Etusivu » värikkäät täytetyt paprikat ja ajatuksia ruokaremontista!

värikkäät täytetyt paprikat ja ajatuksia ruokaremontista!

Tiedätkö mikä on parasta kesässä? Tottakai tuoreet ja värikkäät kasvikset. Viikko sitten päättyi tiukka ketodieettivaihe ja juhlistin sitä tekemällä värikkäitä täytettyjä paprikoita. Dieettivaiheessa sallittut kasvikset olivat kaikki vihreitä, joten oli yhtä juhlaa, kun sain monen viikon jälkeen kokkailla punaisten, keltaisten ja oranssien paprikoiden kanssa. No mahtuihan sinne yksi vihreäkin mukaan.

Olen aikaisemmin tehnyt näitä paprikoita joko riisin tai kvinoan kanssa. Täytyy myöntää, että näistä tuli ruokaisia ilman ylimääräistä hiilaria. Kasvikset ja broileri riittävät todella hyvin. Juuri nyt kotimaiset paprikat ovat todella maukkaita ja meheviä makoisia.
Täytetyt  paprikat
2 – 3 isoa paprikaa
½ parsakaalta
½ punainen paprikaa
½ kukkakaali
1 sipuli
(150 g broileria ) / kesäkurpitsa, kukkakaali
ripaukset suolaa, broilerimaustetta, mustapippuria
Pese paprikat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra sisäosat pois paprikoista.

Kuullota kasvikset pehmeäksi oliiviöljyllä. Rukista broileri pannulla ja lisää kasvikset. Kasvisversion saat jättämällä broilerin pois ja korvaamalla sen lisäämällä kasviksien määrää esimerkiksi kesäkurpitsalla, kukkakaalilla jne.

Täytä paprikat täytteellä ja ripottele päälle vähän juustoraastetta. Paista täytettyjä paprikoita 200 -asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

Kesäsalaatin tein kotimaisesta varhaiskaalista, kirsikkatomaateista, kurkusta ja mukaan muutama mansikka sekä pensasmustikoita. Salaatista tuli todella raikas. Salaattikin oli minulle juhla-ateria, koska mukana oli kotimaisia marjoja. 

Olen todella ylpeä itsestäni. Olen ollut nyt pari kuukautta ilman sokeria ja valkoista hiilarihöttöä. Kiloja olen karistanut kahdeksan ja vyötäröltä on kadonnut -11 cm. Matkani jatkuu nyt kolmen kuukauden valmennuksessa, jossa opetellaan ketogeenista ruokavaliota elämäntapana. Minulle tämä ketodieetti on sopinut täydellisesti. Tottakai minulla on ollut huonoja päiviä. Esimerksiksi eilen oli ihan järkyttävän väsynyt illalla. Kokeilin rahkaa välipalana ja sehän ei sopinut minulle ollenkaan. Nyt tasoitellaan tätä nopeaa painonpudotusta ja opetellaan uusia ruokavalintoja. Katsotaan kuinka allekirjoittaneen käy tässä matkalla. 
Näillä ajatuksilla jatkuu ruokaremontti. Kuinka sinun viikkosi on sujunut? Muistetaan kannustaa toisiamme tasapuolisesti, on sitten kyseessä elämäntaparemontti tai ihan tavallista elämää ilman mitään suurempia muutoksia!

-tuulanneli


19 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  3.7.2019 / 20:25

  Hieno saavutus!

  Kesän värikkäät kasvikset ovat herkullisia, itse haluan aina mahdollisimman paljon väriä lautaselle sekä maun, ravintoaineiden että ihan visuaalisuuden takia.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.7.2019 / 20:25

   Kiitos Tuuli kannustuksesta 🙂

   Usein se visuaalisuus on melkein puoli ruokaa ja sinä nautit kauniisti asetelluista ruuista. Minulle nämä värikkäät paprikat olivat todellista luksusta tiukan dieettivaiheen jälkeen.

   Mukavaa viikonloppua sinulle 🙂

 2. Kaura
  Kirjoittaja
  3.7.2019 / 22:24

  Nam! Onpas herkullisen näköisiä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.7.2019 / 20:26

   Kiitos ja ne myös olivat superhyviä!

 3. Life with Satu
  Kirjoittaja
  4.7.2019 / 09:05

  Oi miten hieno saavutus! Ihan mahtavaa! Ja herkullisen näköisiä nämä paprikat kyllä kanssa.

