vuotta leimasi ajottain tietty tehottomuus ja siitä suorittajaluonteeni kärsii. Olen oppinut ottamaan rennosti mutta eihän se tarkoita, että sitä tulee jatkuvasti!!!!

   Ihanaa tulevaa uutta vuotta Minna 🙂

 8. Minnea
  Kirjoittaja
  3.1.2018 / 19:02

  Ihanan tunnelma näissä kuvissa 🙂 Sinun uuden vuoden mietteet kuulostaa hyviltä ja maltillisilta! Oma loppuvuosi ja uusi vuosikin on alkanut vähän väsyneenä ja uupuneena. Siksi en tällä kertaa tehnyt lupauksiakaan. Ehkä sitten vähän myöhemmin paneudun niihin.

  Mahtavaa uutta vuotta sinulle!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.1.2018 / 19:36

   Heippa Minnea ja kiitos kivasta kommentistasi. Täytyypä myöntää, että tykkään itsekin näiden kuvien tunnelmasta ja sopii hyvin uuteen vuoteen sekä uusiin alkuihin!

   Tsemppiä sinulle! Iloa ja Onnea uuteen vuoteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?