  Itselläni alkaa elokuun alussa valmennus, vähän erilainen, mutta omaa hyvinvointia sekin tukee kunnolla ja saadaan vähän vauhtia ja erilaisuutta treeniin ja ruokavalioon.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.7.2019 / 20:29

   Kiitos Satu kannustuksesta!

   Odotan kanssa innolla tätä kolmen kuukauden jaksoa, jossa opetellaan uutta elämäntapaa. Tämä ruokavalio sopii minulle. Olen paljon energisempi iltaisin ja jaksan todella hyvin. Ruokavaliolla on todellakin merkitystä.

 4. VillaNanna
  Kirjoittaja
  4.7.2019 / 10:01

  Siitä onkin paljon aikaa kun olen viimeksi tehnyt täytettyjä paprikoita. Ne on kyllä ihan parhaita <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.7.2019 / 20:30

   Täytetyt paprikat ovat todellakin parasta ja niin helppoja tehdä 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  4.7.2019 / 10:33

  Näyttääpä herkulliselta! Mielessä onkin ollut, että pitäisi pitkästä aikaa tehdä täytettyjä paprikoita – voisinkin tämän reseptin ottaa testiin 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.7.2019 / 20:32

   Näitä kannattaa kokeilla 🙂

 6. WillaSarkko
  Kirjoittaja
  4.7.2019 / 12:04

  Hieno pudotus! Olen tässä miettinyt hiilarien vähentämistä, ja grillissä tehtäviä lisukkeita miettiessäni tämä ohje tulikin sopivasti. Näitä täytyy kokeilla!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.7.2019 / 20:34

   Kiitos kannustuksesta 🙂

   Minulle tämä hiilarien vähentäminen sujui lopulta yllätävän helposti. Tottakai se ensimmäinen viikko oli järkyttävä mutta sitten kun sokerihimo helpotti niin elämä oli helpompaa.

   Paprikat ovat herkullista kesäruokaa!

 7. Päivi/Kultturelli Matkalaukussa
  Kirjoittaja
  4.7.2019 / 16:49

  Upea suoritus! Itsekin olen miettinyt kyseistä ruokavaliota, mutta en ole löytänyt täältä netin syövereistä selkeitä ohjeita. Kysynkin, mistä olet löytänyt keto-ohjeet. Mukavaa loppuviikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.7.2019 / 20:48

   Kiitos Päivi 🙂

   Olen ostanut FitFarmin valmennuksen ja sitä kautta saanut loistavat ohjeet ensin ketodieetin noudattamiseen ja nyt jatkan sitten elämäntavan opettelua.

   Olen mennyt viikko kerrallaan. Minulle oli todella yllätys kuinka hyvn tämä ruokavalio sopi minulle. Tämä juttu ei sovi kaikille, koska olemme yksilöitä.

   Olen ollut todella hissukseen tästä dieetistä viimeisen kuukauden aikana. Nyt olen rohkaistunut kirjoittelemaan tästä, koska olen ollut jo kaksi kuukautta ilman sokeria ja valkoista hiilarihöttöä. Ruokavalion noudattaminen onnistuu normiarjessa mutta kyllä minullekin tulee niitä mielitekoja vielä paljonkin.

   Tulen päivittelemään jatkossa tästä matkastani aktiivisemmin.

  • Päivi/Kultturelli Matkalaukussa
   Kirjoittaja
   5.7.2019 / 18:39

   Kiitos vastauksesta! Pitääpä itsekin vilkaista Fitfarmin tarjontaa.

 8. Diina-Maria
  Kirjoittaja
  4.7.2019 / 17:54

  Nami, nyt alkoi tekee mieli täytettyjä paprikoita. Täytyykin tehdä viikonloppuna! 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   4.7.2019 / 20:50

   Eikös näytäkin hyviltä! Kotimaiset paprikat ovat parasta juuri nyt!

 9. Marie
  Kirjoittaja
  4.7.2019 / 19:53

  Hieno saavutus! Itselläni alkoi kuun vaihtuessa herkkulakko ja olen tehnyt pienen tavoitteen itselleni, jota kohden tässä nyt mennään hyvällä fiiliksellä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.7.2019 / 08:01

   Heippa Marie ja kiitos kannustuksesta 🙂

   Tsemppiä sinulle herkkulakon kanssa. Hiilarihötön vähentäminen on aina huippua ja siitä tulee hyvät fiilarit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?